"Ίχνος στον καθρέφτη" της Ελευθερίας Μεταξά

«Βοήθεια! Με άρπαξε ο Γύπας!»
Πώς μπορεί να συνδέεται ένα τέτοιο μήνυμα, γραμμένο πρόχειρα πάνω σε έναν καθρέφτη, με τους καταραμένους ποιητές του 19ου αιώνα; Πώς σχετίζεται με τις απαγωγές και τις δολοφονίες έφηβων κοριτσιών ο φέρελπις συγγραφέας με το παράδοξο όνομα Βοΐων Τουρής; Είναι άραγε αυτός ο ίδιος ο «Γύπας» ή μήπως ο διαβόητος καταζητούμενος αντέγραψε την υπόθεση του βιβλίου του προκειμένου να τον εμπλέξει, για κάποιον άγνωστο λόγο, στα εγκλήματά του;
Σε αυτά τα ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν ο συνταξιούχος αστυνομικός και νυν ιδιωτικός ερευνητής Μάνος Βαρσάμης και η συνεργάτιδά του, η ψυχολόγος Έλσα Γληνού. Πασχίζοντας να ξετυλίξουν το κουβάρι αυτής της τόσο περίπλοκης υπόθεσης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν παρανοϊκό και αδίστακτο δολοφόνο που, κρυμμένος καλά στο σκοτάδι, σκορπίζει γύρω του τον τρόμο και τον θάνατο με όπλο του το αψέντι, επισφραγίζοντας τη φρίκη με την ευωδιά των τριαντάφυλλων…

"Το νετλέτι" της Ζοέλ Λοπίνο

1810 Η Κρήτη περνά την πιο μαύρη περίοδο της ιστορίας της. Οι Τουρκοκρητικοί εξουσιάζουν το νησί, ενώ η Πύλη αδυνατεί πλέον να τους χαλιναγωγήσει. Κλέβουν και σκοτώνουν τους συνανθρώπους τους, βιάζουν ανενόχλητοι επιβάλλοντας τον δικό τους νόμο. Οι xριστιανοί υποφέρουν, ενώ οι εξεγέρσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Μονάχα η ελπίδα της λευτεριάς κρατά τον λαό όρθιο.
Η δεκαεξάχρονη Κρυσταλλένια, κυνηγημένη από τον Tουρκοκρητικό Ιμπραήμ Πατρικάκη τον οποίο αρνήθηκε να παντρευτεί, φεύγει κρυφά από το χωριό της σε μια προσπάθεια να σωθεί η ίδια αλλά και η οικογένειά της. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον;
2021 Η Ελληνοβελγίδα Ειρήνη, κουβαλώντας μέσα της την πολύτιμη γνώση της Ψυχογενεαλογίας, έρχεται στην Κρήτη για να βρει την αιτία μιας κατάρας που βαραίνει την οικογένειά της εδώ και πολλές γενιές. Ωστόσο, ένας τοίχος σιωπής ορθώνεται μπροστά της. Μπορούν να σπάσουν τα γρανάζια της μοίρας;
Η Ζοέλ Λοπινό αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Κρήτης, όπως τις διηγήθηκαν στη συγγραφέα οι κάτοικοι του Μανιολόπουλου, πριν λησμονηθεί στο πέρασμα του χρόνου η πραγματική ιστορία του τόπου τους.

"Το σπίτι με την κόκκινη πόρτα" του Βαγγέλη Μαργιωρή

Πίσω από την κόκκινη πόρτα βρίσκεται ο κόσμος του κυρίου Αδαμόπουλου, το δικό του υποφωτισμένο άβατο όπου το παρελθόν είναι κυρίαρχο και οικείο.
Έξω στον δρόμο τα πάντα –αυτοκίνητα, κόσμος, υποχρεωτικές συναναστροφές– είναι θορυβώδη και ενοχλητικά.
Οι άλλοι πιστεύουν πως η πόλη τους είναι όμορφη, γεμάτη ζωή και ενέργεια.
Στην Όμορφη Πόλη ο κύριος Αδαμόπουλος είναι μόνος και αυτή η κατάσταση είναι ιδανική. Στην εργασία του, όμως, ο κύριος Αδαμόπουλος είναι παραγκωνισμένος.
Και αυτή είναι μια κατάσταση για την οποία μπορεί και να σκότωνε για να την αλλάξει…
Ποιος είναι πραγματικά ο κύριος Αδαμόπουλος;
Ακολουθώντας ένα ιδιότυπο και πρωτότυπο μοτίβο, ο Βαγγέλης Μαργιωρής διεισδύει στον ψυχικό κόσμο ενός ταραγμένου μυαλού και οδηγεί την ανάγνωση σε μονοπάτια απροσπέλαστα και σκοτεινά.

"Μάλλον ακίνδυνος" του Douglas Adams

Το Μάλλον ακίνδυνος είναι μια γενναία παρέκκλιση. Ο Ντάγκλας ήταν αποφασισμένος να προκαλέσει τους χαρακτήρες του και τον αναγνώστη σε έναν λαβύρινθο από παράλληλες πλοκές. Δεν είναι περίεργο που δυσκολευόταν να καθίσει να το γράψει.
Ο Άρθουρ Ντεντ δεν είχε περάσει τόσο άσχημη μέρα από τότε που ανατινάχθηκε η Γη.
Έπειτα από χρόνια γαλαξιακής περιπλάνησης, τελικά εγκαθίσταται στον μικρό πλανήτη Λαμουέλα. Ανυπομονώντας για μια ήσυχη ζωή, τα σχέδιά του ανατρέπονται από τον απροσδόκητο ερχομό της κόρης του.
Δεν υπάρχει, όμως, τίποτα χειρότερο από μια απογοητευμένη έφηβη, η οποία τελικά αποφασίζει να δραπετεύσει από τον πλανήτη. Ο Άρθουρ την κυνηγά αποφασισμένος να τη σώσει από τους τρομακτικούς κινδύνους του σύμπαντος.
Άλλωστε έχει έρθει αντιμέτωπος με τους περισσότερους από αυτούς στο παρελθόν…

"Ο κύκλος" του Bernard Minier

Ο ΜΑΡΤΕΝ ΣΕΡΒΑΖ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ…
Ιούνιος 2010. Λύκειο του Μαρσάκ.
Ο επιθεωρητής Μαρτέν Σερβάζ λαμβάνει ένα μυστηριώδες μέιλ που μπορεί να σημαίνει την επιστροφή του πιο σκληρού κατά συρροή δολοφόνου που ακούει στο όνομα Χίρτμαν. Εντωμεταξύ, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, μια καθηγήτρια κλασικών σπουδών δολοφονείται και ένας εκτροφέας σκύλων κατασπαράζεται από τα ίδια του τα ζώα. Τι συμβαίνει, άραγε, στο Μαρσάκ και σ’ αυτόν τον Κύκλο σπουδαστών που αποτελούν την ελίτ της περιοχής;
Με τη βοήθεια των στενών συνεργατών του, ο επιθεωρητής θα ανακαλύψει την ύπαρξη ενός μακάβριου παιχνιδιού και θα ανοίξει ξανά φρικτές πληγές. Θα έρθει αντιμέτωπος με ένα τρομακτικό σύμπαν, όπου κυριαρχούν η προδοσία, η αγριότητα, η διαστροφή, αλλά κι η εξυπνάδα, από το οποίο δεν πρόκειται να βγει αλώβητος. Θα χρειαστεί επίσης να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει, ξεκινώντας από την κόρη του Μαργκό.
Ο εχθρός, όμως, δεν είναι ποτέ εκεί που τον περιμένεις…
 
"Οριακό σημείο" της Edel Coffey

Ποιο είναι το ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ στη ζωή αυτής της γυναίκας;
Μέχρι εκείνο το πρωινό η Σουζάνα τα έχει όλα: δύο όμορφες κόρες, μια αξιοζήλευτη καριέρα ως παιδίατρος, έναν επιτυχημένο σύζυγο… Τα μαλλιά της είναι πάντα γυαλιστερά, τα ρούχα της ακριβά. Τα έχει πραγματικά όλα!Μέχρι εκείνη τη στιγμή…
Την πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού η έξι μηνών Λουίζ ξεχασμένη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου βρίσκει φριχτό θάνατο. Όλα καταρρέουν…
 
"Έγκλημα και τιμωρία" του Fyodor Dostoevsky

Ο Ρασκόλνικοφ είναι φοιτητής της νομικής που ζει φτωχικά στην Αγία Πετρούπολη και διαπράττει ένα φρικτό διπλό φονικό με κίνητρο να αποσπάσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ωστόσο, μετά τη δολοφονία, υποφέρει από τύψεις, ενώ η υγεία του αρχίζει να κλονίζεται και από το αίσθημα της παράνοιας που τον κατατρύχει. Η ζωή του μετατρέπεται σε πραγματική κόλαση όταν καταδιώκεται από τον δαιμόνιο ανακριτή Πορφύρι Πετρόβιτς, ο οποίος ξέρει από την αρχή πως είναι ο ένοχος και τον ωθεί στο να κάνει τρομερά λάθη.
Μέσα σε αυτή τη σκοτεινιά της ζωής του, ο Ρασκόλνικοφ δημιουργεί σχέση με τη νεαρή πόρνη, Σόνια, η οποία ενσαρκώνει την παρηγοριά και την ελπίδα, ενώ παράλληλα ο συμφοιτητής του Ραζουμίχιν ανησυχεί για την υγεία του και του συμπαραστέκεται. Όταν οι υποψίες ενισχύονται και ο κλοιός σφίγγει απειλητικά για τον Ρασκόλνικοφ, θα έρθει η μέρα που θα πάρει μια γενναία απόφαση… To Έγκλημα και τιμωρία τα έχει όλα: είναι κλασικό, ιδιαίτερο, βαθιά ανθρώπινο, με μεγάλη βαρύτητα στην ανθρώπινη ψυχή και σκέψη, στην ανθρώπινη υπόσταση γενικότερα, είναι αστυνομικό μυθιστόρημα –ή για κάποιους άλλους ψυχολογικό με φιλοσοφικές προεκτάσεις– που αντανακλά τη Ρωσία του 19ου αιώνα, με πλήθος πρωταγωνιστών που σκιαγραφούνται από την απαράμιλλη πένα του αξεπέραστου Φιόντορ Ντοστογέφσκι.

"Guinness World Records 2023"

Ένα βιβλίο για όλη την οικογένεια στις σελίδες του οποίου θα ανακαλύψετε τα πιο παράξενα ρεκόρ και θα μάθετε απίστευτες πληροφορίες για μια ευρεία γκάμα κατηγοριών: σπορ, κινηματογράφος, βιβλία, μουσική, επιστήμη και τεχνολογία.
Πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, παράξενα ρεκόρ, αξιοπερίεργα γεγονότα αλλά και μοναδικά φαινόμενα, στο πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο όλων των εποχών παγκοσμίως!

"Οι γονείς κάνουν τη διαφορά" της Αλεξάνδρας Καππάτου

Ποτέ δεν ήταν εύκολο να είναι κάποιος γονιός. Φαίνεται όμως πως σε αυτή την εποχή των απανωτών κρίσεων ο γονεϊκός ρόλος γίνεται όλο και πιο σύνθετος. Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν γονείς και παιδιά είναι όχι μόνο μεγάλες αλλά και πολύπλευρες.
Η έγκριτη ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου, σε αυτή την εμπλουτισμένη και επικαιροποιημένη έκδοση, δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα, ανησυχίες και δυσκολίες που απασχολούν τους γονείς του σήμερα από τη στιγμή που ένα ζευγάρι αποφασίζει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Με απλό και κατανοητό τρόπο εξηγεί και αναλύει όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τη σύλληψη του παιδιού μέχρι το στάδιο που προηγείται της εφηβείας, προσφέροντας στους γονείς τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα σημαντικότερα θέματα που τους προβληματίζουν όπως:
• παιδί και σεξουαλικότητα
• προβλήματα στον ύπνο, άρνηση, εφιάλτες
• θηλασμός: οφέλη και συναισθήματα
• προβλήματα συμπεριφοράς: επιθετικότητα, πείσμα, ψέμα
• συναισθηματική νοημοσύνη: πού βοηθά
• σχολικός εκφοβισμός και θυματοποίηση
• διαζύγιο γονιών, δεύτερος γάμος: αντιδράσεις του παιδιού
• μαθησιακές δυσκολίες
• άγχος-φόβοι, κατάθλιψη

"Manifest. Υλοποίησε τη ζωή των ονείρων σου" της Jordana Levin

To manifest είναι μια λέξη που κερδίζει καθημερινά σε δημοτικότητα και έχει σαρώσει σαν παλιρροϊκό κύμα το Twitter, το Tik Tok και το Instagram. Με απλά λόγια, είναι η πράξη να φέρνεις θετικές αλλαγές στη ζωή σου μέσω της αισιοδοξίας και της πίστης. Σε πολλές περιόδους της ζωής μας, είτε αυτές βάλλονται από μια πανδημία, είτε από προσωπικές δυσκολίες, συχνά νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο. Το manifest μας βοηθά ακριβώς σε αυτό: μας προσφέρει μια πολύ συγκεκριμένη μέθοδο για να ανακτάμε την αίσθηση του ελέγχου σε αβέβαιες εποχές.
Για πολλά χρόνια η δημοσιογράφος Τζορντάνα Λεβίν πίστευε ότι ήταν μέντιουμ. Ανησυχούσε για πράγματα κι αυτά γίνονταν. Όμως, δεν ανησυχούσε απλώς. Tα ένιωθε, δρούσε υποσυνείδητα γι’ αυτά και πίστευε ολόψυχα ότι θα συμβούν – και τις περισσότερες φορές συνέβαιναν. Πολύ σύντομα συνειδητοποίησε ότι δεν προέβλεπε το μέλλον, το υλοποιούσε. Μέχρι που μια μέρα άλλαξε το παιχνίδι. Αφού μπορούσε να πραγματοποιεί τις αρνητικές της σκέψεις (μια ακυρωμένη πτήση, ένα ατύχημα, μια τραγική ιστορία αγάπης…), γιατί να μην κατακτούσε και αυτά που πραγματικά ήθελε;

"Air Fryer, 80 συνταγές για γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό φαγητό" του Nathan Anthony

Το air fryer είναι το απόλυτο γκάτζετ της κουζίνας για να φτιάχνετε φαγητό γρήγορα και εύκολα, ενώ ως μέθοδος μαγειρέματος με χαμηλή περιεκτικότητα σε λάδι, είναι ιδανική αν προσέχετε τις θερμίδες σας. O Νέιθαν Άνθονι, δημιουργός του επιτυχημένου blog Bored of Lunch, με 2 εκατομμύρια followers στα social media, έχει ετοιμάσει 80 συνταγές για όσους θέλουν νόστιμο υγιεινό φαγητό που δεν χρειάζεται ώρες για να μαγειρευτεί.
Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε συνταγές για κάθε μέρα και κάθε περίσταση: ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας κάποια από τα αγαπημένα σας φαγητά που παραγγέλνετε απέξω, για το καθημερινό σας βραδινό μαγειρεμένο με χαμηλά λιπαρά, προτάσεις για γρήγορα γεύματα, ορεκτικά και σνακ, συνοδευτικά και μερικές γευστικότατες γλυκές λιχουδιές.
Για απολαυστικά πιάτα, που θα σας κάνουν να νιώθετε καλά κάθε μέρα.

"Ο Μούργος έχει παιδί" του Colas Gutman

Ο Μούργος και ο Χαλκομανίας παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι «Πες μου τι επιθυμείς και θα σου πω αν μπορείς να το έχεις». Όταν ο Μούργος λέει ότι θα ήθελε να έχει ένα παιδί, ο Χαλκομανίας προσπαθεί να του εξηγήσει ότι αυτό είναι αδύνατο. Εκείνη τη στιγμή όμως ακούγεται ένα γρύλισμα και οι δύο φίλοι ανακαλύπτουν μέσα στον σκουπιδοτενεκέ τους ένα κουταβάκι! Ο Μούργος ενθουσιάζεται και ανακοινώνει ότι το κουταβάκι είναι παιδί του, αποφασίζοντας ότι θέλει να το αναθρέψει και να του σταθεί σαν πραγματικός πατέρας! Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Για να δούμε…

"Η μυστική ομάδα: O Πέτρος ο τρομερός" της Francesca Simon

Όλοι λατρεύουν τον Πέτρο! Ο Πέτρος είναι ένα απρόβλεπτο παιδί που ο καθένας θα ήθελε να είχε και διασκεδάζει τους μικρούς αναγνώστες με τις ιστορίες του από το 1994.
Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις ένα τρομερό εμβόλιο, μυστικές ομάδες, ενοχλητικούς αδερφούς και ένα αξέχαστο πάρτι γενεθλίων!

"Τα παιχτρόνια: Βρομερές ζαβολιές!" του Isaac Palmiola

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΤΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
Κάποιος τρύπωσε στα αποδυτήρια των «Φιστικιών του Ποδοσφαίρου» για να τους κλέψει τα εσώρουχα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη μέρα η γειτονιά γέμισε αφίσες με τους ίδιους να κυνηγούν τα κλεμμένα! Τα Φιστίκια δεν ξέρουν ποιος το έκανε, ούτε υποπτεύονται ότι ο μυστηριώδης αντίπαλός τους είναι ικανός για ένα σωρό ζαβολιές με σκοπό να τους κάνει να χάσουν στον κρίσιμο αγώνα με τους «Εξωγήινους»…

"Τα 5 λαγωνικά: Το μυστήριο του αόρατου κλέφτη" της Enid Blyton

Μέρα μεσημέρι γίνεται μια ληστεία στο Πίτερσγουντ και από τη Βίλα Νόρτον κάνουν φτερά τα κοσμήματα των ιδιοκτητών. Τα ίχνη από χέρια και πελώριες πατούσες μαρτυρούν ότι ο κλέφτης είναι γιγαντόσωμος. Στο χωριό, όμως, υπάρχουν μόνο δύο άντρες με τέτοια χαρακτηριστικά: ο αστυνομικός Γκουν και ο συνταγματάρχης Κρος – και οι δύο υπεράνω πάσης υποψίας! Τα 5 λαγωνικά βρίσκονται σε αδιέξοδο, όταν ο Πιπ έχει μια φαεινή ιδέα: να κάνει μια φάρσα στους φίλους του, που τελικά οδηγεί στη σύλληψη του ενόχου!

"Ροβινσόνας Κρούσος" του Daniel Defoe

Ο Ροβινσόνας Κρούσος διηγείται, μέσα από το ημερολόγιό του, τις περιπέτειές του σε ένα ερημικό νησί του Ατλαντικού, όπου βρέθηκε ναυαγός. Αντιμέτωπος με τις δυνάμεις της φύσης, τη μοναξιά και τον φόβο, καταφέρνει χάρη στην ευρηματικότητά του όχι απλώς να επιβιώσει και να ξεπεράσει τις δυσκολίες, αλλά να δημιουργήσει μια καινούρια ζωή. Άραγε θα ξαναδεί μια μέρα την πατρίδα του;
Ο Ροβινσόνας Κρούσος ήταν το πρώτο σημαντικό λογοτεχνικό έργο του οποίου η ιστορία ήταν ανεξάρτητη από θρύλους, μυθολογία ή προηγούμενα κείμενα. Ο περιπετειώ­δης κόσμος του πιο διάσημου ναυαγού εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1719. Έκτοτε κυκλοφόρησε σε πολυάριθμες εκδόσεις, παραλλαγές και μεταφράσεις, ενώ έχει διασκευαστεί πολλές φορές και για τον κινηματογράφο, συναρπάζοντας εκατομμύρια αναγνώστες και θεατές κάθε ηλικίας.

"Ένας κόσμος γεμάτος… τρομακτικές ιστορίες, 50 ιστορίες από όλο τον κόσμο" της Angela McAllister

Ταξιδέψτε σε όλες τις χώρες και συναντήστε το Μπουνίπ σε μια λίμνη, τη Βασιλίσσα την Όμορφη στο δάσος και τη Θαλάσσια νύμφη στον ωκεανό.
Κουλουριαστείτε δίπλα στη φωτιά για να διαβάσετε τα Χάνσελ και Γκρέτελ, Ταμ Λιν, Η Κόρη στην Παγόδα, Ο Σιδεράς και ο Δαίμονας.
Τα παραμύθια σε αυτό το όμορφα εικονογραφημένο βιβλίο έχουν ειπωθεί με τρόπο κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 5+ ετών.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του William Shakespeare

Στη Βερόνα του 14ου αιώνα μίσος και αίμα χώριζε από παλιά τις δύο μεγάλες οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων, μέχρι που ο Ρωμαίος Μοντέγος γνωρίστηκε με την Ιουλιέτα Καπουλέτου και η αγάπη τους άνθισε μέσα σε μια νύχτα. Οι δύο νέοι λησμόνησαν όλα όσα χώριζαν τους δικούς τους επί αιώνες και παντρεύτηκαν κρυφά.
Όμως, η Ιουλιέτα ήταν ταγμένη από τον πατέρα της σε γάμο με έναν νεαρό άρχοντα, ενώ ο Ρωμαίος εξορίστηκε από τον πρίγκιπα της Βερόνας για τον φόνο του ανιψιού του πάνω σε μία από τις συνηθισμένες συμπλοκές. Όσο εκείνος έλειπε, η κοπέλα κατάστρωσε ένα σχέδιο με τον μοναχό Λαυρέντιο για να αποφύγει τον σχεδιασμένο γάμο της μέχρι να ειδοποιήσουν τον Ρωμαίο. Μα τίποτα δεν πήγε καλά και ακολούθησε μια μεγάλη τραγωδία, που, όμως, στο τέλος κατάφερε να συμφιλιώσει τις δύο οικογένειες.
Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Άγγλους λογοτέχνες παγκοσμίως. Η τραγωδία Ρωμαίος και Ιουλιέτα, αν και γράφτηκε το 1595, διαβάζεται και παίζεται στο θέατρο ως τις μέρες μας.

"Γνωρίζω τη Μυθολογία: Τα αστέρια στη μυθολογία" της Ιωάννας Μπαμπέτα

Ο νυχτερινός ουρανός είναι μαγευτικός, με άστρα κεντημένος και τόσο φωτεινός!
Ο άνθρωπος από παλιά χρειαζόταν τη βοήθειά του, για να ταξιδέψει, να σπείρει, να διαφεντεύσει τα πρόβατά του.
Μύθους, θρύλους και παραβολές τα άστρα αφηγούνται και κάτω από το παρήγορο φως τους οι άνθρωποι κοιμούνται.
 
"Τόσο απλά: Η δύναμη του Όχι" της Catherine Dolto

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει:
«Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».
Για να μάθουμε να λέμε «ναι», πρέπει να μάθουμε να λέμε και «όχι».
Τόσο απλά!
 
"Η μικρή μου εγκυκλοπαίδεια: Το ανθρώπινο σώμα" των Claire Chabot & Valérie Menard

Μια ξεχωριστή εισαγωγή στην ανατομία του ανθρώπινου σώματος.
Κάθε σελίδα περιέχει ένα εύρος πληροφοριών, προσαρμοσμένων τέλεια για τους μικρούς αναγνώστες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα διάφορα μέρη του σώματός τους, τις λειτουργίες των οργάνων τους, τα συναισθήματά τους και τις πέντε αισθήσεις τους. Ένας ιδανικός τρόπος για να τους εμφυσήσουμε τη χαρά της μάθησης.

"Πες μου γιατί και πώς: Πες μου γιατί και πώς… 5 ετών" της Aurélie Desfour

Ένα βιβλίο γνώσεων που δίνει απλές απαντήσεις στα «γιατί» και στα «πώς» των παιδιών ηλικίας 5 ετών.
Με 130 εικονογραφημένες ερωταπαντήσεις για 5 σημαντικές θεματικές ενότητες:
Το σώμα μου • Ζούμε μαζί • Ιστορία • Τα ζώα στον κόσμο • Πολιτισμός

"Μια τέλεια χειμωνιάτικη μέρα" της Anita Bijsterbosch

H Αλεπού, το Ποντικάκι, το Ρακούν και η Κουκουβάγια παίζουν ξένοιαστα στο χιόνι.
Θέλουν να φτιάξουν όλοι μαζί έναν χιονάνθρωπο.
Όμως, οι χιονόμπαλες είναι πολύ μεγάλες και οι φίλοι μας δυσκολεύονται. Θα τους βοηθήσεις να φτιάξουν έναν χιονάνθρωπο;
Ένα διαδραστικό εικονογραφημένο βιβλίο, που εξοικειώνει τα μικρά παιδιά με την πιο κρύα εποχή του χρόνου, ενισχύοντας την παρατηρητικότητά τους.

"Μια τέλεια φθινοπωρινή μέρα" της Anita Bijsterbosch

H Αλεπού, το Ποντικάκι, το Ρακούν και η Κουκουβάγια παίζουν ανέμελα στην εξοχή! Είναι μία πανέμορφη φθινοπωρινή μέρα, ο ήλιος λάμπει και τα μήλα στα δέντρα έχουν ωριμάσει.
Οι φίλοι μας θέλουν να μαζέψουν μερικά, όμως είναι πολύ ψηλά. Μπορείς να τους βοηθήσεις να τα φτάσουν;
Ένα διαδραστικό εικονογραφημένο βιβλίο, που εξοικειώνει τα μικρά παιδιά με την πιο άστατη εποχή του χρόνου, ενισχύοντας την παρατηρητικότητά τους.