Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν, θεωρώ το θέατρο, πολύ σημαντικό. Όχι μόνο για εμάς, τους ενήλικες αλλά, και για τα παιδιά. Δεν λέω, καλό είναι και το σινεμά όμως το θέατρο, κακά τα ψέματα, είναι μια εμπειρία πολύ διαφορετική, πιο ζωντανή και καλό θα ήταν όσοι είμαστε γονείς, να μάθουμε τα παιδιά μας να το αγαπάνε, από τα πρώτα τους κι όλας χρόνια έτσι ώστε να το επιλέγουν και όταν μεγαλώσουν και να μην το απορρίπτουν. Φυσικά, δεν είναι όλες οι παραστάσεις εξίσου καλές όμως, αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις που λένε οπότε, όλα χρειάζονται, έστω κι αν πρέπει τις εποχές που διανύουμε, να είμαστε κάπως πιο προσεχτικοί στις επιλογές μας. Έτσι κι εγώ, θέλοντας να περάσω στο γιο μου την αγάπη για το θέατρο, τον έχω πάει σε διάφορες παραστάσεις και μία από αυτές, θα σας παρουσιάσω σήμερα.



Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Το Χρυσοφεγγαράκι, είναι μια νέα και όμορφη κοπέλα η οποία, ζει μαζί με τις δύο κακές και άσχημες αδερφές της που την ζηλεύουν καθώς, ο ήλιος την αγαπά και θεωρεί ότι είναι πιο όμορφη και πιο καλή από εκείνες. Έτσι, αποφασίζουν να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να την βγάλουν από τη μέση, με το Χρυσοφεγγαράκι να βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι του, ζώντας την οικογενειακή θαλπωρή μαζί με τρεις χαριτωμένους και μοναχικούς δράκους, μέχρι που την βρίσκει ο όμορφος πρίγκιπας και της ζητά να γίνει γυναίκα του και να την ακολουθήσει στο παλάτι. Φυσικά, οι κακές αδερφές, δεν είναι διόλου ευχαριστημένες από την εξέλιξη αυτή και κάνουν ότι μπορούν, για να εμποδίσουν το Χρυσοφεγγαράκι να ζήσει ευτυχισμένο όμως στο τέλος, η αγάπη κερδίζει.



ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ
- Η ιστορία είναι όμορφη, καλογραμμένη και εύκολα κατανοητή για τα παιδάκια. Βασίζεται σε μηνύματα περί φιλίας, οικογένειας, αυτοεκτίμησης και αγάπης και ακόμα και οι πολλοί μικροί μας φίλοι, δεν χρειάζεται να κουράσουν το μυαλουδάκι τους και να ψάξουν βαθιά για να τα ανακαλύψουν και να τα κατανοήσουν.
- Η σκηνοθεσία του Μάνου Αντωνίου είναι επίσης καλή ενώ η παράσταση είναι επενδυμένη με πολλή ωραία μουσική και χορευτικά με τους δράκους να μαγνητίζουν τα βλέμματα και να κερδίζουν όλη την προσοχή με το κέφι και την ενέργειά τους.
- Στην παράσταση συμμετέχουν 8 νέοι ηθοποιοί οι οποίοι, έχουν κέφι, μεράκι και όρεξη, κάτι το οποίο φαίνεται αφού, δίνουν όλο τους το είναι για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Επιπλέον, στο τέλος της παράστασης, έρχονται σε επαφή με τα παιδιά και αυτό, το λατρεύουν.



ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
- Το μεγαλύτερο αρνητικό όλων, είναι το θέατρο που κακά τα ψέματα, είναι παλιό και κακοσυντηρημένο. Ναι μεν είναι μεγάλο σαν χώρος, δίνοντας τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν πολλά παιδάκια όμως, αυτό δεν είναι αρκετό αφού, ο χώρος είναι επίπεδος και έτσι, αν δεν εξασφαλίσετε μια καλή θέση μπροστά και το παιδάκι σας είναι μικροκαμωμένο, πιθανότατα να μην έχει καλή ορατότητα.
- Η τοποθεσία του θεάτρου, δεν είναι διόλου βολική αν σκοπεύετε να πάτε εκεί με αμάξι. Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης στην περιοχή και το να βρείτε να παρκάρετε, είναι ένα πολύ δύσκολο έργο και μάλλον, θα προκαλέσει τον εκνευρισμό σας.
- Τα σκηνικά είναι όμορφα μεν, όχι κάτι το ιδιαίτερο δε. Όταν η αλλαγή γίνεται χειροκίνητα και όχι με κατάλληλους μηχανισμούς, αναπόφευκτα, χάνεται κάτι από τη μαγεία που συνοδεύει την εικόνα. Παράλληλα, ορισμένες χρήσεις του φωτισμού, το λιγότερο που μπορούν να προκαλέσουν είναι ναυτία, παρά τον όποιο εντυπωσιασμό μπορεί να προκαλούν.
- Η παράσταση, απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε παιδιά ηλικίας 3-8 ετών. Τα μεγαλύτερα παιδιά, δεν θα βρουν τίποτα το ενδιαφέρον σε μια ιστορία που θυμίζει τα κλασσικά παραμύθια, αποτελώντας ουσιαστικά μια μίξη τους ενώ, είναι πολύ προβλέψιμη, ακόμα και γι' αυτές τις ηλικίες.


Όπως ανέφερα και παραπάνω, η παράσταση, δεν ενδείκνυται για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από αυτή των 8 ετών. Τα παιδιά, ειδικά στις μέρες μας, διαθέτουν μεγάλη αντίληψη κατά συνέπεια, έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις που η παράσταση αυτή, όσο ευχάριστη και διασκεδαστική κι αν είναι, δεν μπορεί να τις ικανοποιήσει. Αν πάλι τα κουτσουβελάκια σας είναι μικρά, αποτελεί μια καλή, παραμυθένια και εύκολη επιλογή που θεματολογικά και ηθικά, δεν θα σας κουράσει, σε συνδυασμό με την καλή διάρκειά του που δεν ξεπερνάει τη μιάμιση ώρα.
Η παράσταση, λαμβάνει χώρα στο Θέατρο Ελυζέ, κάθε Κυριακή στις 17.00μ.μ. αν και θα ήταν ίσως καλό να κάνετε ένα τηλέφωνο νωρίτερα να το επιβεβαιώσετε:
Ελυζέ
Νυμφαίου 12, Ιλίσια
Τηλ.: 210-7771766