Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

ΚΙ ΑΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΤΟΜΟ,
Η Χάνα Γουέλς βρήκε επιτέλους το αγόρι που την ενθουσιάζει. Αλλά ενώ σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής της έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, στον έρωτα είναι πολύ διστακτική λόγω τραυμάτων του παρελθόντος. Αν όμως θέλει να τραβήξει την προσοχή του αγοριού που την ενδιαφέρει, θα πρέπει να ξεβολευτεί για να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος… Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στον ενοχλητικό, ανώριμο, αλαζονικό αρχηγό της ομάδας χόκεϊ με αντάλλαγμα ένα ψεύτικο ραντεβού.
ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ…
Ο Γκάρετ Γκράχαμ το μόνο που θέλει είναι να παίξει επαγγελματικά χόκεϊ μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο, όμως στα μαθήματα τα πάει χάλια και όλη του η προσπάθεια κινδυνεύει να πάει στράφι. Όταν, λοιπόν, η γλωσσού Χάνα τού ζητά να τη βοηθήσει για να κάνει έναν τύπο να ζηλέψει με αντάλλαγμα να του κάνει ιδιαίτερα για να παραμείνει στην ομάδα, δέχεται με τη μία. Ένα αναπάντεχο φιλί μεταξύ τους όμως θα οδηγήσει στο φανταστικότερο σεξ της ζωής τους και πλέον ο Γκάρετ δε θέλει πια να υποκρίνεται. Πρέπει να πείσει τη Χάνα ότι το αγόρι που πάντα ήθελε είναι αυτός.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς μπεστ σέλερ Off-Campus όπου πρωταγωνιστούν παίκτες μιας ομάδας χόκεϊ και τα κορίτσια που θα τους κάνουν να παραμιλούν.

Προσωπική άποψη:
Ήταν πίσω στο 2015 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς "Off-Campus" της Elle Kennedy, και δεδομένου ότι εκείνη την εποχή οι romance ιστορίες είχαν την τιμητική τους, μου είχε κάνει αρκετά μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως κανένας εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα δεν έσπευσε για ν' αποκτήσει τα δικαιώματά της, ειδικά αν αναλογιστούμε την δημοφιλία που είχε τότε. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά, που λέει και ο σοφός μας ο λαός, και σήμερα, οχτώ χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, το πρώτο βιβλίο της σειράς βρίσκεται στα χέρια μας, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, που οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το τελευταίο διάστημα έχει κάνει πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές.

Η ιστορία μας περιστρέφεται γύρω από τους Χάνα Γουέλς και Γκάρετ Γκράχαμ, οι οποίοι φοιτούν στο ίδιο κολλέγιο αλλά κατά τ' άλλα δεν έχουν κανένα απολύτως κοινό στοιχείο να τους ενώνει. Αντιθέτως, η Χάνα αντιπαθεί τον Γκράχαμ και θεωρεί πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν συνηθισμένο αθλητή: εμφανίσιμος και δημοφιλής, αλλά στερούμενος φαιάς ουσίας. Από την άλλη, ο Τζάστιν Κολ φαντάζει το ιδανικό αγόρι στα μάτια της, όμως, παρά που γενικότερα στη ζωή της είναι θαρραλέα και με αυτοπεποίθηση, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις είναι διστακτική. Κάπως έτσι αποφασίζει πως ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσει το ενδιαφέρον του Τζάστιν είναι να τον κάνει να ζηλέψει. Και κάπως έτσι, προτείνει στον Γκάρετ, που εξαιτίας των βαθμών του κινδυνεύει να χάσει το μέλλον του ως επαγγελματίας αθλητής, που τόσο πολύ έχει κοπιάσει γι' αυτό, να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, με αντάλλαγμα ένα ψεύτικο ραντεβού, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εντυπώσεις.

Όπως φαντάζεστε, τα πράγματα δεν τελειώνουν εκεί, αφού ναι μεν ο Γκάρετ δέχεται την πρόταση της Χάνα χωρίς δεύτερη σκέψη, όμως δεν περίμενε πως θα ανταλλάξουν ένα φιλί που θα τους οδηγήσει στο κρεβάτι, και κατ' επέκτασιν στο καλύτερο σεξ της ζωής τους, με τον Γκάρετ, όχι απλά να μην θέλει πια να υποκρίνεται, αλλά να είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του, προκειμένου να πείσει την Χάνα, όχι μόνο να είναι μαζί στ' αλήθεια, αλλά πως στην πραγματικότητα, το αγόρι των ονείρων της δεν είναι κανένας άλλος παρά μονάχα εκείνος. Εντάξει... Ξέρω τι σκέφτεστε! Δεν πρόκειται για την πιο πρωτότυπη ιστορία και σίγουρα την έχουμε διαβάσει πολλάκις, με ορισμένες παραλλαγές, ωστόσο, όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές στο παρελθόν, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η πρωτοτυπία μιας ιστορίας, αλλά ο τρόπος που θα την αφηγηθεί ο συγγραφέας. Και η Kennedy, αν μη τι άλλο, το κάνει περίφημα!

Τόσο η Χάνα όσο και ο Γκάρετ, όταν σου πρωτοσυστήνονται, σου δίνουν την αίσθηση πως πρόκειται για αρκετά επίπεδους και δίχως ιδιαίτερο βάθος χαρακτήρες. Ωστόσο, η αίσθηση αυτή αλλάζει πολύ γρήγορα, τόσο χάρη στη μεταξύ τους αλληλεπίδραση, που τους κάνει να ξετυλίγουν ενδιαφέρουσες πτυχές της προσωπικότητάς τους που δεν φανταζόσουν πως είχαν -ειδικά ο δεύτερος-, αλλά και χάρη στο παρελθόν τους, που ναι μεν εμπεριέχει στοιχεία που τους έχουν σημαδέψει, αλλά που δεν τους έχουν τραυματίσει ανεπανόρθωτα, έτσι που η ζωή τους να είναι δεμένη με αυτές τις εμπειρίες και να μην είναι σε θέση να κάνουν όνειρα, να παλέψουν γι' αυτά που θέλουν, να διεκδικήσουν το μέλλον που τους αξίζει. Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από αξιοθαύμαστο και αποδεικνύει πόση δύναμη μπορεί να κρύβει ο άνθρωπος βαθιά μέσα του, παίρνοντας όσα τον έχουν πληγώσει και μετατρέποντάς τα, αντί για δηλητήριο, σε κινητήρια δύναμη.

Η σχέση ανάμεσα στο πρωταγωνιστικό μας δίδυμο είναι υπέροχη! Η διάδρασή τους είναι χαριτωμένη, αστεία, διασκεδαστική, έχοντας κάποιες δραματικές πινελιές, που στηρίζονται κυρίως στο παρελθόν τους -για το οποίο σκόπιμα επιλέγω να μην σας αποκαλύψω περισσότερα-, και η χημεία τους είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Γκάρετ, κάτω από την επιφάνεια, είναι ένας εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος με μια όμορφη προσωπικότητα. Η Χάνα είναι πολύ δυνατή και αξιοθαύμαστη, ενώ από τη θέση που βρίσκεται δίνει έμπνευση σε άλλα κορίτσια που έχουν βρεθεί στη θέση της. Η αφήγηση, μοιρασμένη ανάμεσα σε αυτούς τους δύο, κι επενδυμένη με πανέξυπνους και παιχνιδιάρικους διαλόγους που εναρμονίζονται απόλυτα με το σήμερα, σε παίρνει μαζί της, και μέχρι και την τελευταία σελίδα σε κάνει να έχεις ένα πλατύ χαμόγελο μόνιμα κολλημένο στα χείλη σου -κι αυτό δεν ξεπληρώνεται με τίποτα.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Elle Kennedy
Μεταφραστής: Θεοδώρου Κλαίρη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2023
Αρ. σελίδων: 472
ISBN: 978-618-01-5007-0