Συνοπτική περίληψη του βιβλίου: 
Η υπερφυσική κοινότητα στο Μπον Ταν της Λουιζιάνας τρεκλίζει, έχοντας υποστεί δύο ισχυρά πλήγματα: τη φυσική καταστροφή του Τυφώνα Κατρίνα και τη φρίκη που προκάλεσε η έκρηξη στη βαμπιρική σύνοδο κορυφής ένα μήνα πριν, στη βόρεια μεγαλούπολη του Ρόουντς. 
Η Σούκι Στάκχαουζ είναι σώα μεν, συγκλονισμένη δε. Ωστόσο, πάρα πολλά βαμπίρ -φίλοι και μη- σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν βαριά, ενώ ο Κουίν, ο τιγράνθρωπος σύντροφος της τηλεπαθητικής σερβιτόρας, συγκαταλέγεται στους αγνοουμένους.
Είναι σαφές ότι τα πράγματα αλλάζουν, είτε αυτό αρέσει στα Όντα και στα βαμπίρ, είτε όχι. Και η Σούκι -Φίλη της Αγέλης και δεμένη εξ αίματος με τον επικεφαλής της τοπικής βαμπιρικής κοινότητας- πιάνεται αιχμάλωτη αυτών των αλλαγών. Στις επικείμενες συγκρούσεις, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο και το θάνατο.

Προσωπική άποψη:
Η όρεξη της Harris τελειωμό δεν έχει και με το 8ο κατά σειρά βιβλίο της, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως δεν έχει σκοπό να αφήσει την Σούκι να ξεμπλέξει από τον κόσμο του μεταφυσικού έτσι εύκολα. Βέβαια, και σε αντίθεση με τα προηγούμενα 7 βιβλία, δεν στοχεύει στο να μπλέξει την ηρωίδα της σε αυτού καθέ αυτού νέες περιπέτειες αλλά, να κλείσει τις εκκρεμότητες που άφησαν ανοιχτές τα προηγούμενα βιβλία της, πολύ περισσότερο, το "Νεκροί Μαζί". Δεν είναι μόνο ο Τυφώνας Κατρίνα που διέλυσε την Νέα Ορλεάνη αλλά, και η έκρηξη στο ξενοδοχείο όπου τα βαμπίρ είχαν αποφασίσει να λύσουν τις όποιες κοινωνικοπολιτικές και νομικές διαφορές τους, που άφησε πίσω της μόνο χαλάσματα και οριστικά νεκρά, πολλά από τα σκοτεινά πλάσματα της νύχτας.

Προσπαθώντας για πολλοστή φορά να βάλει σε τάξη τη ζωή της, η Σούκι θα έρθει αντιμέτωπη με έναν άγνωστο εχθρό ο οποίος, έχει βάλει στόχο τα γυναικεία πλάσματα του κόσμου των Όντων, αφήνοντας πίσω ακόμα μια σειρά από πτώματα ενώ φαίνεται πως για κάποιον περίεργο λόγο, αποτελεί στόχο και η ίδια. Τα πράγματα είναι κλονισμένα στον κόσμο των Όντων όπου ο καθένας προσπαθεί να κατακτήσει την εξουσία και τον έλεγχο, να εκδικηθεί για τους νεκρούς που έχει αλλά και να αποφύγει ένα νέο κύκλο αίματος. Όσο και να θέλει να το αποφύγει, η Σούκι βρίσκεται στη μέση, όχι απλά επειδή είναι αναγκασμένη αλλά γιατί νιώθει ένα εσωτερικό καθήκον να ομαλοποιήσει τα πράγματα. Φυσικά το πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο, είναι μια άλλη ιστορία καθώς, οι καλές προθέσεις δεν είναι ορισμένες φορές αρκετές να σε προφυλάξουν, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά.

Παράλληλα, ο τιγράνθρωπος Κουίν, και νυν αίσθημα της πρωταγωνίστριας, αγνοείται, γεγονός που παρατείνει την αγωνία και την ανησυχία της. Ο Μπιλ βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο, μετανιωμένος για τις πράξεις του παρελθόντος, προσπαθώντας πάντα να την προσεγγίσει, περισσότερο στα πλαίσια της λύτρωσης και της συγχώρεσης, παρά στην αναθέρμανση της ερωτικής τους σχέσης ενώ ο Έρικ, κινείται στις σκιές προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στο καθήκον του ως βαμπίρ της ανώτερης τάξης αλλά, και ως ένα πλάσμα με αισθήματα απέναντι σε ένα ανθρώπινο ον που ποτέ δε θα φανταζόταν ότι μπορεί να έχει. Θέλει να προστατέψει τη Σούκι, θέλει να είναι δικιά του, παρ' όλα ταύτα όμως, λειτουργεί με μια ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση η οποία, του επιτρέπει μεν ορισμένες εκδηλώσεις, αναπόφευκτες καθώς αρχίζει να θυμάται τις μέρες που πέρασε μαζί της έχοντας χάσει τη μνήμη του ωστόσο, δεν τον αφήνουν να χάσει τον έλεγχο ξεχνώντας τη θέση του.

Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ταραγμένα στις τάξεις των μεταφυσικών πλασμάτων, με τα Όντα να μην είναι τα μόνο που εμπλέκονται στο παιχνίδι της εξουσίας. Οι αναταραχές δεν έχουν τέλος καθώς, τα συντρίμμια της βαμπιρικής αυτοκρατορίας καταρρέουν οριστικά για να ανοίξουν δρόμο σε ένα νέο καθεστώς, σε μια νέα τάξη πραγμάτων, κάνοντας την υπάρχουσα και τη μελλοντική ταυτόχρονα κατάσταση πολλή διαφορετική απ' όσο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Οι συμμαχίες καταρρέουν, τα στρατόπεδα συνθλίβονται ή ενσωματώνονται με την καινούργια αρχή και ο δρόμος προς μια νέα εποχή είναι ανοιχτός περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφήνοντάς μας να φανταζόμαστε διάφορα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Σίγουρα τα όσα μαθαίνουμε εδώ είναι απλά η αρχή και νέες εκπλήξεις, συγκρούσεις και εντάσεις μας περιμένουν με το που θα στρίψουμε στη γωνία.

Τα πλάσματα του σκοτεινού και γεμάτου μυστηρίου κόσμου της Harris φαίνεται να έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να βγουν προς τα έξω. Μετά τα βαμπίρ, και άλλα πλάσματα του μεταφυσικού είναι έτοιμα να βγουν στο φως της δημοσιότητας γεγονός που δεν θα αλλάξει μόνο τον δικό τους, μυστικό κόσμο αλλά, τον κόσμο της ανθρωπότητας για μια ακόμα φορά, έτσι όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Τα πάθη και οι ανάγκες τους είναι ακόμα πιο ορατά και με όλο το ρίσκο που επιφέρουν οι αποφάσεις τους, είναι έτοιμοι για νέα, ακόμα μεγαλύτερα βήματα. Φυσικά σε όλες αυτές τις εξελίξεις, η Σούκι παίζει καθοριστικό ρόλο, όχι απλά του μεσάζοντα αλλά, του προσώπου εκείνου που έχει βουτήξει στα βαθιά και άθελά του ή μη, δε μπορεί να μείνει απ' έξω. Ωστόσο δεν έχει να αντιμετωπίζει μόνο τα δικά τους προβλήματα ή τα όποια δικά της, αισθηματικής φύσεως ή επιβίωσης αλλά, και νέες αποκαλύψεις σχετικά με την οικογένεια και την καταγωγή της που θα την οδηγήσουν σε μια αναθεώρηση των καταστάσεων.

Το εντυπωσιακό του βιβλίου αυτού είναι πως, ενώ δεν έχουμε καταιγισμό νέων πληροφοριών αλλά, την εξέλιξη όσων συμβάντων αφήσαμε στη μέση, διαβάζεται απνευστί δημιουργώντας μας ένα παράξενο και ιδιόμορφο αίσθημα αγωνίας. Αρχίζουμε και βλέπουμε μια άλλη πλευρά των εμπλεκομένων στην όλη ιστορία οι οποίοι και βγάζουν κατά συνθήκη, ένα διαφορετικό πρόσωπο προς τα έξω, ένα πρόσωπο που μας αρέσει πολύ και που καταφέρνει κατά παράδοξο τρόπο να μας γοητεύσει και να μας αρέσει ακόμα πιο πολύ. Φυσικά η Σούκι έχει αφήσει ανοιχτους λογαριασμούς οι οποίοι και έχουν αρκετό μέλλον μπροστά τους μέχρι να κλείσουν όμως εμείς θα είμαστε πιστοί στο ραντεβού μας μαζί της και θα αναμένουμε με αγωνία την συνέχεια, όσο αιματοβαμμένη, όσο παράξενη και αλλοπρόσαλλη και αν είναι.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Charlaine Harris
Μεταφραστής: Μιχαλοπούλου Ελένη
Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2011
Αρ. σελίδων: 368
ISBN: 978-960-6868-48-1