Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο πλαίσιο της δράσης «Νήματα: Γιορτή σε 4 εποχές», προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Κατερίνας Δημόκα
το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023, στις 18.00μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας (Περγάμου 62-66) ώστε να χαρτογραφήσουμε την αναπηρία μέσα από τους ήρωες.

Η αλήθεια πάντοτε καθαίρει, αποκαλύπτοντας το έρμα και τα σαθρά βρεχάμενα, που κρύβονται στην μπουνάτσα. Τραύμα μπορεί να σημαίνει και προσδοκία επούλωσης, επίγνωση σε αναπλαστική διεργασία, συγγνώμη πέρα από την παιδική αφέλεια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜΟΚΑ
____________________________________________________________________________________


Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη και της ομαδικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Ένα παραμύθι για την Άλκη», που πραγματοποιείται στο φουαγιέ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, σας προσκαλεί το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023, στις 11.00π.μ., σε έναν περίπατο που ιχνηλατεί τα βήματα της μεγάλης συγγραφέα με ξεναγό τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Βατόπουλο.

Με αναχώρηση από το κεντρικό σιντριβάνι της πλατείας Αμερικής, θα περπατήσουμε στον άξονα της Πατησίων και της Φωκίωνος Νέγρη, εκεί όπου ζούσε τη δεκαετία του ’30 και του ’40 η Άλκη Ζέη. Θα περάσουμε από την πολυκατοικία όπου έμενε στην οδό Λευκωσίας, από την οδό Θάσου όπου έμενε ο Γιώργος Σεβαστίκογλου, από τη Λέλας Καραγιάννη και τη Δροσοπούλου, όπου ήταν οι οικείες βόλτες, και θα φτάσουμε στη Φωκίωνος Νέγρη, στη Δημοτική Αγορά και στο άγαλμα του Σκύλου. Παράλληλα, θα εκτεθούμε στην αρχιτεκτονική ποικιλία της περιοχής, στα σπίτια και στις πολυκατοικίες του Μεσοπολέμου και των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών, όταν ο άξονας της Πατησίων ήταν ο κορμός της αστικής ζωής. Θα καταλήξουμε στο βιβλιοπωλείο Literature House (Δροσοπούλου 67) για μια γνωριμία με τον χώρο. Εκεί θα ξεφυλλίσουμε τα βιβλία της Άλκης Ζέη και θα παραδώσουμε τα ακουστικά της ξενάγησης.

Διάρκεια περιπάτου: 1 ώρα και 30 λεπτά (περίπου)
Απαιτείται προηγούμενη κράτηση θέσης στο email: culture@hau.gr.
____________________________________________________________________________________


Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου σας περιμένει το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023, στις 12.00μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ (Δ. Βασιλείου, Ν. Ψυχικό), για να υπογράψει τα βιβλία της και να σας συστήσει μια φλύαρη πριγκίπισσα, ένα ταξιδιάρικο ξωτικό και τον ήρωα που έβαλε φωνή σε ένα σιωπηλό βασίλειο.

Τρεις Μικρές Καληνύχτες για παιδιά µικρά µε µεγάλη φαντασία και για νέους γονείς µε πολλή όρεξη!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!