Το Life 'n' Art Theater παρουσιάζει από την Δευτέρα 01 Δεκεμβρίου 2014 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, το "ρομάντζο" της Jane Martin "Jack and Jill" σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη.

..."γιατί...
δε μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτήν
γιατί δε περίμενες να ζήσεις χωρίς αυτόν
γιατί φοβόσουν ενώ τώρα φοβάστε
γιατί δε περιμένες να ερωτευθείς ξανά
γιατί...
είναι ο έρωτας γαμώτο... που μας ενώνει σήμερα που χίλια δύο μας χωρίζουν"...

Παρακολουθούμε την πορεία μιας σχέσης. Δύο ενήλικες που περνούν από το θαύμα στην καταστροφή. Μέσα από τις διαδρομές τους μπορούμε να βρούμε στιγμές από την ζωή μας και εκφάνσεις του εαυτού μας. Όλοι αναζητούμε τον ιδανικό σύντροφο αλλά παράλληλα θέλουμε να διατηρούμε την ανεξαρτησία μας, προβάλλοντας στον άλλον τα δικά μας θέλω και τις δικές μας επιθυμίες, σε έναν αέναο αγώνα για ασυνείδητη υπεροχή, ακούσια και εκούσια παιχνίδια εξουσίας. Είναι εφικτή λοιπόν η κοινή πορεία δυο ανθρώπων εξ ορισμού διαφορετικών; Ο τρόπος είναι η ταύτιση ή η συμμετοχή; Πόσο διαφορετικοί και πόσο ίδιοι είμαστε μπροστά στον έρωτα; Ο φόβος και ο εγωισμός πως διαχειρίζονται; Υπάρχουν λύσεις και συνταγές ή είμαστε καταδικασμένοι στην επανάληψη και στην συνεχόμενη αναζήτηση;

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πέρσι στον Πολυχώρο Vault από τους ίδιους συντελεστές αποσπώντας πολύ καλές κριτικές και διακρίσεις και συνεχίζει για δεύτερο χρόνο. Έχει παρουσιαστεί σε Καναδά, Γερμανία, Ιταλία και Κύπρο κι έχει μεταφραστεί στα ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ρώσικα και άλλες γλώσσες. Άλλα έργα της Martin είναι τα «Cementville», «Summer», «Vital Signs», «Anton in Show Business»

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης

Παίζουν: Δημήτρης Κάτσης, Μαργαρίτα Παπαντώνη

Φωτισμοί: Nίκος Καραγέωργος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Γκιόκα Σταυρούλα, Σαρέλη Μαρία
Εκτέλεση Παραγωγής: Σοφία Παναγοπούλου
Φωτογραφιές: Γιάννης Κυλπάσης
Αφίσα: Nίκος Παναγόπουλος
Επιμελεια κουστουμιών: Λυγερή Παπαγιαννάκη
Mουσική επένδυση: Βαγγέλης, Πιτσάκια, Γιάννηδες
Παραγωγή: L.A. (Life 'n' Art) Theater