"Συμβίωση" του Guy Morpuss

Η αύξηση του πληθυσμού στη Γη επιτέλους έχει τεθεί υπό έλεγχο. Μόλις κάποιος κλείσει τα 17, πρέπει να επιλέξει πώς θα ζήσει στη συνέχεια. Και πότε θα πεθάνει. Ως ανδροειδές έχεις διάρκεια ζωής 80 χρόνια.
Ως εργάτης ακολουθείς τη φυσική πορεία χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Ως ηδονιστής έχεις απεριόριστα χρήματα και ελεύθερο χρόνο, αλλά πεθαίνεις στα 42. Τέλος, υπάρχει η επιλογή να συμμετάσχεις σε ένα κοινοβιακό σώμα, σε μια κοινότητα, όπου είσαι λειτουργικός λίγες ώρες την ημέρα, αλλά ζεις ως τα 142.
Ο Άλεξ, η Κέιτ, η Σιέρα, ο Μπεν και ο Μάικ αποτελούν μια κοινότητα. Έχουν περάσει ήδη 25 χρόνια μαζί, με διαφωνίες, συμβιβασμούς και συμμαχίες που αλλάζουν και ανασχηματίζονται.
Ταξιδεύουν σε ένα Πάρκο Θανάτου όπου συμμετέχουν σε παιχνίδια στοιχηματίζοντας χρόνια ζωής σαν να ήταν χρήματα. Στόχος τους είναι να κερδίσουν χρόνο ώστε να αναβαθμίσουν το επόμενο σώμα-ξενιστή. Όταν όμως η Κέιτ αποδέχεται μια επικίνδυνη πρόταση, ένα άτομο της κοινότητας εξαφανίζεται.
Κάποιος προσπαθεί να σκοτώσει μέλη της κοινότητας. Είναι ένας από αυτούς; Ή κάποιος άλλος που παίζει ένα θανάσιμο παιχνίδι; Ούτως ή άλλως είναι αρκετά δύσκολο να πιάσεις έναν δολοφόνο – αλλά γίνεται σχεδόν αδύνατον όταν πιθανόν μοιράζεσαι το ίδιο σώμα μαζί του…
Αυτό το εξαιρετικό αστυνομικό θρίλερ –και καταπληκτικό ντεμπούτο συγγραφέα– συνδυάζει το κλασικό έγκλημα με την επιστημονική φαντασία.
Μια ιστορία μυστηρίου με εκπληκτικές ανατροπές σε ένα περιβάλλον επιστημονικής φαντασίας. Σε ένα μέλλον με υπερπληθυσμό η διάρκεια ζωής των ανθρώπων ελέγχεται με διάφορους τρόπους ώστε να εξασφαλίζεται η πιο δίκαιη κατανομή των λιγοστών πόρων της Γης. Μία επιλογή είναι πέντε άτομα να μοιράζονται το ίδιο σώμα και καθένα από αυτά να ελέγχει το σώμα συγκεκριμένες ώρες την ημέρα. Ωστόσο, οι λεγόμενες κοινότητες δεν λειτουργούν πάντα αρμονικά.
Ακριβώς αυτό συμβαίνει με την κοινότητα της οποίας τα μέλη διηγούνται εναλλάξ την ιστορία: Οι μεταξύ τους σχέσεις γίνονται ιδιαίτερα δυσλειτουργικές όταν ένα μέλος, η Κέιτ, αποδέχεται μια πρόταση που φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή. Σύντομα καταλήγουν και οι πέντε να συμμετέχουν σε παιχνίδια –αγώνες, κυνήγια θησαυρού, γρίφους που θέτουν σε δοκιμασία τις ηθικές αξίες τους και άλλα– στα οποία στοιχηματίζουν χρόνια ζωής, ενώ και ο θάνατος είναι πολύ πιθανός. Αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια προκαλούν τη μεγαλύτερη αγωνία και είναι τα πιο διασκεδαστικά σημεία του μυθιστορήματος, ωστόσο όλο το βιβλίο έχει τη στυγνή, γεμάτη σασπένς ατμόσφαιρα ενός μυστηρίου της Άγκαθα Κρίστι.

"Τα ρόδα δεν πεθαίνουν ποτέ" του Gunnar Staalesen

Μια ένοπλη ληστεία, ένας φόνος, μια ανεξιχνίαστη υπόθεση εξαφάνισης παιδιού, και εν μέσω όλων αυτών ο Βαργ Βέουμ, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ με έδρα το Μπέργκεν.
Ένας χαρακτήρας που έχει γίνει σημείο αναφοράς στο αστυνομικό μυθιστόρημα.
Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια από τότε που η τρίχρονη Μέτε εξαφανίστηκε από την αυλή του σπιτιού της.
Με την παραγραφή της υπόθεσης να πλησιάζει, η μητέρα της, Μάγια, ζητάει από τον Βέουμ να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να βρει την αλήθεια. Μια αλήθεια καλά κρυμμένη σε ζωές γεμάτες μυστικά.
Συγκλονιστικό, ανησυχητικό και με εξαιρετικές ανατροπές, Τα ρόδα δεν πεθαίνουν ποτέ επιβεβαιώνει εκ νέου ότι ο Gunnar Staalesen είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος στον κόσμο.
Με άψογη και ελεγχόμενη πλοκή, η οποία επιφυλάσσει αρκετές σκοτεινές εκπλήξεις στην πορεία, ξαφνιάζοντας τον αναγνώστη, και με τη γοητευτική φιγούρα του Βαργ Βέουμ στο επίκεντρό της, ο Staalesen δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη σειρά.
Ένας μεγάλος δημιουργός που καθόρισε την πορεία του νορβηγικού νουάρ και ταυτόχρονα ανέδειξε κοινές προβληματικές της δικής του κοινωνίας με τη δική μας.

"Το φάντασμα της όπερας" του Gaston Leroux

Το Φάντασμα της Όπερας υπήρξε στην πραγματικότητα.
Δεν ήταν, όπως πίστευαν για καιρό, δημιούργημα της φαντασίας των καλλιτεχνών, δεισιδαιμονία των διευθυντών ή καρπός των ευφάνταστων και ευεπηρέαστων εγκεφάλων των νεαρών χορευτριών, των ταξιθετριών, των υπευθύνων για τα βεστιάρια ή των θυρωρών.
Υπήρξε πράγματι, με σάρκα και οστά, παρότι είχε υιοθετήσει την κανονική εμφάνιση ενός πραγματικού φαντάσματος, δηλαδή μιας φασματικής σκιάς.
Όταν άρχισα να ερευνώ τα αρχεία της Εθνικής Ακαδημίας Μουσικής, έμεινα έκπληκτος από τις τρομερές συμπτώσεις ανάμεσα στα φαινόμενα που είχαν αποδοθεί στο «φάντασμα» και στην πιο απίστευτη, στην πιο ασύλληπτη τραγωδία που είχε ποτέ συμβεί και είχε συνεπάρει τους κύκλους της υψηλής παρισινής κοινωνίας, λίγο αργότερα συνέλαβα την ιδέα πως αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να ερμηνευτεί λογικά μέσα από τα εν λόγω φαινόμενα. 
 
"Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ και άλλες ιστορίες" του Edgar-Allan Poe

Δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, βρίσκονται φριχτά δολοφονημένες σε ένα κτίριο της οδού Μοργκ στο Παρίσι.
Το δωμάτιό τους, στον τέταρτο όροφο, ήταν κλειδωμένο. Πώς μπόρεσε ο δολοφόνος να τις προσεγγίσει; Και γιατί τους επιτέθηκε με τόσο άγριο τρόπο;
Η υπόθεση κινεί το ενδιαφέρον ενός ερασιτέχνη ντετέκτιβ, του Ογκίστ Ντιπέν, που θα προσπαθήσει να λύσει το αίνιγμα με τη λογική…
Οι φόνοι της οδού Μοργκ είναι μια αριστουργηματική ιστορία μυστηρίου, που θεωρείται από πολλούς το αρχέτυπο του σύγχρονου αστυνομικού μυθιστορήματος.
Στον τόμο αυτό παρουσιάζεται μαζί με δύο ακόμα ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Ογκίστ Ντιπέν, Το μυστήριο της Μαρί Ροζέ και Το κλεμμένο γράμμα.
Μια τριλογία που γέννησε αμέτρητα έργα και λογοτεχνικούς ήρωες, μεταξύ των οποίων τον Σέρλοκ Χολμς, και, όπως έχει επισημάνει η Dorothy L. Sayers, «είναι σχεδόν ένα πλήρες εγχειρίδιο της θεωρίας και πράξης του αστυνομικού μυθιστορήματος».

"Λότι Μπρουκς - No 2: Η απίστευτα αποτυχημένη φιλία της Λότι Μπρουκς" της Katie Kirby

Η Λότι Μπρουκς επιστρέφει στο σχολείο μετά τις διακοπές, έτοιμη να αντιμετωπίσει τους πάντες και τα πάντα!
Ένας απίθανος ρόλος στο μιούζικαλ του σχολείου είναι η ευκαιρία που περιμένει για να ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ τον Ντάνιελ, το αγόρι που έχει κλέψει την καρδιά της, με το ταλέντο της στο τραγούδι, την υποκριτική και… τα ΚΑΒΟΥΡΙΑ.
Ωστόσο, εκεί που όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, κάτι στραβώνει… Η σχέση με τις κολλητές της Μόλι και Τζες βαδίζει σε τεντωμένο σκοινί και, σαν να μην έφτανε αυτό, η Άμπερ βρίσκει άπειρους τρόπους για να τη μειώνει και να την κάνει να νιώθει άσχημα. Όταν όμως η κάρτα της Λότι παραδίδεται σε λάθος αγόρι, όλα ανατρέπονται…
 
"Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ: Ακτίβιτι μπουκ για μεγάλους Νο. 3"

Μετά από δύο εκδόσεις που έγιναν μπεστ σέλερ, Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ! ξαναχτυπά με το ΑΚΤΙΒΙΤΙ ΜΠΟΥΚ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 3!
Μάθε καλύτερα τον κόσμο μέσα από εικονογραφημένες σελίδες με κουίζ, ιστορίες, σταυρόλεξα, αντιστοιχίσεις και άλλα πολλά!
Κατάλληλο για κάθε ηλικία και έξτρα απολαυστικό όταν το λύνεις με παρέα!