Ήταν περίπου στο μέσο της περασμένης χρονιάς όταν η Julie Pec έριξε στο τραπέζι την ιδέα για μια spin off σειρά του "The Vampire Diaries". Μια σειρά η οποία θα χρησιμοποιούσε ως πρωταγωνιστές του Αρχικούς βρικόλακες της προαναφερόμενης σειράς, για να τους εντάξει σε μια ολότελα δική τους. Κάπως έτσι, γεννήθηκε το "The Originals" και η μεταφορά των αγαπημένων βρικολάκων σε άλλο πάνελ, δυσαρέστησε πολλούς fans του "Dairies", κυρίως γιατί δεν θα απολάμβαναν τον Klaus και όμως, όπως αποδείχτηκε τελικά, τον απολαύσαμε, συντροφιά με το σόι του και τους νέους χαρακτήρες κάθε λογής προέλευσης, ακόμα περισσότερο.

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
Το CW, αποφασίζοντας να δεχτεί την πρόκληση της Julie Pec στις 11 Ιανουαρίου 2013, πρόβαλε το 20ο επεισόδιο της 4ης season του "The Vampire Diaries" στις 25 Απριλίου 2013, ένα επεισόδιο που αποτέλεσε ουσιαστικά το pilot του "The Originals", η θέαση του οποίου θα οδηγούσε και την τελική απόφαση για το αν το project θα έπαιρνε το πράσινο φως, κάτι που τελικά έγινε. Στις 03 Οκτωβρίου 2013, προβλήθηκε επίσημα το πρώτο επεισόδιο της σειράς που ουσιαστικά ήταν το επεισόδιο του "The Vampire Diaries" που προανέφερα, αλλά αυτή τη φορά ειπωμένο από την οπτική του Elijah, έχοντας κάποιες μικρές προσθήκες. Η σειρά ολοκλήρωσε τον φετινό της κύκλο στις 13 Μαΐου 2014 έπειτα από 22 επεισόδια, έχοντας μέσο όρο ακροαματικότητας τα 2 εκατομμύρια θεατές, νούμερο φυσικά που δεν είναι διόλου αντιπροσωπευτικό ως προς την ποιότητα της σειράς, ειδικά στα τελευταία επεισόδια που παρά που η δράση κορυφώθηκε, τα νούμερα έπεσαν αισθητά. Θεατές... έχετε πρόβλημα... seriously!

ΤΟ STORY ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ:
Ο Klaus, έπειτα από τα όσα τραγικά έζησε το Mystic Falls, αποφασίζει να επιστρέψει στη Νέα Ορλεάνη την οποία κι εγκατέλειψε 100 χρόνια πριν, όταν ο πατέρας του κατάφερε να τους εντοπίσει και να τους ξεριζώσει από τον μοναδικό τρόπο που τόσο χρόνια μετά τη μεταμόρφωσή τους, θεώρησαν ποτέ σπίτι με τα αδέρφια του. Φτάνοντας εκεί, λοιπόν, διαπιστώνει πως η πόλη όχι μόνο έχει ανθίσει, αλλά πως οι βρικόλακες έχουν τον απόλυτο έλεγχο, έχοντας καταφέρει να επιβληθούν στις μάγισσες που δεν τολμάνε να κάνουν ρούπι καθώς ξέρουν πως θα πεθάνουν. Αρχηγός των βρικολάκων, ο άλλοτε προστατευόμενος του Klaus, Marcel, τον οποίο και θεωρούσε νεκρό. Βλέποντας όλα αυτά που έχασε, ο Klaus, αποφασίζει να ξανακερδίσει πίσω την πόλη που του στέρησαν και την ευτυχία που του
άξιζε, ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνει. Την ίδια ώρα, η Hayley, αποδεικνύεται πως είναι έγκυος στο παιδί του Klaus, γεγονός που αν κι αρχικά δεν τον συγκινεί, τελικά τον κάνει να δει μια διαφορετική οπτική του εαυτού του, εκείνη που θα γίνει διαφορετικός από τον πατέρα του, οπότε και αποφασίζει να την προστατέψει, παρά που οι μάγισσες της πόλης φαίνεται να έχουν άλλη γνώμη. Παιχνίδια εξουσίας, σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος, συνωμοσίες και συμμαχίες που δεν ξέρουν ποτέ που θα οδηγήσουν, ένας αγώνας επιβολής και κυριαρχίας που δεν σταματάει ποτέ και πουθενά, όλα μαζί σε ένα κουβάρι που στροβιλίζεται σε μια πόλη που κρύβει περισσότερα απ' όσα φαίνεται και που η ζωή είναι πιο επικίνδυνη απ' όσο μπορείς να διανοηθείς.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ SEASON:
- Αν και το υποψιαζόμασταν εξαρχής, τελικά, επιβεβαιώθηκε πως το "The Originals" ήρθε να σώσει το "The Vampire Diaries" και να περιμαζέψει τα συντρίμμια που σκορπάει σταθερά πίσω του, τα τρία τελευταία χρόνια. Είναι ξεκάθαρο πως η παραγωγή έριξε όλο της το βάρος στην εν λόγω σειρά και κατά την ταπεινή μου άποψη, καλά έκανε, όχι μόνο γιατί απέδειξε πως είχε πράγματα να δώσει, αλλά γιατί μιλάμε και για ένα χαρτί που δεν είναι καμένο.
- Επιτέλους, οι βρικόλακες, επέστρεψαν εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται από την αρχή. Στη Νέα
Ορλεάνη!
Δεν ξέρω για τους πιο πιτσιρικάδες και πιο πρόσφατα μυημένους στον υπέροχο βαμπιρικό κόσμο, αλλά όσοι είστε της δικιάς μου σχολής, πολύ περισσότερο αν ανήκετε σε ακόμα παλαιότερη, θα εκτιμήσατε πάρα πολύ την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας, καθότι έχει φιλοξενήσει κοσμήματα της λογοτεχνίας του φανταστικού και προστατεύει το μυστήριο του υπερφυσικού με τρόπους όχι μόνο αισθητικούς, που αν δεν παρακολουθήσεις, δεν μπορείς και να αντιληφθείς σε όλο τους το μεγαλείο.
- Οι Αρχικοί είχαν αποδείξει από την συμμετοχή τους στο "The Vampire Diaries" πως είχαν τα φόντα να πάρουν μια ολόκληρη σειρά στις πλάτες τους. Άλλωστε, επί δύο συνεχόμενες χρονιές, το μοναδικό πράγμα που έδινε μια νότα ενδιαφέροντος στο "Diaries" ήταν η παρουσία των Αρχικών που σε καθήλωνε, σε τρομοκρατούσε και που ποτέ δεν ήξερες που μπορεί να οδηγούσε τα πράγματα. Έχοντας, λοιπόν, το γήπεδο ολόδικό τους, έδωσαν τα ρέστα τους με τους χαρακτήρες τους όχι απλά να διαμορφώνονται εκ νέου, αλλά να εξελίσσονται περνώντας από τρεις διαφορετικούς χρόνους και οδηγώντας σε ένα νέο αποτέλεσμα που ως κράμα, μείγμα και ομάδα ατόμων, απέδωσε τα μέγιστα.
- Συμπληρωματικά με την παραπάνω παρατήρηση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε για μια ακόμα φορά
το ερμηνευτικό εύρος των πρωταγωνιστών, τουλάχιστον των βασικών. Και όχι, το γεγονός ότι ζαχαρώνω τον Joseph Morgan, δεν επηρεάζει καθόλου την άποψή μου για το ταλέντο του. Ο άνθρωπος το έχει! Είναι απλά τα πράγματα! Δεν θα σταθώ στην sexy αγγλική προφορά που δίνει αυτό το κάτι που θέλω -και που δεν θα έπρεπε να θέλω- αλλά σε παίζει με τα μάτια και μόνο. Καταφέρνει να σου περάσει το μήνυμα, το νόημα, το συναίσθημα, την σκέψη, απλά με ένα βλέμμα και αυτό, είναι από τα πιο σπουδαία πράγματα που μπορεί να επιτύχει ένα ηθοποιός. Φυσικά, αγαπάμε και τον Daniel Gillies, αλλά τον Joseph λίγο παραπάνω.
- Η σειρά ακολούθησε μια αρκετά ήπια πορεία μέχρι το 11ο-12ο επεισόδιο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως έκανε κοιλιά. Αντίθετα, έκανε το επονομαζόμενο "χτίσιμο". Πήρε μια ιδέα και με βάση αυτήν, ξεκίνησε να χτίζει μια ιστορία η οποία, όταν απέκτησε σταθερές βάσεις, άρχισε να έχει όλο και μεγαλύτερη ανοδική πορεία, μέχρι που έφτασε να απογειωθεί και να μην μας αφήνει να πάρουμε ανάσα με τις συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές της που μας καθήλωσαν και μας κέρδισαν.
- Το ότι οι παραγωγοί της σειράς, σε αντίθεση με το "Diaries", δεν επέλεξαν να κάνουν focus στο ερωτικό
στοιχείο, ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν. Εδώ, έχουμε πόλεμο και όπου έχουμε πόλεμο, δεν χωράνε και πολλά σορόπια. Έχει τόσα, όσα χρειάζεται αλλά και πάλι, δεν αποτελούν τον πυρήνα του σύμπαντος. Αυτό που έχει σημασία, είναι η δύναμη, η εξουσία, η επιβολή, ο έλεγχος, η δικαίωση, το να πάρεις πίσω αυτά που δικαιούσαι ή αυτά που σου στέρησαν. Και το γεγονός πως μπορέσαμε να δούμε και να μελετήσουμε καλύτερα το παρελθόν των αδερφών Mikaelson, δίνει μερικούς πόντους ακόμα. Και ας μην ξεχνάμε πως κατά τη διάρκεια της season, σε αντίθεση με το "Diaries", ακόμα και ο τελευταίος χαρακτήρας εξελίχθηκε.
- Η σκηνοθεσία της σειράς είναι εξαιρετική, σκοτεινή αλλά όχι κακοφωτισμένη, γρήγορη αλλά όχι να σου προκαλεί ίλιγγο, το μοντάζ σφιχτοδεμένο και καλοδουλεμένο, ενώ έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες, στηρίζοντας έτσι ακόμα καλύτερα ένα σενάριο που μπορεί τελικά να μπλέκει πολλά θέματα, ωστόσο, τα δένει αρμονικά μεταξύ τους και η κάθε παράμετρος της ιστορίας αντιμετωπίζεται με τον ίδιο σεβασμό και από εμάς τους θεατές, παρακολουθείται με το ίδιο ενδιαφέρον.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ:
Ήταν 13 Φεβρουαρίου 2014 όταν το CW ανακοίνωσε πως το "The Originals" πήρε οριστικά το πράσινο φως για 2η season, μία από τις λίγες φορές που το κανάλι παίρνει τόσο νωρίς μια απόφαση που αφορά την επόμενη τηλεοπτική χρονιά. Η μοναδική διαφορά, η οποία και ανακοινώθηκε στις 16 Μαΐου 2014, είναι ότι η σειρά θα αλλάξει μέρα προβολής και θα μεταφερθεί τη Δευτέρα, έτσι ώστε να βοηθήσει τις ακροαματικότητες της νέας σειράς του καναλιού, "Jane the Virgin". Πληροφορίες σχετικά με το τι θα δούμε δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει, ωστόσο, δεδομένου όσων είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο και όσων γίνονται στο Mystic Falls, μπορούμε να υποθέσουμε πως η κατάρρευση της άλλης μεριάς θα έχει επιπτώσεις για τους ήρωές μας οι οποίες και θα θέσουν σε κίνδυνο της ζωή τους, την ίδια ώρα που θα αγωνίζονται ενάντια στους εχθρούς και θα προσπαθούν να έρθουν σε προσωπικές συμφωνίες, προκειμένου να ανακτήσουν και πάλι τον έλεγχο της πόλης τους. Το σίγουρο είναι πως το στοίχημα κερδήθηκε, και ας μην έφερε τα επιθυμητά νούμερα, και πως περιμένουμε το φθινόπωρο με αγωνία και ανυπομονησία.