Το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζέφης Κόλια
το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023, στις 19.00μ.μ., στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Κουτσομητοπούλου 6).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο διευθυντής βιοτεχνίας μεταξωτών υφαντών Γιάννης Γκόνος.

Η Ζέφη Κόλια θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Ένα βιβλίο για τις πρωτοπορίες, τους μόδιστρους, τις υποκουλτούρες, τα κινήματα και τις μόδες του δρόμου που διαμόρφωσαν την ενδυματολογική αισθητική του 20ού αιώνα.
____________________________________________________________________________________


Ο ΙΑΝΟS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση της διασκευής που έχει κάνει η Κατερίνα Δημόκα
το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023, στις 12.00μ.μ., στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα).

Ο Στάντης Αποστολίδης, φιλόλογος, ιστορικός και συγγραφέας, θα μιλήσει για την πρόσληψη των αρχαίων κειμένων σήμερα. Ο Στάθης Δρογώσης, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, θα διαβάσει αποσπάσματα. Η συγγραφέας Κατερίνα Δημόκα θα διασταυρώσει στοιχεία από την ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Λουκιανού με γνωστά μυθιστορήματα και ταινίες. Σαν παιχνίδι!

Συντονίζει ο Λεωνίδας Διαμαντής, Διευθυντής της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.

Το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της λογοτεχνίας! Γράφτηκε τον 2ο αι μ.Χ., αλλά τώρα διασκευάζεται για νεαρούς αναγνώστες. Μια μοντέρνα εκδοχή του πρωτότυπου κειμένου, μεταφέρει το χιούμορ του Λουκιανού στην εποχή μας.
____________________________________________________________________________________


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς σε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τη διδασκαλία της Ιστορίας στο Γυμνάσιο μέσα από την επεξεργασία λογοτεχνικών κειμένων και εισηγήτρια την κορυφαία συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και υποψήφια για το Βραβείο Άντερσεν Αγγελική Δαρλάση το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023, στις 11.00π.μ., στον χώρο του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας (Δομήνικου Θεοτοκόπουλου 32).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα βιβλία της συγγραφέα θα διατίθενται προς πώληση.
____________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΒΟΟΒΟΟΚΙ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε διαδραστική εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Ρόμπερτ Τρέγκονινγκ
το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αισχύλου 29 και Κοντούλη, Ελευσίνα).

Μέσα από ένα βιωματικό εργαστήρι με θεατρικά και κινητικά παιχνίδια αλλά και πολλή συζήτηση και μοίρασμα, μαθαίνουμε τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός/ή και τους λόγους για τους οποίους η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συμβίωσή μας σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Εκπαιδευτική ομάδα απ’ Ουσία

Για παιδιά από 4 ετών