Το περιοδικό δρόμου Σχεδία, το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός», το εργαστήριο Δ.Α.Γ.Λ.Ε., Σ.Α.Κ.Ε του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το βιβλιοπωλείο ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σπύρου Κιοσσέ


την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024, στις 19.00μ.μ., στο αμφιθέατρο «Δ. Σαράτσης» του κτιρίου Παπαστράτου – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Φιλελλήνων και Αργοναυτών), στον Βόλο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρίτα Παπαρούση, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η Βίκυ Μαντζώρου, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μαγνησίας. Τη συζήτηση συντονίζει η Αννίτα Πρασά, προϊσταμένη των ΓΑΚ Μαγνησίας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζουν μέλη της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Γραφίδες». O Σπύρος Κιοσσές θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Μικροϊστορίες των μικρών αυτού του κόσμου. Που μ’ ένα τσιγάρο στο χέρι κάνουν ένα φευγαλέο πέρασμα από τη ζωή.
____________________________________________________________________________________


Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου


την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024, στις 19.00μ.μ., στον Ευριπίδη στη Στοά (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι).

Με αφορμή το βιβλίο, οι συγγραφείς θα μιλήσουν για το πώς η δικτατορία αλλοίωσε την πορεία της κοινωνίας και της πολιτικής στη χώρα μας, θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψουν αντίτυπα.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη που καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.