"Περιβάλλον Ασφαλείας & Σύνδρομο Burnout" του Νικόλαου Ε. Χατζόβουλου

Στο περιβάλλον της Ασφάλειας θεωρούμε δεδομένη την ύπαρξη πολλαπλών και πολύπλοκων στρεσογόνων παραγόντων λόγω της φύσης του αντικειμένου, η οποία περιστρέφεται γύρω από τους συνεχόμενα βαλλόμενους από απειλές άξονες της φυσικής και της ηλεκτρονικής ασφάλειας. Η ύπαρξη μακροχρόνιων στρεσογόνων παραγόντων δύναται να οδηγήσει σε ανάπτυξη του συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης, κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.
Το βιβλίο Περιβάλλον Ασφαλείας & Σύνδρομο Burnout αποτελεί έναν οδηγό εντοπισμού των στρεσογόνων παραγόντων, αντίληψης των συμπτωμάτων, εντοπισμού μέτρησης του Συνδρόμου, αλλά πάνω από όλα αποτελεσματικής πρόληψης και αποκατάστασης τόσο σε ατομικό όσο και σε επίπεδο επαγγελματικών οργανισμών.
Δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη των Στελεχών όλων των βαθμίδων του ευρύτερου περιβάλλοντος Ασφαλείας και αντιμετώπισης του Επείγοντος. Απευθύνεται σε Στελέχη Ασφαλείας (Security-Safety), στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική), στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των κλάδων/όλων των σωμάτων, στα Στελέχη του ευρύτερου περιβάλλοντος της Υγείας (Διασώστες, Πληρώματα Ασθενοφόρων, Paramedics) και στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.