Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η Βικτόρια Γουέντερ έχει μόλις προσγειωθεί στη Νέα Υόρκη από το Τέξας και είναι έτοιμη να φέρει επανάσταση στον κατάλογο του εκδοτικού οίκου Pageturner, προκειμένου να σταθεροποιήσει τα κλονισμένα έσοδά του. Αλλά όχι με τη βοήθεια του Νάιτ Άντεργουντ, του υπεύθυνου έκδοσης που περιμένει την προαγωγή του! Δεν του αρέσει να έρχεται δεύτερος, μισεί τα ρομαντικά μυθιστορήματα και είναι αποφασισμένος να πάρει πίσω τη θέση που του αξίζει με κάθε τρόπο, θεμιτό ή μη. Η Βικτόρια, όμως, δεν είναι από αυτές που τα παρατάνε στην πρώτη αναποδιά, έχει πλήρη ανοσία στη γοητεία του και είναι έτοιμη να τον κάνει να μουσκέψει στον ιδρώτα όλα τα ακριβά πουκάμισά του.
Ανάμεσα σε σαμποτάζ και αψιμαχίες, ο Νάιτ και η Βικτόρια μαθαίνουν ένα μυστικό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την καριέρα τους. Και ως ορκισμένοι αντίπαλοι ίσως χρειαστεί να συμμαχήσουν για να σώσουν τον εκδοτικό οίκο. Θα μπορέσουν να ανεχτούν ο ένας τον άλλο για λίγο… ή μήπως όχι;

Προσωπική άποψη:
Το "Θα σε περιμένω στο Σέντραλ Παρκ" της Ιταλίδας Felicia Kingsley, είναι μια απ’ τις πιο ευχάριστες αναγνωστικές εκπλήξεις των τελευταίων μηνών, όχι μόνο γιατί είναι ένα άκρως απολαυστικό βιβλίο, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του σελίδα, αλλά και γιατί αποδείχτηκε πως ήταν πολλά περισσότερα απ’ όσα υποσχόταν η περίληψη του οπισθόφυλλού του, προσφέροντάς μου ένα σύγχρονο ρομαντικό παραμύθι που κέρδισε μια θέση στην καρδιά μου.

Η Βικτόρια Γουέντερ αφήνει πίσω της τη ζωή της στο Τέξας, για να ζήσει στη Νέα Υόρκη, όπου και θα εργαστεί για τον εκδοτικό οίκο Pageturner. Σκοπός της, να φέρει την επανάσταση στον κατάλογο του εκδοτικού, στα φέρει και πάλι την σταθερότητα στα έσοδά του και να παγιώσει τη θέση της στον χώρο. Όμως τα πράγματα δυσκολεύουν γι’ αυτήν όταν καλείται να συνεργαστεί με τον Νάιτ Άντεργουντ, τον υπεύθυνο έκδοσης που περιμένει την προαγωγή του, και που επ’ ουδενί λόγω δεν σκοπεύει να κάνει πίσω. Ωστόσο, όταν ανακαλύπτουν ένα μυστικό που απειλεί την καριέρα τους, αναγκάζονται ν’ αφήσουν την κόντρα τους στην άκρη και να λειτουργήσουν σαν ομάδα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Αν κάτι πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε στην Kingsley, είναι το πόσο καλά χειρίζεται την πρόζα της, κάτι που έχει μεγάλο αντίκτυπο στο σύνολο της αφήγησης, που όχι μόνο είναι μεστή και με πολύ καλή ροή, αλλά μας προσφέρει και μια σειρά έξυπνων διαλόγων, που δεν υπερισχύουν του αφηγηματικού κειμένου, αλλά που το ενισχύουν με ευφάνταστους τρόπους, μα και με κωμικές νότες που δίνουν άλλη διάσταση στο κείμενο και πολύ περισσότερο στη σχέση ανάμεσα στους Βικτόρια και Νάιτ.

Η αρχική σου σκέψη, παίρνοντας το βιβλίο στα χέρια σου, είναι πως πρόκειται για άλλο ένα τυπικό haters to lovers σενάριο, όμως στην πράξη, και κατόπιν του αποτελέσματος, έχουμε κάτι περισσότερο. Η χημεία ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές μας είναι εκρηκτική και το γεγονός πως πρόκειται για δύο προσωπικότητες που αν και φαντάζουν διαφορετικές έχουν πάρα πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους, κι ακόμα περισσότερους κοινούς στόχους, χωρίς κάποιος να μειονεκτεί του άλλου, άσχετα αν ο καθένας τους προσπαθεί να επιβληθεί, κάνει την αλληλεπίδρασή τους ακόμα πιο απολαυστική, ειδικά όταν ενώνονται κάτω από έναν κοινό στόχο.

Η αφήγηση της ιστορίας γίνεται τόσο μέσα απ’ την οπτική του Νάιτ, όσο και απ’ της Βικτόρια, με την συγγραφέα να χειρίζεται εξαιρετικά και τις δύο –με εκείνη του Νάιτ να ξεχωρίζει λίγο περισσότερο, ίσως γιατί κατάφερε ν’ αποτυπώσει τόσο εύστοχα την αντρική σκέψη, αποφεύγοντας να πέσει σε παγίδες. Τα χιουμοριστά στοιχεία είναι ιδιόμορφα κυνικά, θα λέγαμε, και ίσως να μην είναι για όλους, σίγουρα, όμως, είναι από εκείνα που προσωπικά λατρεύω, πόσο μάλλον όταν είναι τόσο καλά εκτελεσμένα. Εν κατακλείδι, "Θα σε περιμένω στο Σέντραλ Παρκ" είναι ένα μοντέρνο παραμύθι, που συνδυάζει τον ρομαντισμό και τη δράση, και που οι fans του είδους δεν γίνεται να μην λατρέψουν.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Felicia Kingsley
Μεταφραστής: Οικονομίδου Μαρία
Εκδόσεις: Μίνωας
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2024
Αρ. σελίδων: 664
ISBN: 978-618-02-5097-8