Ο Σουηδός Arne Dahl, ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς αστυνομικού στην Ευρώπη, επισκέπτεται την Αθήνα και το 4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο τα βιβλία του για τη ζωή και το έργο του. Ένας συγγραφέας που χρησιμοποιεί τη φόρμα του αστυνομικού μυθιστορήματος με σκοπό να ανοίξει διάλογο με τις εγκάρσιες πληγές της σουηδικής και ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, το βιβλιοπωλείο MONOGRAM και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας που διοργανώνουν η ΑΜΚΕ AGATHA και το βιβλιοπωλείο MONOGRAM, σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον αρχηγό της πρώτης εθνικής των Σουηδών συγγραφέων με αφορμή το νέο του βιβλίο


το Σάββατο, 20 Μαΐου 2023, στις 18.00μ.μ., στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144).

Ο Arne Dahl συνομιλεί με τον Νίκο Γεωργιάδη, ειδικό μελετητή της σκανδιναβικής λογοτεχνίας, τον μεταφραστή των βιβλίων του στα ελληνικά Γρηγόρη Κονδύλη και τους συγγραφείς και μεταφραστές Βαγγέλη Γιαννίση και Πέτρο Μάρκαρη.

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά έναν από τους καλύτερους στιλίστες του ευρωπαϊκού νουάρ!
____________________________________________________________________________________

Το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, το βιβλιοπωλείο MONOGRAM και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας που διοργανώνουν η ΑΜΚΕ AGATHA και το βιβλιοπωλείο MONOGRAM, σας προσκαλούν σε Master Class δημιουργικής γραφής με τον Σουηδό συγγραφέα Arne Dahl την Κυριακή, 21 Μαΐου 2023, στις 12:30μ.μ., στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144).

Ο Arne Dahl σας περιμένει να τον γνωρίσετε από κοντά και να μιλήσετε μαζί του για την αστυνομική λογοτεχνία, ενώ θα μοιραστεί μαζί σας και τα μυστικά της καθηλωτικής γραφής του.

Το Master Class θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Οι αστυνομικές ιστορίες του Arne Dahl μεταφράζονται σε πάρα πολλές χώρες, ενώ διακρίνεται για το έργο του διεθνώς. Ο Dahl, ήδη διάσημος ως ένας από τους ανανεωτές του ευρωπαϊκού νουάρ, διαθέτει μια γραφή με νεύρο και ανατροπές που δίνει μια άλλη γοητεία στις αστυνομικές ιστορίες του. Αλλά ίσως η πιο σημαντική συμβολή του είναι η αποκάλυψη μιας άλλης Σουηδίας, μια χώρας που κάποτε ήταν πρότυπο για τις περισσότερες ευρωπαϊκές και τώρα μοιάζει να έχει προσβληθεί από μια εκτός ελέγχου εγκληματικότητα. Διαβάζοντας τα βιβλία του, μπορούμε να αντιληφθούμε την πολυπλοκότητα και τη δυναμική του κόσμου που μας περιβάλλει.