Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου


την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, στις 19.00μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ Ειρήνη Καραμούζη και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης. Συντονίζει ο πολιτικός αναλυτής και σκηνοθέτης Γιάννης Κουτσομύτης.

Οι συγγραφείς θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψουν αντίτυπα του βιβλίου τους.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη που καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.
____________________________________________________________________________________


Το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο της ιέρειας της παιδικής μας λογοτεχνίας Άλκης Ζέη, την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, στις 18.00μ.μ., στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθ. Αμύνης 27).

Θα μιλήσουν οι συγγραφείς Αγγελική Δαρλάση και Αλεξάνδρα Μητσιάλη. Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» σε σκηνοθεσία της Μαργαρίτας Μαντά.
____________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΝΝΕΦΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Σοφίας Δάρτζαλη
Είστε έτοιμοι και έτοιμες για μια περιπέτεια στο μουσείο; Ελάτε να ανακαλύψουμε τι έχει συμβεί και πού πήγαν όλοι, μαζί με τον Πέδρο και τη Ραφαέλα του, την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, στις 18.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ι. Πασαλίδη 44-46), στη Θεσσαλονίκη.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Τέχνη, με κολάζ, ζωγραφική, κυνήγι θησαυρού και πολύ πολύ χρώμα!

Για παιδιά από 5 ετών

Όταν σε ένα μουσείο τα φώτα κλείνουν, νέες περιπέτειες ξεκινούν. Μια εικονογραφημένη ιστορία που θα μας ταξιδέψει στη χώρα της φιλίας, της αλήθειας και της Τέχνης. Γιατί η Τέχνη δε δίνει μόνο ζωή – είναι και η ίδια ολοζώντανη.