Οι εκδόσεις Διόπτρα σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη καλωσορίζουν τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες σε μια διαδικτυακή λέσχη ανάγνωσης αφιερωμένη στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

Φέτος συμπληρώθηκαν 140 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου στοχαστή. 140 χρόνια από τότε που ήρθε στον κόσμο ένας άνθρωπος του οποίου η σκέψη διαπερνά τον χρόνο και φεύγει ακόμα και από τις στοχεύσεις του ίδιου του δημιουργού της.

Ο σπουδαίος Κρητικός αναμετρήθηκε με όλα τα μεγάλα προβλήματα της εποχής του, έζησε με ένταση και αντιμετώπισε με βαθύ εσωτερικό διάλογο όλες τις αλλαγές που συντελούνταν γύρω του – σε πολιτικό, σε κοινωνικό, σε εθνικό και τελικά σε ατομικό επίπεδο.

Με αφορμή τα 140 χρόνια από τη γέννησή του λοιπόν δημιουργήθηκε μια διαδικτυακή λέσχη ανάγνωσης αφιερωμένη στα βιβλία του, η οποία εντάσσεται σε μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά.

Στην πρώτη διαδικτυακή λέσχη ανάγνωσης θα συζητήσουμε για το βιβλίο "Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά", την Πέμπτη, 06 Απριλίου, στις 19:00μ.μ.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν είναι απαραίτητο να έχετε διαβάσει ήδη το βιβλίο!

Για να συνδεθείτε πατήστε ΕΔΩ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom.

Zoom Meeting:
Meeting ID: 814 9469 1101
Passcode: dioptra

Για τον συγγραφέα και το εμβληματικό βιβλίο του θα μιλήσουν οι:
  • Θανάσης Αγάθος (αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιστημονικής επιτροπής που επιβλέπει την επανέκδοση των έργων του Νίκου Καζαντζάκη)
  • Νίκος Χρυσός (Α΄ αντιπρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη)
  • Φιλήμων Πατσάκης (υπεύθυνος σχεδιασμού εκδοτικού πλάνου των εκδόσεων Διόπτρα)
  • Κατερίνα Ζωγραφιστού (πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη)