"Γυναικεία υπόθεση 2: Φίλια πυρά" των Λένας Μαντά & Κλαίρης Θεοδώρου

Η AntiNoah Production παρουσιάζει…
Σεζόν 1η, Επεισόδιο 1
Το παγόνι, η αλεπού, το φίδι, το γουρούνι, η καμηλοπάρδαλη και ο λύκος…
Έξι νεαρά αγόρια με κωδικές ονομασίες ζώων εγκλωβισμένα σε μια «Κιβωτό», παραδομένα στα χέρια ενός σύγχρονου Νώε… αλλιώς. Σκοπός αυτή τη φορά δεν είναι ούτε η διάσωση ούτε η διατήρηση του «είδους» τους. Σκοπός είναι η εξάλειψή τους: σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με πανελλαδική εμβέλεια. Σύντομα αποκαλύπτεται η αληθινή τους φύση, ο λόγος για τον οποίο έχουν παγιδευτεί στον ιστό της αράχνης.
Η Νόρα Δενδρινού και ο Νικόλας Παναγιωτίδης αναλαμβάνουν την υπόθεση. Μαζί τους, αυτή τη φορά η Σαβίνα Μαρνέρη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Μιχάλης Ορφανός από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Φίλοι ή εχθροί; Θύματα ή θύτες; Ένοχοι ή αθώοι; Ζωντανοί ή νεκροί;

"Όλα μου τα καλοκαίρια" της Carley Fortune

Τους πήρε έξι καλοκαίρια για να ερωτευτούν και μια στιγμή για να τα διαλύσουν όλα.
Λένε πως ποτέ δεν μπορείς να επιστρέψεις στ’ αλήθεια εκεί από όπου ξεκίνησες, και αυτό ισχύει για την Περσέφονι Φρέιζερ. Ειδικά την τελευταία δεκαετία, από τότε που έκανε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της. Πλέον τα καλοκαίρια της τα περνά στο στιλάτο διαμέρισμά της στο Τορόντο με διάφορες παρέες, χωρίς να ανοίγει σε κανέναν την καρδιά της. Το αγαπημένο της εξοχικό σπίτι στη λίμνη ανήκει στο παρελθόν. Μέχρι τη μέρα που ένα τηλεφώνημα τη στέλνει πίσω στο Μπάρις Μπέι και στην τροχιά του Σαμ Φλόρεκ – του άνδρα που πίστευε πως ποτέ δε θα αποχωριζόταν.
Έξι καλοκαίρια ήταν κολλητοί, περνούσαν τα απογεύματά τους κολυμπώντας και τα βράδια τους δουλεύοντας στην οικογενειακή ταβέρνα ή αράζοντας με τα αγαπημένα τους βιβλία. Η παιδική τους φιλία σιγά σιγά εξελίχθηκε σε κάτι μοναδικό πριν διαλυθεί μεγαλειωδώς.
Όταν η Πέρσι επιστρέφει στη λίμνη για την κηδεία της μητέρας του Σαμ, ο δεσμός που τους ενώνει φαντάζει όπως πάντα ακλόνητος. Όμως η Πέρσι πρέπει να αναμετρηθεί με τις αποφάσεις που έχει πάρει τα χρόνια που πέρασε τιμωρώντας τον εαυτό της. Είναι η αγάπη τους μεγαλύτερη από τα μεγαλύτερα λάθη του παρελθόντος τους;
Ένα νοσταλγικό μυθιστόρημα για τους ανθρώπους και τα μέρη που μας σημαδεύουν για πάντα.

"Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε" της Lucy Score

Ο ΝΟΞ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ, ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ.
Η ΝΑΟΜΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΥΦΗ ΠΟΥ ΤΟ ’ΣΚΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΜΕΝΗ ΔΙΔΥΜΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ.
Η τακτοποιημένη ζωή της Ναόμι διαλύεται στην κυριολεξία.
Έχει εγκαταλείψει τον αρραβωνιαστικό της στα σκαλιά της εκκλησίας και έχει βρεθεί σε ένα άγνωστο μέρος για να βοηθήσει την παραβατική δίδυμη αδελφή της, την Τίνα. Εκεί όμως θα παγιδευτεί: χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς δουλειά, χωρίς χρήματα, χωρίς σχέδιο δράσης και με μια εντεκάχρονη ανιψιά, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε εντελώς, στη φροντίδα της.
Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του Νοξ Μόργκαν, ενός τύπου με τατουάζ, μούσι και μόνιμα κακή διάθεση, που είναι αποφασισμένος να αποφεύγει τις ρομαντικές και απαιτητικές γυναίκες. Δεν μπορεί όμως παρά να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη δίνη των προβλημάτων της. Θα ασχοληθεί με τη νεοφερμένη ώσπου τα πράγματα να στρώσουν. Τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιό του πριν τα πράγματα γίνουν στ’ αλήθεια επικίνδυνα.

"Βάλσαμο" του Ανδρέα Κονάνου

Η ζωή είναι δύσκολη και συχνά πονάει. Όποιος σου πει ότι όλα τα προβλήματα λύνονται εύκολα, ότι το αδιέξοδο που περνάς θα ξεπεραστεί σε δύο μέρες, ότι ο άντρας σου θα γυρίσει σύντομα, ότι η κοπέλα σου θα αλλάξει αμέσως, ότι το παιδί σου θα γίνει φωστήρας χωρίς διάβασμα, ότι η χοληστερίνη σου θα πέσει ό,τι κι αν τρως, μάλλον δεν είναι προσγειωμένος στη γη της πραγματικότητας.
Με το βιβλίο αυτό έρχομαι κοντά σου να σου πω ότι τη λύση στο θέμα σου –ψυχολογίας, υγείας, σχέσης, επαγγελματικό–, θα τη δώσεις εσύ! Με τον υπεύθυνο αγώνα σου.
Κάποιες φορές πονάς πολύ και τα μάτια σου στραγγίζουν απ’ το κλάμα. Δε σου ταιριάζει όμως οίκτος ή λύπηση εσένα. Ξέρεις τι σου ταιριάζει; Μόνο έπαινος και θαυμασμός και χειροκρότημα! Γι’ αυτό γράφτηκε αυτό το βιβλίο: για να σου θυμίσει πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις.
Εύχομαι το Βάλσαμο να σε γεμίσει ελπίδα, δύναμη και αποφασιστικότητα. Να σε οδηγήσει σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας που θα φέρει πρακτικές αλλαγές!
Σε οραματίζομαι…
Ανοίγεις το βιβλίο αυτό με θλίψη και αγωνία. Σφίγγεσαι και πονάς. Ύστερα από λίγες σελίδες όμως κάτι γίνεται και αλλάζεις. Παρηγοριέσαι κι εμψυχώνεσαι. Και παίρνεις την απόφαση να προχωρήσεις με ορμή τους στόχους και τα όνειρά σου. Το μαύρο σύννεφο έφυγε. Η καρδιά σου τώρα νιώθει ελπίδα και ένα γλυκό μούδιασμα. Κάτι σαν βάλσαμο…

"Αστέρι πάνω από τη Βηθλεέμ και άλλες ιστορίες" της Agatha Christie

Η διασημότερη συγγραφέας μυστηρίου όλων των εποχών στρέφει το ενδιαφέρον της στο θέμα «Χριστούγεννα». Σε μια φάτνη της Βηθλεέμ ένας άγγελος προσφέρει στη Μαρία ένα όραμα του μέλλοντος και την ευκαιρία να αλλάξει τη ροή των γεγονότων. Ένας άτακτος γαϊδαράκος μαθαίνει το νόημα της αγάπης, καθώς μεταφέρει με ασφάλεια προς την Αίγυπτο μια πολύ ξεχωριστή μητέρα και το παιδί της.
Η Άγκαθα Κρίστι εξέδωσε αυτή τη συλλογή ποιημάτων και ιστοριών με θρησκευτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το όνομα του συζύγου της. Το βιβλίο θεωρήθηκε παιδικό, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από το υπόλοιπο έργο της, ωστόσο απευθύνεται κυρίως σε ενηλίκους – ειδικά στους ενηλίκους των μέσων της δεκαετίας του ’60, τότε που πρωτοδημοσιεύτηκε. Αν και οι εκδότες της ήταν αρχικά πολύ επιφυλακτικοί, η επιτυχία του βιβλίου εξέπληξε και χαροποίησε τους πάντες, ακόμα και την ίδια τη συγγραφέα του.

"Πάρτι για δολοφόνους" της Agatha Christie

«Αυτό που αναζητώ εγώ είναι η αλήθεια. Πάντα η αλήθεια».
Σ’ ένα πάρτι για το Χάλοουιν ένα δεκατριάχρονο κορίτσι, η Τζόις, περηφανεύεται ότι υπήρξε μάρτυρας φόνου. Και ενώ κανείς δεν την πιστεύει, εκείνη το σκάει. Ύστερα από ώρες, εντοπίζεται: είναι ακόμη στο σπίτι, πνιγμένη… μέσα σ’ έναν κουβά με μήλα.
Το ίδιο βράδυ ο Ηρακλής Πουαρό καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση, ωστόσο η αποστολή του δεν είναι απλή, αφού κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον λόγο για τον οποίο δολοφονήθηκε η μικρή παραμυθού.
Κι αν η Τζόις είχε δίκιο; Κι αν πράγματι είχε δει με τα ίδια της τα μάτια έναν φόνο; Κι αν ο δολοφόνος είναι… δολοφόνος εις διπλούν;

"Φόνος στον αριθμό 14 και άλλες ιστορίες" της Agatha Christie

«Μερικές φορές ο φόνος μπορεί να φαντάζει δικαιολογημένος, αλλά παραμένει φόνος».
Μια νεαρή γυναίκα σ’ ένα κλειδωμένο δωμάτιο βρίσκεται νεκρή από πυροβολισμό. Η αστυνομία εικάζει ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Πώς, όμως, ενώ κρατά το πιστόλι στο δεξί της χέρι, κατάφερε να αυτοπυρoβοληθεί στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού; Ποια η σχέση ανάμεσα στην εμφάνιση ενός φαντάσματος και στην εξαφάνιση απόρρητων στρατιωτικών σχεδίων; Πώς η σφαίρα που σκότωσε τον σερ Τζερβέις έκανε κομμάτια έναν καθρέφτη στην άλλη άκρη του δωματίου; Έπρεπε η όμορφη Βάλενταϊν Τσάντρι να δραπετεύσει από τη Ρόδο για να σωθεί;
Ο Ηρακλής Πουαρό καλείται να διαλευκάνει τέσσερις μυστηριώδεις υποθέσεις…

"Ο απροσδόκητος επισκέπτης" της Agatha Christie

«Οι άντρες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη δολοφονία. Οι γυναίκες, ως φαίνεται, μπορούν. Το ζήτημα είναι ότι εάν ένας άντρας διαπράξει φόνο για μια γυναίκα, αυτό ενισχύει την αξία του στα μάτια της».
Νότια Ουαλία. Νύχτα πνιγμένη στην ομίχλη. Ένα διερχόμενο αυτοκίνητο πέφτει σε ένα χαντάκι και ο οδηγός του κατευθύνεται προς ένα απομονωμένο σπίτι για να αναζητήσει βοήθεια. Κι εκεί, αντικρίζει μια γυναίκα με ένα όπλο στο χέρι να στέκεται πάνω από το νεκρό σώμα του συζύγου της, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
Η γυναίκα παραδέχεται ότι διέπραξε τον φόνο και ο απροσδόκητος επισκέπτης προσφέρεται να τη βοηθήσει να επινοήσει ένα άλλοθι.
Υπάρχει περίπτωση όμως να μη διέπραξε το έγκλημα η Λόρα Γουόργουικ; Κι αν είναι έτσι τα πράγματα, ποιον προσπαθεί να καλύψει; Το σπίτι φαίνεται γεμάτο πιθανούς υπόπτους…

"Το Χόλοου" της Agatha Christie

Ποιος ήταν αυτός που είπε πως η πραγματική τραγωδία της ζωής είναι να αποκτάς αυτό που θέλεις;
Η Λούσι Άνγκατελ προσκαλεί σε γεύμα τον Ηρακλή Πουαρό. Θέλοντας να κάνουν πλάκα στον διάσημο ντετέκτιβ, οι καλεσμένοι της σκηνοθετούν έναν ψεύτικο φόνο δίπλα στην πισίνα. Δυστυχώς, όμως, το θύμα δεν παίζει θέατρο! Καθώς το αίμα του στάζει στο νερό, ο Τζον Κρίστοου ψιθυρίζει μια τελευταία λέξη: «Ενριέτα». Μέσα στη σύγχυση, ένα όπλο καταλήγει στον πάτο της πισίνας.
Οι έρευνες του Πουαρό θα ξεσκεπάσουν ένα περίπλοκο γαϊτανάκι οικογενειακών μυστικών και ερωτικών σχέσεων. Φαίνεται πως όλοι σ’ αυτή την ιστορία είναι και ύποπτοι και θύματα∙ θύματα της αγάπης!

"Ραντεβού στη Βαγδάτη" της Agatha Christie

«Όμως, πρέπει να παραδεχτείς κι εσύ πως όλη αυτή η ιστορία ακούγεται κάπως. Όπως στα μυθιστορήματα μυστηρίου… εμφανίζεται ένας νεαρός άντρας, αρθρώνει μια ορφανή λέξη που δε βγάζει κανένα νόημα… κι ύστερα πεθαίνει.
Απλώς δε φαίνεται αληθινό».
Μια μυστική συνάντηση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βαγδάτη, αλλά το νέο μαθεύεται, και μια παράνομη οργάνωση της Μέσης Ανατολής καταστρώνει σχέδιο για να δυναμιτίσει τις συνομιλίες.
Μέσα σ’ αυτή την εκρηκτική κατάσταση εμφανίζεται η Βικτόρια Τζόουνς, μια νεαρή γυναίκα που λαχταρά να ζήσει περιπέτειες. Η επιθυμία της θα εκπληρωθεί και με το παραπάνω όταν ένας τραυματισμένος κατάσκοπος πεθαίνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της.
Ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να σώσει τις συνομιλίες είναι νεκρός. Θα καταφέρει η Βικτόρια να βγάλει νόημα από τις τελευταίες του λέξεις: «Εωσφόρος… Βασόρα… Λεφάρζ»; 
"Το σκυλί του θανάτου και άλλες ιστορίες" της Agatha Christie

«Τους πρόσταξα να μη ζυγώσουν άλλο. Τους είπα να αναχωρήσουν ειρηνικά. Δε μ’ άκουγαν, πλησίασαν, παρόλο που τους προειδοποίησα. Κι έτσι εξαπέλυσα πάνω τους το Σκυλί του Θανάτου...»
Στην Κορνουάλη, ένας γιατρός αναλαμβάνει να περιθάλψει και να θεραπεύσει μια μοναχή που έχει υποστεί βαρύ ψυχολογικό τραύμα λόγω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ παράλληλα ένας νεαρός Άγγλος αποφασίζει να ερευνήσει τον θρύλο που καλύπτει το παρελθόν της.
Λέγεται ότι αυτή η γυναίκα, κυριευμένη από υπερφυσικές δυνάμεις, προκάλεσε έκρηξη από την οποία καταστράφηκε το μοναστήρι όπου ζούσε, όταν εισέβαλαν και το κατέλαβαν Γερμανοί στρατιώτες. Η αδελφή Μαρί Ανζελίκ ήταν η μόνη που επιβίωσε. Θα μπορούσε αυτή η απίθανη ιστορία να είναι αληθινή;
Αυτό και άλλα έντεκα παράδοξα φαινόμενα που δεν μπορούν να εξηγηθούν απολύτως με τη λογική περιλαμβάνονται σε αυτή τη συναρπαστική συλλογή ανατριχιαστικών ιστοριών.

"Μάρτυρας κατηγορίας και άλλες ιστορίες" της Agatha Christie

Περίεργο πράγμα οι συνήθειες. Ο ίδιος ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει ποτέ ότι τις έχει.
Λονδίνο, 1920. Ένα σκληρό και αιμοσταγές έγκλημα λέκιασε τα ακριβά χαλιά μιας όμορφης μονοκατοικίας. Το θύμα είναι η πλούσια ηλικιωμένη Έμιλι Φρεντς. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στον Λέοναρντ Βόουλ, έναν νεαρό τυχοδιώκτη, στον οποίο η πλούσια κληρονόμος άφησε την τεράστια περιουσία της και ο οποίος της πήρε τη ζωή χωρίς δισταγμό. Τουλάχιστον, αυτή είναι η εκδοχή που υποστηρίζει στο δικαστήριο η αφοσιωμένη υπηρέτρια της Έμιλι, η Τζάνετ Μακένζι.
Ο Λέοναρντ, ωστόσο, επιμένει ότι η σύντροφός του, η αινιγματική χορεύτρια Ρομέιν, μπορεί να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά όταν εκείνη καλείται να καταθέσει, καταρρίπτει το άλλοθί του. Θα καταφέρει ο Λέοναρντ να γλιτώσει την κρεμάλα;

"Όσο διαρκεί το φως και άλλες ιστορίες" της Agatha Christie

«Όσο διαρκεί το φως θα θυμάμαι, και στο σκοτάδι δε θα λησμονήσω».
Ένα μακάβριο επαναλαμβανόμενο όνειρο… η εκδίκηση σε βάρος ενός εκβιαστή… ζήλια, απιστία και μια βασανισμένη συνείδηση… ένα κλεμμένο πετράδι… η υπνωτιστική γοητεία ενός αρχαίου κειμηλίου… μια κούρσα ενάντια στον χρόνο… ένα τραγικό ερωτικό τρίγωνο… ένα πτώμα σ’ ένα μπαούλο… ένας αναπάντεχος επισκέπτης από τον άλλο κόσμο…
Μια συλλογή με εννιά ιστορίες που αποδεικνύουν την ιδιοφυΐα της Άγκαθα Κρίστι, μεταξύ των οποίων και το πρώτο δείγμα γραφής της, που φέρει τα αδιάψευστα σημάδια του μεγάλου της ταλέντου.

"Το τρίτο κορίτσι" της Agatha Christie

«Eh bien, λοιπόν, είστε τρελή ή φαίνεστε τρελή ή νομίζετε πως είστε τρελή και πιθανόν να είστε τρελή».
Τρεις νέες γυναίκες μοιράζονται ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο. Η πρώτη είναι μία ψυχρή αλλά αποτελεσματική ιδιαιτέρα γραμματέας, η δεύτερη είναι καλλιτέχνις και η τρίτη διακόπτει τον Πουαρό την ώρα που παίρνει το πρωινό του –μπριός και ζεστή σοκολάτα–δηλώνοντας ότι είναι δολοφόνος και εξαφανίζεται αμέσως.
Ο χαρισματικός ντετέκτιβ μαθαίνει σιγά σιγά τις φήμες που σχετίζονται με το μυστηριώδες τρίτο κορίτσι, με την οικογένειά της αλλά και με την εξαφάνισή του. Ωστόσο, χρειάζονται αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία προτού ο Πουαρό αποφανθεί αν είναι ένοχη, αθώα ή απλώς παράφρων.