Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση Alone in a Crowd σε επιμέλεια της κριτικού τέχνης Andrea Gilbert. Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Athens Pride 2023, εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023, 19:00μ.μ.-22:00μ.μ., στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουνίου 2023.

Έργα 12 καλλιτεχνών ανοίγουν έναν διάλογο πάνω στην ατομικότητα στον σύγχρονο κόσμο. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η επιμελήτριά της, Andrea Gilbert: «Η έκθεση Alone in a Crowd διερευνά τη θέση του ατομικού σε σχέση με το κοινωνικό ως ολότητα. Δώδεκα καλλιτέχνες αναζητούν συναισθηματικές και σωματικές διασταυρώσεις του προσωπικού και του κοινωνικού, του ιδιωτικού και του δημόσιου, καθώς και εκφάνσεις του μέσα και του έξω – σε μια δαιδαλώδη, συχνά αφιλόξενη διαδρομή. Μέσα από την εξερεύνηση της συνθήκης της μοναχικότητας, της απομόνωσης και της αποξένωσης διαφαίνεται η ίδια η μοναχικότητα ως μη απαραίτητα οδυνηρή. Αντιθέτως, παρέχει έναν χώρο για ενδοσκόπηση, ανεξαρτησία, αυτοεπιβεβαίωση και, τελικά, ενδυνάμωση της μοναδικότητας».

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές για το κοινό και με ελεύθερη είσοδο ξεναγήσεις-συζητήσεις από την επιμελήτρια. Στις 30 Μαΐου και ώρα 18:00μ.μ. και στις 20 Ιουνίου και ώρα 18:00μ.μ.. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο culture@hau.gr.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Antonakis, Despina Christou, Alexandros Georgiou, Mark Hadjipateras, Alex Kat, Marilia Kolibiri, Andreas Lyberatos, Deanna Maganias, Alexandros Simopoulos, Angel Torticollis, Theo Vranas, Maria Zervos

Διάρκεια έκθεσης:
25 Μαΐου-24 Ιουνίου 2023
Γκαλερί Χατζηκυριάκος- Γκίκας, Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα)
Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00μ.μ. – 20:00μ.μ., Σάββατο: 10:00π.μ. – 14:00μ.μ., Κυριακή κλειστά

Είσοδος ελεύθερη