"Μάργω - Φως και φωτιά" του Φώτη Κατσιμπούρη

Φθινόπωρο… Ενώ κάνει τον βραδινό του περίπατο σ’ ένα τοπίο χαμένο στην καταχνιά, ο Στέφανος συναντά απρόσμενα τη Μάργω, μια μυστηριώδη γυναίκα που διεγείρει νου και σώμα πέρα από τα όρια. Θύμα της ανδρικής βίας σε χρόνους χαμένους στη λήθη –αλλά και ιδανική ερωμένη, πριν από αιώνες, ενός νεαρού μοναχού με τον οποίο γνώρισε τον αληθινό έρωτα– η Μάργω ακολουθεί μια παράξενη μοίρα που ορίζει τον ρόλο της στον κόσμο.
Ποια είναι στ’ αλήθεια; Νύμφη του βουνού; Μάγισσα των σκοτεινών χρόνων; Ή μήπως μια απολύτως πραγματική γυναίκα που ζει ανυπόταχτη, έξω από τις συμβάσεις κάθε εποχής; Ίσως ένα υψηλό πρότυπο, το ιερό θηλυκό, πανίσχυρο, ελεύθερο και συγχρόνως μητρικό και τρυφερό, Φως και Φωτιά του κόσμου προσωποποιημένη.
Η σύγκρουση με μια σκοτεινή σέχτα που θέλει να εξοντώσει τη Μάργω είναι αναπόφευκτη… Η εμπλοκή του Στέφανου, όπως και άλλων ανθρώπων που μοιάζουν αθώοι, θα οδηγήσει όλους τους ήρωες σε μια αναμέτρηση μπροστά στην πανάρχαια Δρυ. Άραγε, το παρελθόν επαναλαμβάνεται στο παρόν; Και πόσο επιθυμητό είναι να στοιχειώσει το μέλλον;
Ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα, με ανθρωπολογικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις, στο οποίο το φυσικό και το μεταφυσικό εμπλέκονται αλλόκοτα κάτω από τη μαγική παρουσία και την επιρροή της Μάργως.

"Η Γυναίκα ως Έργο Τέχνης" του Φίλιππου Φιλίππου

Αρχές δεκαετίας ’80. Μια νεαρή φοιτήτρια επιχειρεί ν’ αφηγηθεί την ιστορία ενός μεγάλου έρωτα. Η Ζέφη αγαπάει τον Άγγελο, τον άντρα που την έβγαλε από τη μοναξιά και σημάδεψε τη ζωή της, κι εκείνος τη λατρεύει ως έργο τέχνης. Όμως το άγνωστο μέλλον τούς προκαλεί τρόμο και το παρελθόν τούς καταδιώκει.
Καθώς γράφει για τον Άγγελο, μπροστά από τα μάτια της Ζέφης περνούν –σαν κινηματογραφικές εικόνες– μνήμες της παιδικής της ηλικίας, η αγάπη που τη δένει με την αδελφή της, τραυματικά βιώματα, η εφηβεία, η μοναξιά, το σχολείο, το Πανεπιστήμιο, πρόσωπα και γεγονότα που καθόρισαν τον χαρακτήρα της.
Η Ζέφη δίνει καθημερινές μάχες, παλεύοντας ασταμάτητα με τους προσωπικούς της δαίμονες. Ο Άγγελος στέκει δίπλα της, ενώ στη δύσκολη πορεία της τη συνοδεύουν επίσης ο φόβος για τους άντρες, το πείσμα για τη νίκη και η φιλοδοξία να πετύχει τους στόχους της... Θα τα καταφέρει; Η έκβαση του αγώνα της δεν εξαρτάται μόνο από τη θέλησή της; Είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν τη μοίρα της.
Ένα μυθιστόρημα για το πάθος του έρωτα και τα πάθη τα ανθρώπινα. Άραγε, μήπως ισχύει και σ’ αυτή την ιστορία η ρήση του Νίτσε πως στον έρωτα υπάρχει πάντα και λίγη παραφροσύνη;

"Το κουνελάκι που ήθελε να κοιμηθεί" του Carl-Johan Forssén Ehrlin

Ένας νέος τρόπος να κοιμίζετε το παιδί σας!
Σας έτυχε ποτέ να δυσκολευτείτε τόσο πολύ να κοιμίσετε το παιδί σας, που ευχηθήκατε να είχατε ένα μαγικό φίλτρο;
Το βιβλίο αυτό, που έχει γίνει ήδη διεθνές μπεστ-σέλερ, ίσως να είναι η λύση στο πρόβλημά σας!
Πρόκειται για παραμύθι που επιστρατεύει πρωτοποριακές και εξελιγμένες ψυχολογικές τεχνικές οι οποίες βοηθούν το παιδί να χαλαρώνει, να το παίρνει ο ύπνος πιο γρήγορα και να κοιμάται όλο και πιο ήρεμο κάθε βράδυ.
Γραμμένο έτσι ώστε να δίνει στο ασυνείδητο του παιδιού εναύσματα που το ωθούν προς τον ύπνο, Το κουνελάκι που ήθελε να κοιμηθεί φέρνει απτά αποτελέσματα τόσο για τον βραδινό όσο και για τον μεσημεριανό ύπνο.
Κεντρικός ήρωας του παραμυθιού μας είναι ο Λάκης το κουνελάκι, που δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Ο Λάκης είναι κουρασμένος αλλά δεν τον παίρνει ο ύπνος, κι έτσι μαζί με τη Μαμά Κουνελίνα επισκέπτονται τον Θείο Νύστα, τον καλόκαρδο μάγο που μπορεί να αποκοιμίσει τον καθένα. Στον δρόμο τους συναντάνε τον Σαλίγκαρο Κοιμίση και τη σοφή Κουκουβάγια Υπναρού, που δίνουν στον Λάκη πολύτιμες συμβουλές για να τον πάρει πιο εύκολα ο ύπνος. Παρότι νυστάζει όλο και περισσότερο, ο Λάκης το κουνελάκι συνεχίζει τον δρόμο του προς τον Θείο Νύστα. Ο καλόκαρδος μάγος πασπαλίζει τον Λάκη με τη μαγική του ονειρόσκονη και τον κάνει να νυστάξει τόσο πολύ που με το ζόρι καταφέρνει να επιστρέψει στο σπίτι του. Εκεί, τον παίρνει ο ύπνος και κοιμάται γλυκά όλο το βράδυ…