Πριν λίγο μου τηλεφώνησε η μητέρα μου και με ενημέρωσε για το θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου και η αλήθεια είναι πως σοκαρίστηκα. Θα μου πείτε "Τον ήξερες;", όχι, αλλά δεν παύει να είναι ένας συνάνθρωπός μας, ένας καλλιτέχνης που τον γνώριζα χρόνια μέσα απ' τη δουλειά του και που έφυγε με βίαιο τρόπο.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γεννήθηκε στη Δράμα! Αποφοίτησε από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πριν προλάβει να χαρεί την ανέμελη νιότη του καταπιάνεται με την Πειραματική σκηνή Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος μαζί με τη Λυδία Φωτοπούλου, τη Καρυοφύλλια Καραμπέτη και τη Φιλαρέτη Κομνηνού. Η αγάπη του για τους κλασσικούς είναι εμφανής και η μεταφραστική του δουλειά το αποδεικνύει με το παραπάνω.

Στη συνέχεια θα κατέβει Αθήνα στο θέατρο "Αθηνών". Η ιδιωτική τηλεόραση στα πρώτα της ξεκινήματα δεν θα αργήσει και πολύ για να τον ανακαλύψει και θα του δώσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αρκετά αυτοτελή επεισόδια των σήριαλ "Εσύ αποφασίζεις"(Mega), "Ανατομία ενός εγκλήματος"(ANT1), "Έρωτας και πάθος"(ANT1). Τα πρώτα δείγματα ήταν πολύ θετικά κι έτσι το MEGA του εμπιστεύεται μεγάλους ρόλους, με μεγαλύτερο όλων στους "Δύο ξένους" μέσω των οποίων γίνεται ευρέως γνωστός.

Από τότε μέχρι σήμερα, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο, οι παρουσίες του είναι αναρίθμητες κι όλοι είχαν πάντα έναν καλό λόγο να πουν για τον συνεργάτη και φίλο τους. Άκόμα κι όταν πριν μερικούς μήνες συνελήφθει για ναρκωτικά. Παρά τη δημοσιότητα και τη διάσταση που πήρε το θέμα, όλοι στάθηκαν στο πλάι του κι ο ίδιος, όχι πολύ καιρό μετά, δεν δίστασε να βγει και να μιλήσει δημοσίως για το πρόβλημά του.

Αυτή την περίοδο έκανε τα γυρίσματα του νέου σίριαλ του ALPHA στο οποίο και πρωταγωνιστούσε. Μέχρι χθες ήταν πάντα συνεπής! Σήμερα όμως δεν εμφανίστηκε. Βρέθηκε στο σπίτι του μαχαιρωμένος. Αυτές οι μαχαιριές ήταν που οδήγησαν τον 55χρονο ηθοποιό στο θάνατο και στο πένθος συγγενείς και φίλους. Ο Νίκος, που όλοι μόνο καλά λόγια είχαν να πουν γι' αυτόν, δεν είναι πια εδώ. Ο γοητευτικός και συμπαθέστατος ηθοποιός, δεν θα ξαναπαίξει, δεν θα ολοκληρώσει την τελευταία του τηλεοπτική δουλειά, δεν θα ξαναδεί τους αγαπημένους του. Με μεγάλη μου λύπη, εύχομαι ο θεός να τον αναπαύσει!