"Το λεξικό των χαμένων λέξεων" της Pip Williams

Το 1901 οι συντάκτες του Λεξικού της Οξφόρδης ανακαλύπτουν ότι από τα λήμματά του λείπει η λέξη δούλα. Το Λεξικό των χαμένων λέξεων αφηγείται την ιστορία του κοριτσιού που την έκλεψε.
Η Εσμέ, ορφανή από μητέρα, περνάει τα παιδικά της χρόνια στο σκριπτόριο ενός μικρού οικήματος στην Οξφόρδη, όπου ο πατέρας της και μια ομάδα λεξικογράφων συγκεντρώνουν λέξεις για το πρώτο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης που θα κυκλοφορούσε ποτέ. Η Εσμέ κάθεται κάτω από το τραπέζι διαλογής. Μια μέρα πέφτει στο πάτωμα ένα χαρτί με τη λέξη «δούλα». Κανείς δεν το αναζητά. Η Εσμέ κρύβει το χαρτί στο μπαούλο μιας νεαρής υπηρέτριας και αρχίζει να μαζεύει κι άλλες λέξεις που οι άντρες χάνουν, απορρίπτουν ή και αγνοούν. Αυτές οι λέξεις τη βοηθούν να καταλάβει τον κόσμο.
Όσο περνούν τα χρόνια, η Εσμέ συνειδητοποιεί ότι κάποιες λέξεις θεωρούνται πιο σημαντικές από άλλες, κι ότι λέξεις και έννοιες που σχετίζονται με τα βιώματα των γυναικών συχνά δεν καταγράφονται. Έτσι αρχίζει να συγκεντρώνει λέξεις για ένα άλλο λεξικό: Το λεξικό των χαμένων λέξεων.
Το Λεξικό των χαμένων λέξεων εκτυλίσσεται την εποχή που το κίνημα για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών βρισκόταν στο απόγειό του, λίγα χρόνια πριν από τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποκαλύπτει μια χαμένη αλήθεια, κρυμμένη ανάμεσα στις γραμμές της ιστορίας που γράφεται από τους άντρες. Ένα απολαυστικό και λυρικό εγκώμιο στις λέξεις και στη δύναμη της γλώσσας.

"Το Θηρίο του Γουίνιπεγκ και εγώ" της Mariana Zapata

Η Βανέσα Μαζούρ δεν αισθάνεται τύψεις που παραιτήθηκε. Ξέρει ότι έκανε το σωστό. Ήταν προσωπική βοηθός του Έιντεν Γκρέιβς, του κορυφαίου αμυντικού στο αμερικανικό πρωτάθλημα φούτμπολ, αλλά η δουλειά της δεν αναγνωριζόταν. Εξάλλου ήξερε εξαρχής ότι η εργασία αυτή ήταν μία προσωρινή λύση.
Η Βανέσα έχει σχέδια για το μέλλον της και αυτά δεν περιλαμβάνουν την μπουγάδα των τεράστιων εσωρούχων ενός άντρα που δεν έκανε τον κόπο να της πει μια καλημέρα, να τη συγχαρεί που έκανε καλά τη δουλειά της ή να της ευχηθεί για τα γενέθλιά της – ακόμα κι όταν δούλευε γι’ αυτόν ανήμερα των γενεθλίων της.
Το θρυλικό «Θηρίο του Γουίνιπεγκ» μπορεί να έχει πολλούς φαν, αλλά η Βανέσα δεν αντέχει άλλο. Δύο χρόνια είναι αρκετά.
Όταν ξαφνικά, ο Έιντεν Γκρέιβς ρίχνει της άμυνές του και εμφανίζεται στην πόρτα της, ζητώντας της να αναλάβει μια εργασία εξωφρενική, δίνοντας εντελώς διαφορετική έννοια στον ρόλο της «προσωπικής» βοηθού, η Βανέσα απορεί.
Τι θα απαντήσει στον άντρα που έχει μάθει να γίνεται πάντα το δικό του;

"Είσαι ένας ήρωας, το ξέρεις;" του Kevin D. Brown

Ανάπτυξε, βελτίωσε και μοιράσου τα χαρίσματά σου ως ηγέτης για να εμπνεύσεις τους ανθρώπους γύρω σου να αξιοποιήσουν τα δικά τους ατομικά χαρακτηριστικά με τη βοήθεια ενός από τους πλέον περιζήτητους ομιλητές για θέματα προσωπικής ανάπτυξης και με 30+ χρόνια καριέρας στην ανάπτυξη του franchise.
Στο βιβλίο Είσαι ένας ήρωας, το ξέρεις; ο διάσημος ομιλητής Κέβιν Μπράουν εξηγεί πώς οι ήρωες που μεταμόρφωσαν τη ζωή του είναι άνθρωποι σαν εσένα. Άνθρωποι που βγήκαν μπροστά και χρησιμοποίησαν τα ταλέντα τους για να κάνουν τη διαφορά στις ταραχώδεις στιγμές της καθημερινότητας.
Μέσα από αληθινά παραδείγματα και ιστορίες, ο Κέβιν
  • δίνει έναν νέο ορισμό για το τι σημαίνει να είσαι αυτός που εμπνέει τους άλλους να ξεπεράσουν τα όριά τους με τρόπους που ποτέ δεν φαντάζονταν,
  • αποκαλύπτει τα τέσσερα χαρακτηριστικά ενός ήρωα, με βάση τις διασκεδαστικές και πραγματικά αληθινές ιστορίες των ανθρώπων-ηρώων που μπήκαν στη ζωή του και την άλλαξαν για πάντα,
  • βοηθά να αναγνωρίσεις τα εξαιρετικά χαρίσματα που κρύβεις μέσα σου και
  • δείχνει πώς να τα μοιραστείς ώστε να βελτιώσεις τη δική σου ζωή αλλά και των γύρω σου.
Το αντισυμβατικό αλλά υλοποιήσιμο μονοπάτι προς την επαγγελματική και προσωπική επιτυχία που περιγράφεται στο Είσαι ένας ήρωας, το ξέρεις; βοηθά εσένα και τους γύρω σου να χτίσετε εξαιρετικές ζωές, σε μια εποχή που ο καθένας μας χρειάζεται να βρει τον ήρωα που κρύβει μέσα του περισσότερο από ποτέ.

"Σκέψου και πλούτισε – Το σημειωματάριο της επιτυχίας" - Συλλογικό έργο

Εμπνευσμένο από το παγκόσμιο μπεστ σέλερ–εγχειρίδιο επιτυχίας, ένα πολύτιμο βοήθημα για τον προγραμματισμό των στόχων σας και την παρακολούθηση της προόδου σας, σε ευθυγράμμιση με τις συνήθειες και τα επιτεύγματά σας. Προσδιορίστε τους στόχους σας, παρακολουθήστε την πρόοδό σας και πραγματοποιήστε τα όνειρά σας.
Αυτό το σημειωματάριο, που βασίζεται στο κλασικό μπεστ σέλερ Σκέψου και πλούτισε, σας καθοδηγεί να γράψετε τη δική σας ιστορία επιτυχίας και να εφαρμόσετε τους 13 νόμους της επιτυχίας του Ναπόλεον Χιλ σε κάθε πτυχή της ζωής σας. Περιέχει βασικά αποσπάσματα, ιδέες και συμπεράσματα από το βιβλίο, καθώς και άφθονο χώρο για να καταγράψετε τους δικούς σας στόχους και τις σκέψεις σας. Αυτό το καλά σχεδιασμένο εργαλείο θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας, καθώς αξιοποιείτε την επιθυμία, τη γνώση, την επιμονή και τη φαντασία σας για να επιτύχετε τα όνειρά σας.
Το σημειωματάριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή συνδυαστικά με το βιβλίο Σκέψου και πλούτισε. Πρόκειται για ένα σημειωματάριο των βαθύτερων επιθυμιών και των υψηλότερων φιλοδοξιών σας, το οποίο θα σας παρέχει τον χώρο που χρειάζεστε για να καταγράψετε τη διαδρομή σας στο ταξίδι προς την κατάκτησή τους. Θα ανακαλύψετε τη φόρμουλα για την επιτυχία ‒ τις βασικές αρχές και τα βήματα για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας.

"Ο βραδύπους που ονειρευόταν να γίνει σταρ" της Christine Beigel

Πρόκειται για μια σειρά με μικρές, αστείες ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα, οι οποίες θίγουν ιδιαίτερα ζητήματα με έναν τρόπο που βοηθάει τους γονείς να συζητήσουν τα νοήματα με το παιδί. Μικρά βραδινά παραμύθια. Χαρούμενες ιστορίες, ευαίσθητα θέματα, ήσυχα βράδια.
Ποιος θα κερδίσει στον διαγωνισμό νανουρίσματος;
Ποιος θα καταφέρει να κοιμίσει τις κότες; Ο τζίτζικας, ο βραδύπους,
η χελώνα, η μαρμότα ή… ίσως το σαλιγκάρι; Λοιπόν; Ποιος;
Αν θέλετε να πάρτε μέρος στον διαγωνισμό, ρωτήστε τη Γιαγιά Κότα.
Εκείνη τα ξέρει όλα, όλα, όλα για αυτό το απίστευτο παραμύθι.
Ας αρχίσει η συναυλία!

"Ο βάτραχος που δεν ήθελε να ξυπνάει νωρίς" της Christine Beigel

Πρόκειται για μια σειρά με μικρές, αστείες ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα, οι οποίες θίγουν ιδιαίτερα ζητήματα με έναν τρόπο που βοηθάει τους γονείς να συζητήσουν τα νοήματα με το παιδί.
Σε αυτό το βιβλίο, πρωταγωνιστεί ένας μικρός βάτραχος. Ένας βάτραχος που δεν θέλει να ξυπνάει νωρίς και…αυτό είναι εκνευριστικό.
Κυρίως όταν τον έχουν ανάγκη για να παίξει τον όμορφο πρίγκιπα.
Ποιος θα τον φιλήσει για να τον ξυπνήσει; Γρήγορα, ένα φιλάκι!
Θέλετε να μάθετε αν τελικά θα ξυπνήσει, αργά ή γρήγορα;
Η Γιαγιά Κότα θα σας τα πει όλα, ετοιμάστε τα μάγουλά σας.
Ένα νέο παραμύθι γεμάτο με πολλά, πολλά, πολλά φιλιά.

"Το αγόρι και το βουνό" του Mario Bellini

Ήταν κάποτε ένα αγόρι που κοίταζε συνεχώς ένα βουνό.
Μια μέρα αποφάσισε να το ζωγραφίσει, αλλά το βουνό στη ζωγραφιά δεν έμοιαζε καθόλου με το πραγματικό.
Έτσι το αγόρι αποφάσισε να δει το βουνό από κοντά…
Μια γλυκιά ιστορία που συνδέει άψογα την τέχνη με την πεζοπορία καθώς όχι μόνο εμβαθύνει στην εξερεύνηση της παιδικής δημιουργικότητας, αλλά παράλληλα αποτελεί φόρο τιμής για την πεζοπορία και τη φιλία.

"Πολιτιστικός τουρισμός" των Bob McKercher & Hilary du Cros

Ο Πολιτιστικός τουρισμός παραμένει το μοναδικό βιβλίο που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ πολιτιστικού τουρισμού και διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πρώτη έκδοση παρουσίαζε πώς η πολιτιστική κληρονομιά και οι στόχοι του τουρισμού μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο διαχείρισης και μάρκετινγκ για την παραγωγή βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού. Η παρούσα έκδοση θεμελιώνει τον σχετικό προβληματισμό στη θεωρία και την πρακτική της πολιτιστικής διαχείρισης και της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, υπό την έννοια ότι για να ευδοκιμήσει ο τουρισμός, απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση διαχείρισης των πόρων. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι ότι η προσέγγιση που ακολουθεί καλύπτει όλο το εύρος του πολιτιστικού τουρισμού και των συναφών ζητημάτων.
  • Στο πλαίσιο των πολλών και σημαντικών εξελίξεων που έχουν συντελεστεί στον τομέα, η νέα αυτή έκδοση έχει αναθεωρηθεί και επικαιροποιηθεί πλήρως με: Νεότερα στοιχεία για ολοένα και πιο σημαντικά θέματα, όπως η βιωσιμότητα, η κλιματική αλλαγή, η απειλή της αποπαγκοσμιοποίησης, ο υπερτουρισμός και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Νέες ενότητες σχετικά με τη δημιουργία εμπειριών, την προσβασιμότητα και τη συμμετοχικότητα, καθώς και πλούσιο υλικό σχετικά με δημιουργικές βιομηχανίες και τις νέες προκλήσεις της διαχείρισης
Γραμμένο από ειδικούς τόσο στον τουρισμό όσο και στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, το βιβλίο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και φοιτητές να κατανοήσουν καλύτερα όχι μόνο τον δικό τους ρόλο, αλλά και όλων των άλλων μερών στην επίτευξη βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού, και παρέχει ένα σχέδιο για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων πολιτιστικού τουρισμού με διάρκεια στον χρόνο.

"Η πρακτική της λαογραφίας – Δοκίμια για μια θεωρία της παράδοσης" του Simon J. Bronner

Ένα εξαιρετικό έργο ενός εξέχοντα μελετητή της λαογραφίας για την πολιτισμική πρακτική και γιατί οι άνθρωποι χρειάζονται την παράδοση.
Στο βιβλίο Η πρακτική της λαογραφίας: Δοκίμια για μια θεωρία της παράδοσης, ο συγγραφέας Simon J. Bronner χρησιμοποιεί θεωρίες της πολιτισμικής πρακτικής για να εξηγήσει την κοινωνική και ψυχολογική ανάγκη των ανθρώπων για την παράδοση στην καθημερινή ζωή.
Το να σκεφτόμαστε με την έννοια της πρακτικής, ειδικά στον ψηφιακό κόσμο, επιβάλλει επαναπροσδιορισμούς του λαϊκού πολιτισμού και έναν επαναπροσανατολισμό προς την ερμηνεία της καθημερινής ζωής. Περισσότερο από την επιτέλεση ή την αναπαράσταση στην κοινωνική θεωρία, η πρακτική συνδέει την τοπική κουλτούρα με τη δημώδη ιδέα ότι «έτσι κάνουμε τα πράγματα εδώ πέρα». Η πρακτική αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αυτά τα πράγματα αναλύονται ως μέρος της θεωρίας, παρά χωριστά, ενθαρρύνοντας έτσι τη μελέτη τους. Η φράση «έτσι κάνουμε τα πράγματα εδώ πέρα» επικαλείται την κοινωνική βάση του «πράττειν στο πλαίσιο της πρακτικής ως πολιτισμική και οργανική.
Ο Bronner βασίζεται σε προηγούμενες μελέτες της παράδοσης σχετικά με τη δημιουργικότητα και παρουσιάζει μια επισκόπηση της θεωρίας της πρακτικής και των τρόπων με τους οποίους θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις λαογραφικές σπουδές. Επιδεικνύοντας την εφαρμογή αυτής της θεωρίας στις λαογραφικές σπουδές, ο Bronner προσφέρει τέσσερις προκλητικές μελέτες περίπτωσης ψυχοπολιτισμικών νοημάτων που προκύπτουν από παραδοσιακά πλαίσια δράσης και αφορούν ζητήματα της εποχής μας: Τι αποκαλύπτουν οι αναφορές στον μπαμπούλα· πώς συνδέονται οι πεποιθήσεις για τα «παιδιά-αγρίμια» με τους πυροβολισμούς σε σχολεία· πώς ερμηνεύονται τα προσβλητικά συνθήματα των φιλάθλων· και πώς εξηγείται η αρρενωπότητα σε αθυρόστομα τραγούδια. Στρέφοντας την ανάλυσή του προς τους αναλυτές της παράδοσης, ο Bronner χρησιμοποιεί τη θεωρία της πρακτικής για να αξιολογήσει τη συμβολή των λαογράφων στη διαμόρφωση αντιλήψεων για τις παραδοσιακοκεντρικές «λαϊκές κοινωνίες».

"SPSS: Οδηγός ανάλυσης δεδομένων με το IBM SPSS - 7η έκδοση" της Julie Pallant

Στο εγχειρίδιό της, που είναι κορυφαίο σε πωλήσεις παγκοσμίως, η Julie Pallant σας καθοδηγεί καθ’ όλη την ερευνητική διαδικασία, βοηθώντας σας να διαλέξετε την κατάλληλη μεθοδολογία ανάλυσης δεδομένων για την έρευνα που διεξάγετε. Από τη διατύπωση των ερωτημάτων της έρευνας και την κατάρτιση της μελέτης έως την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων και την αναφορά των αποτελεσμάτων, η Pallant εξετάζει βασικές και προχωρημένες τεχνικές. Περιγράφει κάθε μέθοδο με σαφήνεια, παρέχοντας διεξοδικές διαδικασίες ανάλυσης, λεπτομερείς οδηγίες ερμηνείας των αποτελεσμάτων, καθώς και παραδείγματα παρουσίασής τους σε μια επίσημη έκθεση.
Είτε είστε αρχάριοι είτε πεπειραμένοι χρήστες του λογισμικού στους κλάδους της ψυχολογίας, της κοινωνιολογίας, της ιατρικής και των επιστημών υγείας, της εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων κ.ά., ο Οδηγός ανάλυσης δεδομένων με το IBM SPSS θα σας είναι πολύτιμος. Το βιβλίο περιλαμβάνει πραγματικά αποσπάσματα οθόνης, παραδείγματα αποτελεσμάτων, και χρήσιμα μυστικά, ενώ επιπλέον στον συνοδευτικό ιστότοπο του βιβλίου μπορείτε να βρείτε δεδομένα δειγμάτων και οδηγίες για τη σύνταξη των εκθέσεων με τα αποτελέσματά σας.
Η 7η έκδοση έχει αναθεωρηθεί και ενημερωθεί πλήρως ώστε να ανταποκρίνεται στις αλλαγές των διαδικασιών, διασυνδέσεων και αποτελεσμάτων του λογισμικού IBM SPSS Statistics.