"Η Κλάρα διαβάζει Προυστ" της Stéphane Carlier

«Προυστ. Πριν, τούτο το μυθικό όνομα ήταν για εκείνη όπως τα ονόματα ορισμένων πόλεων –Κάπρι, Αγία Πετρούπολη– όπου ήταν βέβαιο ότι δεν θα πατούσε το πόδι της ποτέ».
Η Κλάρα είναι κομμώτρια σε μια κωμόπολη της γαλλικής επαρχίας. Μια μελαγχολική αφεντικίνα, ένας σύντροφος όμορφος σαν πρίγκιπας της Ντίσνεϊ και μια γάτα που δεν επιτρέπει να τη χαϊδεύουν είναι η καθημερινότητά της. Ο χρόνος κυλάει αργόσυρτα, στον ρυθμό των περιστατικών που εκτυλίσσονται στο κομμωτήριο και των νοσταλγικών σουξέ που παίζει το ραδιόφωνο. Ώσπου, μια μέρα, η Κλάρα θα γνωρίσει έναν άντρα που θα αλλάξει τη ζωή της: τον Μαρσέλ Προυστ.
Χωρίς καμία συγκαταβατικότητα για την ηρωίδα του, ο Στεφάν Καρλιέ περιγράφει την κατάδυση της Κλάρα στο Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, μυώντας ταυτόχρονα τον αναγνώστη στο έργο του μεγάλου συγγραφέα.
Ένας ύμνος στη λογοτεχνία και στο πώς μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες. Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που θα πείσει σίγουρα πολλούς να ανακαλύψουν «απρόσιτα» βιβλία και, πάνω απ’ όλα, μια ιστορία χειραφέτησης απ’ την πραγματικότητα που μας παρουσιάζεται ως δεδομένη και την οποία συχνά αποφεύγουμε να αμφισβητήσουμε.

"Ο αδερφός μου είναι ένα αβοκάντο" των Yasmeen Ismail & Tracy Darnton

Ο μικρός αδερφός μου έρχεται!
Όμως πρέπει να κάνω υπομονή…
Απ’ ό,τι ακούω, πρέπει να είναι… ξεχωριστός. Ο μπαμπάς μια λέει ότι είναι ένας παπαρουνόσπορος. Μετά από καιρό πως είναι ένα φασόλι. Κι ύστερα πως ο αδερφός μου είναι… ένα αβοκάντο;!
Μια αστεία και πρωτότυπη ματιά στα στάδια ανάπτυξης ενός εμβρύου, αλλά και στον ενθουσιασμό και την προσμονή που συνοδεύει την εγκυμοσύνη.

"Το ηλιακό μας σύστημα" των Χρήστου Κούρτογλου & Κάλλιας Σπανουδάκη

Οι χρονοταξιδιώτες Μαξ και Λόη εξερευνούν το ηλιακό μας σύστημα.
Ταξιδεύοντας με τη χρονομηχανή του επιστήμονα Χομπ, βλέπουν όλους τους πλανήτες από κοντά και μαθαίνουν συναρπαστικά πράγματα για τον καθένα.
Μια σειρά βιβλίων γνώσεων, από την αρχή του κόσμου έως τις μέρες μας.
Με παιχνίδια και δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.

"Η δημιουργία του σύμπαντος" των Χρήστου Κούρτογλου & Κάλλιας Σπανουδάκη

Ο Μαξ και η Λόη ζουν μια συναρπαστική περιπέτεια στο διάστημα. Ταξιδεύοντας με τη χρονομηχανή του επιστήμονα Χομπ, βλέπουν το σύμπαν τη στιγμή της δημιουργίας του και καταλαβαίνουν πώς φτιάχτηκε ο κόσμος.
Μια σειρά βιβλίων γνώσεων, από την αρχή του κόσμου έως τις μέρες μας. Με παιχνίδια και δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.

"Ο Νόι και η σπουδαία φάλαινα" του Benji Davies

Όταν μια τρομερή καταιγίδα ξεσπά κοντά στο σπίτι του Νόι, η γιαγιά του βρίσκει αφορμή να του διηγηθεί την αξέχαστη φιλία ενός μικρού κοριτσιού και μιας φάλαινας· μια φιλία χαμένη στα βάθη του χρόνου που ταξιδεύει από γενιά σε γενιά. Καθώς ολοκληρώνεται η αφήγηση, ο Νόι συνειδητοποιεί ότι είναι και ο ίδιος κομμάτι αυτής της ιστορίας.
Η τέταρτη -ίσως πιο συγκινητική μέχρι σήμερα- περιπέτεια του αγαπημένου ήρωα χιλιάδων μικρών αναγνωστών παγκοσμίως.