"Twisted hate" της Ana Huang

Όμορφος, υπερόπτης και µε καριέρα µεγαλογιατρού στα σκαριά, ο ΤΖΟΣ ΤΣΕΝ δεν έχει συναντήσει ακόμη την κοπέλα που θα αντισταθεί στη γοητεία του – µε εξαίρεση την Τζουλς Άµπροουζ. Η όμορφη κοκκινομάλλα τού έσπαγε τα νεύρα από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισε, κι όμως τη σκέφτεται ασταμάτητα, όσο καμιά άλλη γυναίκα στη ζωή του.Όταν τα εχθρικά τους συναισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια και οι δυο τους περνούν σε μια παθιασμένη νύχτα, ο Τζος προτείνει µια λύση που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την Τζουλς μια για πάντα: να είναι… εχθροί µε προνόμια, ακολουθώντας τους εξής απλούς κανόνες:
Όχι ζήλιες. Όχι δεσµεύσεις. Και κυρίως, όχι έρωτες.
Κοινωνική και φιλόδοξη, η ΤΖΟΥΛΣ ΑΜΠΡΟΟΥΖ, που στο παρελθόν τρελαινόταν για διασκεδάσεις, τώρα έχει έναν µόνο στόχο: να περάσει τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου. Το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να µπλέξει µε έναν γιατρό που είναι ο ορισμός του ανυπόφορου, αν και συγκλονιστικά όμορφος. Αλλά όσο καλύτερα τον γνωρίζει, τόσο συνειδητοποιεί ότι ο άντρας που μισούσε τόσα χρόνια δεν είναι αυτό που δείχνει. Είναι ο αδερφός της κολλητής της. Ο μεγαλύτερος εχθρός της. Και η μόνη σωτηρία της.
Όταν οι δαίμονες του παρελθόντος κάνουν την επανεμφάνισή τους, οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι µε αλήθειες που μπορούν να τους σώσουν… ή να καταστρέψουν όλα αυτά για τα οποία πάλευαν μια ζωή.

"Η Μαύρη Λύκαινα" του Juan Gómez - Jurado

Η Μαύρη Λύκαινα είναι ένα καταιγιστικό θρίλερ αλλά ταυτόχρονα και ένα βαθιά πολιτικό μυθιστόρημα με κινηματογραφική πλοκή.
Η Αντόνια Σκοτ δεν φοβάται κανέναν. Παρά μόνο τον ίδιο της τον εαυτό.
Αλλά υπάρχει κάποιος πιο επικίνδυνος από αυτόν.
Κάποιος που θα μπορούσε να τη νικήσει.
Η Μαύρη Λύκαινα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.
Και η Αντόνια, για πρώτη φορά, είναι τρομαγμένη.

"Τέσσερις χιλιάδες εβδομάδες. Διαχείριση χρόνου για θνητούς" του Oliver Burkeman

Το Τέσσερις χιλιάδες εβδοµάδες είναι ένας αισιόδοξος, χιουµοριστικός, πρακτικός και πλήρης οδηγός για τον χρόνο και τη διαχείρισή του. Απορρίπτει τη σύγχρονη εµµονή µε την ιδέα να προλάβουµε να κάνουµε τα πάντα και µας παρέχει τα εργαλεία, για να αποδεχθούµε το πεπερασµένο της ύπαρξής µας και κατ’ επέκταση να οικοδοµήσουµε µια ουσιαστική ζωή.
Το µέσο προσδόκιµο ζωής των ανθρώπων είναι εξωφρενικά µικρό. Αν υποθέσουµε ότι ένας άνθρωπος φτάνει στα ογδόντα, έχει ζήσει περίπου 4.000 εβδοµάδες.
Πώς θα αξιοποιήσουµε όσο το δυνατόν καλύτερα τον χρόνο που διαθέτουµε πάνω στον πλανήτη;
Τι θα συνέβαινε αν σταµατούσαμε να προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε να έχουμε χρόνο να κυνηγήσουμε τα πιο ουσιαστικά;
Ο Όλιβερ Μπέρκµαν µελέτησε αρχαίους και σύγχρονους φιλοσόφους, ψυχολόγους και πνευµατικούς δασκάλους, για να επαναπροσδιορίσει τη σχέση µας µε τον χρόνο – και να µας απελευθερώσει από την τυραννία του. Στο βιβλίο αυτό δείχνει ότι δεν είµαστε αναγκασµένοι να αντιλαµβανόµαστε τον χρόνο µε τρόπους που αποβαίνουν εις βάρος µας και ότι έχουµε πάντα τη δυνατότητα επιλογής να κάνουµε τα πράγµατα αλλιώς, τόσο σε ατοµικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Αποδέξου τα όριά σου. Άλλαξε τη ζωή σου. Δώσε αξία στις 4.000 εβδοµάδες σου.

"Τι κρύβουν οι αριθμοί" του Tim Harford

Ένα εξαιρετικά επίκαιρο βιβλίο που µας δείχνει ότι, εάν παραµείνουµε σε εγρήγορση και αναρωτηθούµε πώς παρουσιάζονται οι αριθµοί και από πού αντλούνται, µπορούµε τελικά να ανακαλύψουµε όλα τα μυστικά τους.
Ο Τιµ Χάρφορντ, ειδικός στο να εξετάζει περίπλοκες ιδέες και να τις κάνει κατανοητές για εκατοµµύρια αναγνώστες, µας προτείνει δέκα απλούς κανόνες, και έναν χρυσό, για να µπορέσουµε να αξιολογήσουµε µε αυτοπεποίθηση, περιέργεια και υγιή σκεπτικισµό τους αριθµούς και τις στατιστικές.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε µια βαρύγδουπη δήλωση, η οποία περιείχε κάποιον µεγάλο αριθµό, και αναρωτηθήκατε αν όντως ισχύει;
Οι αριθµοί και οι στατιστικές έχουν τεράστια σηµασία, επειδή µας βοηθούν στην καθηµερινή επικοινωνία –τους διαβάζουµε στις εφηµερίδες και στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους ακούµε σε συζητήσεις– και παρ’ όλα αυτά, τους αµφισβητούµε περισσότερο από ποτέ. Δεν χρειάζεται όμως να είµαστε δύσπιστοι απέναντι στις στατιστικές – αρκεί να καταλάβουµε τι σηµαίνουν και πώς µπορούν να βελτιώσουν τη ζωή µας. Τα στατιστικά στοιχεία αντικατοπτρίζουν την ανθρώπινη συµπεριφορά µέσα από το πρίσµα των αριθµών και συχνά αποτελούν «τον µόνο τρόπο να αντιληφθούµε πολλά από όσα συµβαίνουν γύρω µας».
Εάν καταφέρουµε να παραµερίσουµε τους φόβους µας και µάθουµε να τα προσεγγίζουµε µε διαύγεια, τα στατιστικά στοιχεία µπορούν να µας δείξουν τρόπους για να δουλεύουµε πιο αποδοτικά και να ζούµε καλύτερα.

"Αντέλ η τρομερή - Δεν φταίω εγώ!" του Κύριου Ταν (Antoine Dole)

H Αντέλ είναι μια μικρή, ζωηρή αλλά παράλληλα αξιαγάπητη κοκκινομάλλα, η οποία περνά τον χρόνο της κάνοντας πειράματα στον Αζάξ, τη γάτα της, και εφευρίσκοντας διαρκώς νέους τρόπους να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες.
Η μικρή Αντέλ είναι μια ευφάνταστη, ετοιμόλογη και δημιουργική ηρωίδα που με τις περιπέτειές της σπάει τα στερεότυπα και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!
Μια ιδανική σειρά βιβλίων για να εισαγάγει τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού στη μαγεία της ανάγνωσης.
Με μια γερή δόση μαύρου χιούμορ και ψήγματα τρυφερότητας, η Αντέλ είναι μια ηρωίδα νέου τύπου.
Βάλτε τη ζώνη σας γιατί θα απογειωθείτε!

"Ο Mr Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση" των Δημήτρη Κουλουμάση & Χριστίνας Σαρηγιάννη

Μια παρέα εφήβων αποδέχεται την απόλυτη επιστημονική πρόκληση του μίστερ Κεμ!
Ο Παντελής, η Έλενα και ο Φίλιππος γίνονται ομάδα και προσπαθούν να υλοποιήσουν τα 10 πειράματα-έκπληξη του αγαπημένου τους επιστήμονα. O χρόνος πάντα τους πιέζει, όπως και οι ανταγωνίστριες ομάδες που κυνηγούν το έπαθλο του διαγωνισμού. Καθώς ο Μίλτος από την αντίπαλη ομάδα και η Έλενα αλληλοβοηθιούνται, η αξία της φιλίας και της συνεργασίας αναδύονται μέσα από το πιο πρωτότυπο επιστημονικό ταξίδι που έχει γίνει ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!
O Δημήτρης Κουλουμάσης, ο δημοφιλής Mr Chem, έχει χιλιάδες ακόλουθους στο κανάλι του στο TikTok. Εκεί, διενεργεί ενδιαφέροντα πειράματα, εισάγοντας το κοινό του στον κόσμο των φυσικών επιστημών. Το δεύτερο βιβλίο του, σε συνεργασία με τη Χριστίνα Σαρηγιάννη, είναι ένα πρωτότυπο επιστημονικό παιχνίδι, ένα challenge που θα συναρπάσει τους μικρούς αναγνώστες.