Δεν πάει πολύς καιρός που μέσα από την σελίδα του blog, σας παρουσιάσαμε τα τεύχη από το manga του "Vampire Knight". Και δεν είστε λίγοι εκείνοι που εκφράσατε την επιθυμία, να δείτε αναρτήσεις σχετικές με την τηλεοπτική τους μεταφορά σε μορφή anime και φυσικά, αφού ποτέ δεν σας χαλάω χατήρι, επιστρέφω για να το αναπτύξουμε. Άλλωστε, πρόκειται για ένα anime που αγαπώ εξαιρετικά για λόγους που έχουν να κάνουν, τόσο με την ίδια την ιστορία, όσο και με τον εξαιρετικό του σχεδιασμό που κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι από τους καλύτερους που έχουμε δει, όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω πως όσοι παρακολουθούν anime, θα συμφωνήσουν μαζί μου.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ:
Ήταν 24 Νοεμβρίου του 2004 όταν το "Vampire Knight", με την υπογραφή της Matsuri Hino, τόσο σεναριακά όσο και σκιτσογραφικά, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ιαπωνικό περιοδικό LaLa, όπου και συνέχισε να εκδίδεται ανά κεφάλαιο μέχρι την επίσημη ολοκλήρωσή του στις 24 Μαΐου 2013. Το 2005, ο εκδοτικός οίκος Hakusensha, απέκτησε τα δικαιώματα της σειράς, ξεκίνησε να συγκεντρώνει τα κεφάλαια και έτσι, στις 5 Ιουλίου του 2005, κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία επίσημα, το πρώτο από τα δεκαεφτά συνολικά τεύχη της σειράς. Τα δικαιώματα για την αγγλική γλώσσα, αγοράστηκαν από την Viz Media, η οποία ξεκίνησε να εκδίδει την σειρά σε κεφάλαιο στο δικό της περιοδικό, Shojo Beat, τον Ιούλιο του 2006, ξεκινώντας παράλληλα να εκδίδει και τα συγκεντρωτικά τεύχη του manga, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΤΟ ANIME:
Δύο δραματικά cd's κυκλοφόρησαν, χρησιμοποιώντας τους ίδιους ηθοποιούς που αργότερα, δάνεισαν τις φωνές τους προκειμένου να δώσουν ζωή στους πρωταγωνιστές του anime. Η εταιρεία παραγωγής Studio Deen, απέκτησε τα δικαιώματα για την μεταφορά του manga στη μικρή οθόνη, μέσω του δικτύου TV Tokyo, και η πρώτη season της σειράς, αποτελούμενη από 13 μόλις επεισόδια, ξεκίνησα να προβάλλεται στις 8 Απριλίου 2008, ενώ ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου του ίδιου έτους. Υποθέτω, πως στην απόφαση του
να μεταφερθεί το manga στην τηλεόραση, έπαιξε ρόλο το "Twilight" που εκείνη την εποχή, συζητιόταν σε υπερβολικό βαθμό, φέρνοντας και πάλι τους βρικόλακες στην επιφάνεια, από την αφάνεια που φαινόταν να είχαν βυθιστεί για χρόνια, έστω κι αν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μουρμούρισαν απ' αυτού. Η Viz Media, όπως ακριβώς έκανε και με τα manga, απέκτησε και τα δικαιώματα του anime για την Βόρειο Αμερική και κυκλοφόρησε το πρώτο dvd στις 20 Ιουλίου του 2010.

ΤΟ STORY ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ SEASON:
Η ιστορία μας, αφορά την Yuki, μια 15χρονη κοπέλα η πρώτη ανάμνηση της οποίας είναι να της επιτίθεται ένα βρικόλακας, 10 χρόνια πριν, και τελικά, να σώζεται από έναν άλλον του είδους του, τον Kaname, που έμελλε τα χρόνια που ακολούθησαν να γίνει προστάτης της αλλά και ο μεγάλος έρωτας της ζωής της. Χωρίς αναμνήσεις από το παρελθόν της πριν από εκείνη τη νύχτα, η Yuki ζει με τον θετό της πατέρα στην Ακαδημία Cross, όπου εκτός από τα μαθητικά της καθήκοντα, επιτελεί κι εκείνα του φύλακα. Γιατί, βλέπετε, η Ακαδημία Cross, δεν είναι ένα συνηθισμένο σχολείο αλλά αποτελείται από δύο τάξεις, την Πρωινή και τη Νυχτερινή. Οι μαθητές της πρώτης, είναι κανονικοί άνθρωποι ενώ της δεύτερης, ανώτεροι βρικόλακες, ένα μυστικό που πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε θυσία, στηρίζοντας έτσι και τον αγώνα του πατριού της, που παλεύει για να χτίσει έναν κόσμο όπου οι βρικόλακες και οι θνητοί θα μπορούν να ζήσουν μαζί αρμονικά. Όμως υπάρχει και ο Zero, ένα αγόρι οι γονείς του οποίοι σκοτώθηκαν πριν από 4 χρόνια από μια βρικόλακα, και εκείνος, απόγονος μιας οικογένειας Κυνηγών, πρέπει να ακολουθήσει το πεπρωμένο με το οποίο γεννήθηκε έχοντας όμως στις πλάτες του, το βάρος ενός μεγάλου μυστικού. Γιατί τη νύχτα που η οικογένειά του εξοντώθηκε, ο Zero,
μεταμορφώθηκε σε βρικόλακα και χωρίς την παρουσία της δημιουργού του, σταδιακά, οδεύει προς το να πέσει στο επίπεδο Ε που θα τον καταδικάσει. Η Yuki, μαθαίνει την αλήθεια και διχασμένη ανάμεσα στα αισθήματά της απέναντι στον Kaname και την προστατευτικότητα που νιώθει για τον Zero, προσπαθεί να διατηρήσει όσο γίνεται τις ισορροπίες την ίδια στιγμή που τα συμφέροντα των βρικολάκων διακυβεύονται και που η βρικόλακας που ευθύνεται για την τραγωδία του Zero, κάνει την εμφάνισή της στην Ακαδημία, επιζητώντας να ολοκληρώσει την δικιά της εκδίκηση και που όμως, τελικά, βρίσκει τον θάνατο από τα χέρια του Kaname, οδηγώντας σε μια νέα εποχή όπου ο επερχόμενος κίνδυνος, είναι μεγαλύτερος από ποτέ άλλοτε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ SEASON:
- Όπως ήδη ανέφερα, θεωρώ την Hino μία από τις πιο ταλαντούχες καλλιτέχνιδες της εποχής μας. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων της και όχι μόνο, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός και ρεαλιστικός, χαρακτηριζόμενος από έντονες γωνίες και το σημαντικότερο ίσως όλων, όταν μιλάμε για manga ή για anime, η πειστικότητα και η πολυπλοκότητα των συναισθημάτων που καταφέρνει να βγάλει μέσα από τα βλέμματά, κάτι που προσωπικά το θεωρώ σπουδαίο και που ευτυχώς, η Asako Nishida η οποία και ανέλαβε τον σχεδιασμό του anime, απέδωσε επίσης εξαιρετικά.
- Όσον αφορά την κεντρική ιδέα της ιστορίας, είναι εξαιρετικά πρωτότυπη η σύλληψη της ιδέας και της διαμόρφωσης των τάξεων των βρικολάκων και πως καλείται να λειτουργήσει ο καθένας μέσα σε αυτές. Ναι μεν υπάρχει κάτι φρέσκο και σύγχρονο ωστόσο, δεν ακυρώνεται ούτε καταρρέει ο κλασσικός μύθος.
- Η 1η season, τελειώνει εκεί που πράγματι θα έπρεπε να τελειώνει, έστω κι αν για τις ανάγκες του anime, η τελευταία πράξη του... δράματος, είναι αρκετά αλλαγμένη με την Hino να έχει προσθέσει μια σκηνή που στο manga δεν υπάρχει. Βέβαια, οφείλω να παραδεχτώ πως σε σχέση με τα περισσότερα manga-anime το συγκεκριμένο, έχει τις μικρότερες και λιγότερες διαφορές.
- Μπορεί το story line της πρώτης season να είναι αρκετά εισαγωγικό, τουλάχιστον μέχρι τα 3 τελευταία επεισόδια όπου υπάρχει κορύφωση της αγωνίας και εξελίξεις που θα συμβάλλουν δυναμικά στην πορεία της ιστορίας παρ' όλα ταύτα, μας επιτρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα των χαρακτήρων αλλά και μια αρκετά καλή ιδέα γύρω από τα κίνητρα που κατευθύνουν τον καθέναν τους, ηθικά αλλά και συναισθηματικά.
- Ευτυχώς, γιατί μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια κατεξοχήν ρομαντική σειρά, δεν αναλώνεται αποκλειστικά στο love triangle story και το συναίσθημα είναι έντονο, μόνο σαχλό και γελοίο δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις αφού εντέλει, δεν σε πνίγει. Ως εκ τούτου, μπορούν και αγόρια να το παρακολουθήσουν, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους σε άλλα πράγματα.
- Και ναι... πως να το κάνουμε... είναι ατμοσφαιρικό, είναι σκοτεινό, είναι sexy, δεν είναι σοβαροφανές, έχει πολύ καλή διαχείριση μουσικής επένδυσης ενσωματωμένη στα σωστά σημεία και δεν σταματάμε να βλέπουμε τα επεισόδια παρά μόνο όταν φτάσουμε στο τέλος.

TΟ OST ΤΗΣ 1ης SEASON:
Λοιπόν... έχω λατρέψει δεκάδες ost's anime τόσα χρόνια, με τη μουσική τους να έχει χαραχθεί στη μνήμη μου. Αλλά η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα, ανήκουν σε αρκετά περασμένες δεκαετίες. Το opening theme της εν λόγω σειράς, δεν μπορεί να μην σε κάνει να το ερωτευτείς από το πρώτο κι όλας άκουσμα. Εντάξει... μπορεί να μην το βάλετε ως realtone στο κινητό σας ωστόσο εγώ είμαι άρρωστη και nerd οπότε δεν πιάνομαι.
Το original soundtrack της σειράς κυκλοφόρησε σε cd στις 25 Ιουνίου 2008, αποτελούμενο από 30 τίτλους ορχηστρικών στην πλειοψηφία τους κομματιών δια χειρός Takefumi Haketa. Αν κάτι χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο ost είναι ο υποβόσκων αισθησιασμός του, που προκαλεί μια κάποια ανατριχίλα και το ότι ακολουθεί ένα μοτίβο που ταιριάζει καθολικά με την πλοκή του anime αλλά και της ίδιας την ιστορίας του, με τους ήχους του εκκλησιαστικού οργάνου να υπερνικούν έναντι όλων των άλλων, σε συνδυασμό με χορωδιακές ψαλμωδίες, χωρίς ωστόσο να γίνονται creapy με την κιθάρα και τα πνευστά να ακολουθούν σε πιο απαλούς, μελαγχολικούς ρυθμούς.
Το τραγούδι του opening theme της 1ης season τραγουδάνε οι ON/OF και έχει τίτλο, "Futatsu no Kodou to Akai Tsum", γραμμένο από τους Mavie και H-wonder και σε σύνθεση Kurosu Katsuhiko, ενώ το ending theme έχει τον τίτλο "Still Doll", το ερμηνεύει η Wakeshima Kanon, η οποία εκτός από το ότι παίζει τσέλο έχει γράψει και τους στίχους του τραγουδιού, ενώ η μουσική σύνθεση είναι της Mana.

Vampire Knight Opening:



Vampire Knight Opening Song Full & Video Clip (επειδή αξίζει να το ακούσετε):



Vampire Knight Ending:



Vampire Knight Ending Full Song & Video Clip: