Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της περιοδείας του στις ΗΠΑ και λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας τους κοινής ηχογράφησης “Daedalus Project – Persephone”, ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας, συνθέτης και ερευνητής Δημήτρης Βασιλάκης συναντά το τρίο του Espen Berg από τη Νορβηγία για 3 μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα, Ρόδο και Κύπρο.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης με διεθνή καριέρα, βραβευμένη δισκογραφία από το BBC στην Candid Records, παρουσιάσεις σε Birdland, Dizzy’ s Club – Jazz at the Lincoln Center, Yale, Smithsonian, United Nations, Ronnie Scott’s – London Jazz Festival, συνεργάζεται με το τρίο από το 2019 και η νέα τους ηχογράφηση “Daedalus Project – Persephone” θα κυκλοφορήσει το 2024 στην Candid Records.

Ο Espen Berg είναι διεθνώς βραβευμένος πιανίστας. Το 2016 έλαβε το μεγαλύτερο βραβείο μουσικής της Νορβηγίας, “JazZtipendiate”, στο Φεστιβάλ Molde Jazz. Είναι μέλος του προγράμματος εκκίνησης της νορβηγικής τζαζ το 2018 και το Espen Berg Trio ορίστηκε επίσημος πρεσβευτής του NTNU στο Trondheim Jazz Festival το 2016. Αυτή την περίοδο ο Berg και οι μουσικοί του πραγματοποιούν ευρωπαϊκή περιοδεία, ενώ το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσουν το τέταρτο άλμπουμ τους “Fjære”.

Τι θα δει όποιος εξασφαλίσει το εισιτήριό του για κάποιο από τα live; Μια μοναδική σύμπραξη όπου η μελωδική και ρυθμικά πολύπλοκη μουσική του Espen Berg χρησιμεύει ως βάση για τη δυναμική και ιδιοσυγκρασιακή αλληλεπίδραση του τρίο με την αυθόρμητη πρόζα στο σαξόφωνο του Δημήτρη Βασιλάκη.

Αυτή η κορυφαία μουσική συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival 2023 (RIJF). Ειδικά η συναυλία στον Προμαχώνα, η οποία θα έχει ελεύθερη είσοδο, καθώς και ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου είναι μια συμβολική στήριξη από το RIJF και τον φορέα υλοποίησης «Τζαζ Δημοκρατία ΑΜΚΕ», καθώς οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού είχαν σαν αποτέλεσμα την αναβολή του προγραμματισμένου φεστιβάλ στα τέλη Αυγούστου.

Αθήνα
Πότε:
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου, στις 21:30μ.μ.
Πού: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ.: 210-9213310
Εισιτήρια: Από 10€
Προπώληση: https://tinyurl.com/bddwjkah

Ρόδος
Πότε:
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, στις 21:00μ.μ.
Πού: Προμαχώνας Κάστρο Ιπποτών Ρόδου
Είσοδος ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
https://tinyurl.com/9hbyad48

Κύπρος
Πότε:
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, στις 20:30μ.μ.
Πού: Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Λεμεσός
Εισιτήρια: 15€
Προπώληση: https://tinyurl.com/3tcaf69x

Παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Βασιλάκης
– σαξόφωνα, Espen Berg – πιάνο, Bárður Reinert Poulsen – μπάσο, Simon Olderskog Albertsen – ντραμς

Dimitrios Vassilakis & Espen Berg Trio| RIJF
Demeter: https://youtu.be/9VEIqk3b7sM

Espen Berg Trio: https://www.youtube.com/channel/UC5QWZ_Z63zTypbfuuYmOSAg

Dimitrios Vassilakis: https://candidrecords.com/pages/dimitrios-vassilakis

Οι εμφανίσεις είναι σε συνεργασία με την Νορβηγική Πρεσβεία, ενώ στην Ρόδο με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού - Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.