Συνοπτική περίληψη του έργου:
Ο Dustin βγαίνει εδώ και πέντε βδομάδες με την. Εκείνος είναι ερωτευμένος όμως εκείνη ακόμα στο σκέφτεται για το αν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε σχέση και αποφασίζει πως όχι.
Τη δεύτερη ευκαιρία στο Dustin αναλαμβάνει να δώσει ο συγκάτοικός του, Tank ο οποίος έχει μια δική του τακτική για περιπτώσεις σαν κι αυτή.
Ειδικεύεται στο να σαγηνεύει γυναίκες κατά παραγγελία των παρατημένων συντρόφων τους κι αφού βγει ραντεβού μαζί τους το μετατρέπει σε σωστή κόλαση ώστε να καταλάβουν αυτές το λάθος τους και να γυρίσουν μετανιωμένες στον παρατημένο.
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο κατά τα άλλα κυνικός Tank αρχίζει να έλκεται απ' την ανυποψίαστη Alexis.

Προσωπική άποψη:
Σας έχει τύχει ποτέ να βγείτε κάποιο ραντεβού και να περάσετε τόσο, μα τόσο χάλια που ξαφνικά η αγκαλιά του πρώην ή της πρώην σας να μοίάζει με αγγελικό καταφύγειο; Μην πείτε ψέματα, λίγο-πολύ όλοι έχουμε φάει έστω μία φορά ανάλογο πακέτο στην ζωή μας. Σκεφτείτε λοιπόν τώρα, βλέποντας τα πράγματα από την αντρική μεριά, ότι εσείς είστε αυτή η αγκαλιά και μέρα-νύχτα ονειρεύεστε τον έρωτά σας να επιστρέφει και να πέφτει μέσα της. Πόσο πιο εύκολα θα ήταν τα πράγματα αν δεν περιμένατε εσείς να βρει το έτερον ήμιση τον κόπανο που θα την έκανε να επιστρέψει σε σας αλλά, αν εσείς τον ρίχνατε στο διάβα της;

Κατ’ επάγγελμα κόπανος είναι ο Tank, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας που, εκμετελλευόμενος τον ομολογουμένως γοητευτικό τύπο του, πληρώνεται από διάφορους τύπους για να ρίξει και στην συνέχεια να προσφέρει στις πρώην τους το χειρότερο, το πιο εφιαλτικπό ραντεβού της ζωής τους. Δεν ακούγεται τόσο τραγικό ειδικά αν θες να το δεις από την δικιά του οπτική γωνία καθώς εκείνος πιστεύει ότι με τον τρόπο του βοηθάει στην επανεσύνδεση ζευγαριών που ίσως και να χώρισαν άδικα. Η ουσία είναι πάντως ότι πάντα πετυχαίνει τον στόχο του καθώς δεν μπερδεύει ποτέ τα επαγγελματικά με τα προσωπικά. Όχι τουλάχιστον μέχρι να συναντήσει την Alexis και να παρασυρθεί ξεχνόντας κάθε προσωπικό του κανόνα.

Ο Tank είναι άντρας δύο ταχυτήτων! Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι μπορεί να είναι ο γοητευτικός και σαγηνευτικός άντρας των ονείρων σου και την ίδια στιγμή, για να χρησιμοποιήσω και την έκφραση του φίλτατου Γιώργου, μπορεί να γίνει ο απόλυτος, ο μέγας κάφρος. Δυστυχώς το δεύτερο σκέλος δεν είναι κάτι που απολαμβάνεις ιδιαίτερα καθώς, προσπαθώντας να γίνει όσο μπορεί περισσότερο κυνικό, καταφέρνει και ξεπερνάει τα εσκαμμένα φτάνοντας πολλές φορές στα όρια του εκενυριστικά υπερβολικού και σιχαμερά ακραίου. Βέβαια αυτό είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει σε παραγωγές του είδους οπότε δεν σοκαριζόμαστε.

Ωστόσο, και όσο κι αν αυτό που θα πω σοκάρει ή στενοχωρεί κάποιους, δεν μπορώ να παραβλέψω και το όποιο κωμικό του πράγματος από την στιγμή κι έπειτα που ο Tank παρασύρεται, οδηγείται σε έναν κύκλο γεμάτο μυστικά και σεξ, για να περάσει στο μονάτι του έρωτα όπου ο ίδιος από θύτης μετατρέπεται σε θήραμα, νιώθοντας λίγη από την σεξιστική συμπεριφορά που είχε απέναντι στις γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του, κάτι που με την Alexis δεν τον ευχαριστεί, ειδικά αφού εκείνη προσφέρει απλόχερα μια απόσταση μεταξύ τους την οποία όμως εκείνος δεν την χρειάζεται, δεν την θέλει πια.

Οι Kate Hudson και Dane Cook φαντάζου ιδανικοί, απόλυτα ταιριαστοί στους ρόλους που τους ανατέθηκαν και η αλήθεια είναι πως απολαμβάνεις να τους βλέπεις ως ζευγάρι. Εκείνη γοητευτική, γλυκιά, sexy, δυναμική και αυθόρμητη ενώ εκείνος, βαρύς, εσωστρεφής, με ιδιόρρυθμη συμπεριφορά, δύο διαφορετικοί πόλοι μιας μπαταρίας. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για την παρουσία του Biggs που όπως συνήθως είναι ψιλοενοχλητική αλλά και για του Baldwin που φαντάζει κάπως παράτερος.

Δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι η ταινία απευθύνεται σε ενήλικο κοινό γιατί αυτό θα είναι ψέμα. Όμως δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι την είδα και θεωρώ πως πρόκειται για το απόλυτο ξέρασμα. Πιστεύω πως κατά καιρούς έχω δει χειρότερα. Ζητήματα ηθικής και σχέσεων υπό ένα κωμικά κυνικό πρίσμα που αν δεν έχανε αρκετές φορές τον έλεγχο ώστε να οδηγείται σε εμετικά σημεία, θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Δείτε απλά αν θέλετε να περάσετε καλά και με κατάλληλη διάθεση βάσει του τι θα δείτε και όχι σε σύγκριση με κορυφαίες κινηματογραφικές στιγμές.
Βαθμολογία 5/10

Ταυτότητα ταινίας:
Ελλ. τίτλος: Το Κορίτσι Του Καλύτερού Μου Φίλου
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθέτης: Howard Deutch
Πρωταγωνιστές: Kate Hudson, Dane Cook, Lizzy Caplan, Alec Baldwin, Jason Biggs, Diora Baird, Jenny Mollen, Amanda Brooks, Riki Lindhome, Taran Killam
Παραγωγή: 2008
Διάρκεια: 101’

Επίσημο site:

http://www.mybestfriendsgirlmovie.com/