"Άγγιξε τη φωτιά" της Hannah Grace

Ο Ρας Κάλαχαν και η Ορόρα Ρόµπερτς συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα φοιτητικό πάρτι. Μετά από ένα παιχνίδι µε µπόλικο αλκοόλ, περνούν µια παθιασµένη νύχτα µαζί. Η Ορόρα, που δεν θέλει να καταχραστεί τη φιλοξενία του (και ούτε περιµένει πολλά απ’ τους άντρες), φεύγει προτού ο Ρας µάθει ολόκληρο το όνοµά της.
Φανταστείτε την έκπληξή τους όταν στις καλοκαιρινές διακοπές πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο ως οµαδάρχες σε µια κατασκήνωση, όπου ελπίζουν να ξεφύγουν απ’ τις περίπλοκες ζωές τους.
Καθώς το καλοκαίρι προχωράει, η ένταση µεταξύ τους κορυφώνεται. Ο Ρας δεν ρισκάρει να παραβιάσει τον αυστηρό κανόνα της κατασκήνωσης που απαγορεύει τις συναναστροφές µεταξύ των οµαδαρχών. Δυστυχώς για εκείνον, η Ορόρα ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα τυπική µε τους κανόνες. Θα µάθουν οι δυο τους να συνυπάρχουν αρµονικά;
Ή µήπως η µία εκείνη νύχτα που πέρασαν µαζί άναψε µια φωτιά που κανείς τους δεν µπορεί να σβήσει;

"Ρέκβιεμ" του Karl Alfred Loeser

Γερμανία, δεκαετία του ’30.
Ο Εβραίος Έριχ Κράκαου είναι χαρισματικός, πασίγνωστος τσελίστας στο δημοτικό θέατρο όταν πέφτει θύμα μιας ανηλεούς δολοπλοκίας στην οποία συμμετέχει σύντομα μια ολόκληρη πόλη: μικροαστοί, καιροσκόποι, αριβίστες.
Ένα προφητικό μυθιστόρημα που γράφτηκε προτού αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης και το οποίο ανακάλυψε πρόσφατα ο εκδότης και επιμελητής Πέτερ Γκραφ.
Μια πραγματική, όπως πιθανολογείται, ιστορία, η οποία αφηγείται τη φρίκη του ναζιστικού καθεστώτος και αποκαλύπτει τους μηχανισμούς του τρόμου.

"Συνδεδεμένοι" των Amir Levine & Rachel S.F. Heller

Δημιουργήστε μια ευτυχισμένη σχέση κατανοώντας τη θεωρία της προσκόλλησης.
Εξηγείται επιστημονικά γιατί κάποιοι άνθρωποι κινούνται άνετα στις σχέσεις, ενώ κάποιοι άλλοι διαρκώς αγωνίζονται; Σύμφωνα με τον ψυχίατρο και νευροεπιστήμονα Δρα Αμίρ Λεβίν και τη Ρέιτσελ Χέλερ, η απάντηση είναι «Ναι».
Σε αυτό το βιβλίο, μας λένε πως κατανοώντας τον ενήλικο συναισθηματικό δεσμό –την πιο εξελιγμένη επιστήμη περί σχέσεων στις μέρες μας– μπορούμε να βρούμε και να διατηρήσουμε την αγάπη. Ήδη από το 1950 η θεωρία του συναισθηματικού δεσμού υποστηρίζει ότι συμπεριφερόμαστε στις σχέσεις με τρεις διακριτούς τρόπους:
Τα ΑΓΧΩΔΗ άτομα συχνά προβληματίζονται για τη σχέση τους και τείνουν να ανησυχούν για την ικανότητα του συντρόφου τους να τους αγαπήσει.
Τα ΑΠΟΦΕΥΚΤΙΚΑ άτομα εξισώνουν την οικειότητα με την απώλεια της ανεξαρτησίας και προσπαθούν διαρκώς να μειώσουν την εγγύτητα.
Τα ΑΣΦΑΛΗ άτομα νιώθουν άνετα με την οικειότητα και συνήθως είναι θερμά και στοργικά.
Οι Λεβίν και Χέλερ βοηθούν τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τον τύπο του συναισθηματικού δεσμού, τόσο τον δικό τους όσο και του (πιθανού) συντρόφου τους, ώστε να δημιουργούν πιο δυνατές και υγιείς σχέσεις με τα άτομα που αγαπούν.

"Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας. Η τέχνη της παραγωγικότητας χωρίς στρες (Νέα ανανεωμένη έκδοση) του David Allen

Ανακαλύψτε τις πλήρως επικαιροποιημένες, πανίσχυρες μεθόδους του μπεστ σέλερ των New York Times Ντέιβιντ Άλεν για αποδοτικότητα χωρίς στρες στην εργασία και στη ζωή.
Το Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας του Ντέιβιντ Άλεν, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, χαρακτηρίστηκε ως «το πλέον αξιόπιστο βιβλίο αυτοβοήθειας της δεκαετίας» (Time). Έκτοτε η μεθοδολογία του αποτελεί μια πλήρη κουλτούρα προσωπικής οργάνωσης που επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε. Ο πολύπειρος σύμβουλος και ειδικός σε θέματα μάνατζμεντ και υπηρεσίες καθοδήγησης έγραψε εκ νέου το βιβλίο, βάσει των νέων οπτικών του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος και ενσωματώνοντας στοιχεία που επικυρώνουν τη διαχρονική του ρήση ότι «έχουμε μυαλό για να κατεβάζουμε ιδέες και για να τις κάνουμε πράξη!».
Η θέση του Άλεν είναι απλή: Η παραγωγικότητά μας είναι ευθέως ανάλογη της ικανότητάς μας να χαλαρώνουμε. Μόνο όταν το μυαλό είναι καθαρό και οι σκέψεις οργανωμένες, μπορούμε να επιτύχουμε αξιόλογα αποτελέσματα και να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας. Ξεκινώντας από βασικές αρχές και φτάνοντας σε δοκιμασμένες τεχνικές, το βιβλίο αυτό εξηγεί πώς
  • να εφαρμόζετε τον κανόνα «κάν’ το, ανάθεσέ το, ανάβαλέ το, απόρριψέ το», όταν διαχειρίζεστε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο,
  • να επαναξιολογείτε στόχους και να παραμένετε συγκεντρωμένοι ακόμα και σε μεταβαλλόμενες καταστάσεις,
  • να σχεδιάζετε πρότζεκτ και να ξεπερνάτε τα εμπόδια,
  • να αντιμετωπίζετε το άγχος και την πίεση,
  • να αισθάνεστε καλά για όσα δεν κάνετε.

"Η μαφία των βομβαρδιστικών. Ένα όνειρο, ένας πειρασμός και η μεγαλύτερη νύχτα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου" του Malcolm Gladwell

Λίγα χρόνια πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια νωχελική αεροπορική βάση στην κεντρική Αλαμπάμα, κάποιοι ατίθασοι πιλότοι πρότειναν μια ριζοσπαστική ιδέα. Κι αν οι βομβαρδισμοί ήταν τόσο ακριβείς ώστε οι πόλεμοι να διεξάγονται μόνο από αέρος; Κι αν οι βάρβαρες στρατιωτικές συγκρούσεις στο έδαφος ανήκαν πια στο παρελθόν;
Το βιβλίο αυτό εξιστορεί όσα συνέβησαν, όταν προσπάθησαν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. Η Μαφία των βομβαρδιστικών διηγείται τις ιστορίες μιας εκκεντρικής ιδιοφυΐας από την Ολλανδία και του υπολογιστή του, του αποκρουστικού καλύτερου φίλου του Ουίνστον Τσόρτσιλ, μιας ομάδας πυρομανών χημικών από το Χάρβαρντ, ενός ευφυή πιλότου που τραγουδούσε στο πλήρωμά του τραγούδια από θεατρικές επιθεωρήσεις και του διοικητή των βομβαρδιστικών, Κέρτις Έμερσον ΛεΜέι, ο οποίος θα έδινε την εντολή για την πιο αιματηρή επίθεση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σε αυτή την ιστορία περί καινοτομίας και εμμονής, ο Γκλάντγουελ αναρωτιέται: Τι συμβαίνει όταν συγκρούονται εν μέσω πολέμου η τεχνολογία και οι καλύτερες προθέσεις; Και ποιο είναι το τίμημα της προόδου;

"Το μεγάλο βιβλίο του κόσμου" του Yuval Zommer

Ήξερες ότι κάθε καμηλοπάρδαλη έχει διαφορετικές βούλες όπως κι οι άνθρωποι έχουν μοναδικά δαχτυλικά αποτυπώματα;
Και ότι οι ερημίτες κάβουρες έχουν σπίτια;
Και ότι οι πεταλούδες πάνε συγκεκριμένη ώρα για ύπνο;
Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά είναι μέρος της φύσης – κι αυτό πρέπει να το γιορτάζουμε.
Ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά που σκαρφαλώνουν σε δέντρα, τρέχουν ξυπόλυτα, πλατσουρίζουν σε νερόλακκους, ψάχνουν για ζουζούνια, τραγουδούν μαζί με τα πουλιά, δοκιμάζουν χιονονιφάδες και μετρούν τα αστέρια. Γιατί όλοι ανήκουμε στη φύση και η φύση ανήκει σε όλους μας!

"Σχολή κατασκόπων. The Graphic Novel" του Stuart Gibbs

Μπορεί ένας σπασίκλας να μεταμορφωθεί σε αστέρι της κατασκοπείας;
Η δημοφιλής σειρά Σχολή Κατασκόπων του βραβευμένου συγγραφέα μπεστ σέλερ των New York Times Στιούαρτ Γκιμπς κυκλοφορεί τώρα και σε Graphic Novel σε εικονογράφηση Άντζαν Σαρκάρ.
Ακουλουθήστε τον Μπεν Ρίπλεϊ στην πρώτη του αποστολή:
ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΠΡAΚΤΟΡΑΣ: Mπεν Ρίπλεϊ
ΑΠΟΣΤΟΛH: Να επιβιώσεις στο «επιστημονικό σχολείο» που στην πραγματικότητα είναι κάλυψη της CIA για την εκπαίδευση νέων κατασκόπων. Και να προσπαθήσεις να κερδίσεις το κορίτσι.
ΣΤOΧΟΙ:
1. Βρες τον ύπουλο διπλό πράκτορα που έχει διεισδύσει στη σχολή.
2. Προσπάθησε να μη σκοτωθείς.
3. Απόδειξε σε όλους ότι είσαι ικανός να γίνεις κατάσκοπος, σώσε την κατάσταση και προσπάθησε να μη γελοιοποιηθείς όσο τα κάνεις όλα αυτά.
ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙΣ.

"Κατασκήνωση κατασκόπων. The Graphic Novel" του Stuart Gibbs

Η δημοφιλής σειρά Σχολή Κατασκόπων του βραβευμένου συγγραφέα μπεστ σέλερ των New York Times Στιούαρτ Γκιμπς κυκλοφορεί τώρα και σε Graphic Novel σε εικονογράφηση Άντζαν Σαρκάρ.
H σχολή κατασκόπων πηγαίνει κατασκήνωση και ο Μπεν Ρίπλεϊ πρέπει να αναλάβει τη δεύτερή του αποστολή:
ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ
ΠΡAΚΤΟΡΑΣ: Mπεν Ρίπλεϊ
ΑΠΟΣΤΟΛH: Να πας στην κατασκήνωση κατασκόπων. Αν και δεν θα είναι μόνο παιχνίδι και χαρά. Η σατανική οργάνωση SPY­DER ετοιμάζει πάλι κάτι κακό κι εσύ με κάποιον τρόπο συνδέεσαι με αυτό.
ΣΤOΧΟΙ: Για να ανακαλύψεις τι σχεδιάζει η SPYDER, θα πρέπει να συνεργαστείς σε μια περιπέτεια στην άγρια φύση με την Έρικα Χέιλ, την καλύτερη εκπαιδευόμενη κατάσκοπο (που την έχεις ερωτευτεί τρομερά) – και τον πατέρα της, Αλεξάντερ Χέιλ, που δεν είναι και τόσο καλός κατάσκοπος όσο ο ίδιος ισχυρίζεται.
Προσοχή: Μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις οικογενειακά θέματα των Χέιλ, εχθρικές επιθέσεις, ορμητικά ποτάμια, εισερχόμενους πυραύλους, αναπαραστάσεις του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου και αρκούδες.
Βάλε τα δυνατά σου για να επιβιώσεις.

"Ιδέες για κατασκευές LEGO®. Το επίσημο βιβλίο" των Catherine Saunders, Julia March, Simon Hugo & Tori Kosara

Με μια χούφτα από τουβλάκια LEGO® και μια δόση δημιουργικότητας, μπορείς να φτιάξεις σχεδόν οτιδήποτε φανταστείς! Στο επίσημο βιβλίο Ιδέες για κατασκευές LEGO® θα βρεις εκατοντάδες ιδέες που θα σε εμπνεύσουν να φτιάξεις υπέροχα μοντέλα με τη δική σου συλλογή.
Μην ανησυχείς για το πόσο μεγάλη ή καινούρια είναι η συλλογή σου. Ακόμα και τα αρχικά στοιχεία του Συστήματος LEGO®, που φτιάχτηκαν το 1958, συνδέονται τέλεια με τα σημερινά.
Πάρε έμπνευση για τις κατασκευές σου και ανακάλυψε συμβουλές και κόλπα για καλύτερες δημιουργίες. Γιατί στις Ιδέες για κατασκευές με LEGO® δεν υπάρχουν περιορισμοί. Το πιο σημαντικό είναι να διασκεδάζεις! Τι θα κατασκευάσεις λοιπόν εσύ; 
"Minecraft: Εγχειρίδιο κοκκινόπετρας (Νέα έκδοση)" - Συλλογικό έργο

Το Minecraft είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ανέβασε τη δημιουργικότητα και τις κατασκευές σου στο υψηλότερο επίπεδο με το Minecraft: Εγχειρίδιο κοκκινόπετρας – το μόνο βιβλίο που χρειάζεσαι για να αξιοποιήσεις τις εκπληκτικές δυνατότητες της κοκκινόπετρας.
Ανακάλυψε πώς θα δημιουργήσεις μηχανές που θα μεταμορφώσουν το παιχνίδι σου, από ειδικά συστήματα ασφαλείας που θα προστατεύουν τη βάση σου έως εκπληκτικά αυτόματα μηχανήματα εξόρυξης, και πολλά άλλα.