"Οι γιοι της γαλανής κυράς" της Δήμητρας Ιωάννου

Σύρος 1841
Δυο ξένοι εμφανίζονται από το πουθενά στην πανέμορφη αρχόντισσα του Αιγαίου και ταράζουν τις ζωές των ντόπιων. Ένας μεγάλος έρωτας θα σαρώσει την καρδιά του πρώτου, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις. Ο δεύτερος, ένας διάβολος με αγγελική μορφή, θα προσπαθήσει να γητέψει τη μονάκριβη κόρη του Δομένικου Βονασέρα, στοχεύοντας στο όνομα και στα πλούτη της οικογένειας.
«Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα», και οι επόμενες γενιές καλούνται να πληρώσουν τα φοβερά λάθη του παρελθόντος. Ο ουρανός σκοτεινιάζει και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το καλό και το κακό πολεμούν στις ψυχές των Βονασέρα, που αγωνίζονται να παραμείνουν στο φως ή καταποντίζονται νικημένες στην άβυσσο.
Δαμιανός, Δομήνικος, Λορέντζος. Τρεις άντρες, τρεις γενιές, που αφανίζονται από τα παράφορα πάθη τους ή λυτρώνονται από το μεγαλείο της αγάπης και τη θέρμη του έρωτα.
Και πάνω από όλους, ο ακοίμητος πατριάρχης, ο γερο-Δομένικος Βονασέρας, που φυλάει καλά το φοβερό μυστικό της οικογένειας προστατεύοντας την αλήθεια.
Ποια μυστικά περιφρουρούν εδώ και αιώνες οι φύλακες της οικογένειας; Ποιος θα κρατήσει στα χέρια του όλη τη δύναμη, κληρονομώντας τη γνώση; Θα επικρατήσει η σύνεση και η επιθυμία για το ανώτερο καλό ή όλα θα βουλιάξουν στην απληστία και στο σκοτάδι;

"Το στέμμα (Βιβλίο V)" της Kiera Cass

Όταν η Ίντλιν έγινε η πρώτη πριγκίπισσα της δυναστείας των Ιλέα και έκανε τη δική της Επιλογή, δεν πίστευε ποτέ ότι θα ερωτευόταν κάποιον από τους τριάντα πέντε υποψηφίους. Πέρασε τις πρώτες εβδομάδες του διαγωνισμού μετρώντας τις μέρες μέχρι να τους στείλει στα σπίτια τους. Αλλά τα γεγονότα στο παλάτι την ανάγκασαν να συνειδητοποιήσει ότι δε θα βρει την ευτυχία αν μείνει μόνη. Η Ίντλιν δεν είναι ακόμα βέβαιη ότι η υπόθεση γάμος θα έχει το παραμυθένιο τέλος που είχε η σχέση των γονιών της είκοσι χρόνια πριν. Όμως, μερικές φορές η καρδιά έχει τον τρόπο της να σε εκπλήσσει… και σύντομα η Ίντλιν πρέπει να κάνει μια επιλογή που φαίνεται πιο απίθανη και πιο σημαντική απ’ ό,τι φανταζόταν ποτέ.



"Το παιχνίδι του αντεροβγάλτη" της Isabel Allende

Οι γυναίκες της οικογένειας Τζάκσον, η Ιντιάνα και η Αμάντα, είχαν πάντα η μία την άλλη. Παρότι ο δεσμός τους είναι πολύ δυνατός, διαφέρουν μεταξύ τους σαν τη μέρα με τη νύχτα. Η Ιντιάνα είναι ελεύθερο πνεύμα, μια όμορφη μποέμ γυναίκα που ασχολείται με τις ολιστικές θεραπείες. Χωρισμένη εδώ και χρόνια από τον πατέρα της Αμάντα, αρνείται να δεσμευτεί με κάποιον από τους άνδρες που την πολιορκούν – τον Άλαν, γόνο μιας από τις επιφανέστερες και πλέον εύπορες οικογένειες του Σαν Φρανσίσκο, και τον Ράιαν, τον αινιγματικό και πληγωμένο πρώην πεζοναύτη.
Και ενώ η μητέρα της πάντα ψάχνει το καλό στους ανθρώπους, η Αμάντα γοητεύεται από τη σκοτεινή φύση του ανθρώπου, ακριβώς όπως κι ο πατέρας της, αρχηγός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίες του Σαν Φρανσίσκο. Πανέξυπνη κι εσωστρεφής, η τελειόφοιτη μαθήτρια και μελλοντική φοιτήτρια του ΜΙΤ είναι γεννημένη ντετέκτιβ, εθισμένη στα αστυνομικά μυθιστορήματα και στο διαδικτυακό παιχνίδι μυστηρίου Ripper, που παίζει με τον πολυαγαπημένο της παππού και τους φίλους της απ’ όλο τον κόσμο.
Με αφορμή μια σειρά παράξενων δολοφονιών που σημειώνονται σε όλη την πόλη, η Αμάντα ξεκινά τη δική της έρευνα και ανακαλύπτει πριν από την αστυνομία ότι οι θάνατοι πιθανώς να συνδέονται μεταξύ τους. Η υπόθεση, όμως, γίνεται ακόμη πιο προσωπική όταν εξαφανίζεται ξαφνικά η Ιντιάνα. Μπορεί η εξαφάνιση της μητέρας της να συνδέεται με τον κατά συρροή δολοφόνο; Με τη ζωή της μητέρα της σε κίνδυνο, η νεαρή ντετέκτιβ θα κληθεί να λύσει το πιο περίπλοκο μυστήριο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ προτού να είναι αργά.

"Από το ίδιο αίμα" του Tobias Olsson

Ένας Σουηδός αστυνομικός που εργαζόταν στην ταυτοποίηση προέλευσης προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα δολοφονείται έξω από οίκο ανοχής σε μικρή ελληνική πόλη. Οι αρχές αποφαίνονται ότι πρόκειται για διαφωνία μεταξύ ιερόδουλης και πελάτη, και η υπόθεση κλείνει. Οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, όμως, δεν αφήνουν την είδηση να πέσει κάτω.
Όταν ο Σουηδός δημοσιογράφος Γιούναταν Σάντλερ ερευνά την υπόθεση, σύντομα αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία. Κάτι μεγάλο. Μαζί με τη συνάδελφό του Αγνή Βελλή, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία ήταν διαταγή από «ψηλά». Θέλει να μάθει την αλήθεια, αλλά σύντομα απειλείται και η δική του η ζωή.
Ένα γρήγορο αστυνομικό μυθιστόρημα, με φόντο ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας: τους πρόσφυγες που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Καθώς οι ακροδεξιές δυνάμεις κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στα κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ, το αίσθημα ανθρωπισμού ολοένα και μειώνεται. Ποιες είναι οι δυνάμεις εκείνες που πολεμούν την είσοδο των προσφύγων στην Ευρώπη και για ποιους λόγους; Το βιβλίο διηγείται μια τρομακτική ιστορία.

"Η χημικός" της Stephenie Meyer

Σε αυτό το καταιγιστικό θρίλερ, μια πρώην πράκτορας που την κυνηγά η Υπηρεσία της πρέπει να αναλάβει μια τελευταία αποστολή ώστε να «καθαρίσει» το όνομά της και να σώσει τη ζωή της.
Δούλευε κάποτε για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ωστόσο αυτό είναι κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν. Κορυφαία στον τομέα της, ήταν ένα από τα σκοτεινότερα μυστικά μιας υπηρεσίας τόσο σκιώδους, που δεν έχει καν όνομα. Κι όταν αποφάσισαν ότι είναι επικίνδυνη για εκείνους, άρχισαν να την καταδιώκουν. Σκότωσαν το μοναδικό άτομο που εμπιστευόταν, αλλά η πληροφορία που γνωρίζει συνεχίζει να συνιστά απειλή για εκείνους. Τώρα δε μένει ποτέ στο ίδιο μέρος ούτε και χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα για πολύ. Τη θέλουν νεκρή, και μάλιστα γρήγορα. Όταν ο πρώην εκπαιδευτής της της προσφέρει μια διέξοδο, συνειδητοποιεί ότι είναι η μόνη της ευκαιρία για να σωθεί. Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναλάβει μια τελευταία δουλειά για τα πρώην αφεντικά της. Με τρόμο θα ανακαλύψει ότι η νέα πληροφορία θα κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, προετοιμάζεται για τη σκληρότερη μάχη της ζωής της. Στην πορεία, όμως, θα ερωτευτεί κάποιον που θα περιπλέξει τις πιθανότητές της να επιβιώσει. Βλέποντας τις επιλογές της συνεχώς να μειώνονται, θα πρέπει να αξιοποιήσει τις μοναδικές της ικανότητες με τρόπους που δε φανταζόταν ποτέ.
Σε αυτό το εξαιρετικά δουλεμένο μυθιστόρημα, η Μάιερ πλάθει μια ατρόμητη και συναρπαστική νέα ηρωίδα, με ιδιαίτερες δεξιότητες. Και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι μία από τις κορυφαίες συγγραφείς παγκοσμίως.