The Hobbit: The Battle of the Five Armies - Χόμπιτ: Η Μάχη των Πέντε Στρατών
Φαντασίας
Διάρκεια: 144'

Η περίληψη:
Με την ανάκτηση του Βασίλειου των Νάνων από τον δράκο Νοσφιστή, ο Μπίλμπο και οι δεκατρείς Νάνοι έχουν άθελά τους συμβάλλει στην εξάπλωση μιας φονικής δύναμης. Ο εξοργισμένος Νοσφιστής επιτίθεται στους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Λιμνούπολης. Παράλληλα, κυριευμένος από το πάθος του για πλούτο, ο Thorin Oakenshield βάζει τον θησαυρό πάνω από την τιμή και τους φίλους του. Παραμονεύουν όμως μεγαλύτεροι κίνδυνοι, τους οποίους γνωρίζει μόνο ο Gandalf. Ο μεγάλος εχθρός τους, Saruman, έχει στείλει λεγεώνες από Ορκ για να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Η φυλή των Νάνων, τα Ξωτικά και οι Άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν είτε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, είτε να καταστραφούν. Ο Bilbo θα πρέπει να πολεμήσει τόσο για τη ζωή του, όσο και για των συντρόφων του, στην επική Μάχη των Πέντε Στρατών, καθώς το μέλλον της Μέσης Γης παραμένει αβέβαιο.



Ο χειμώνας - The winter
Θρίλερ
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Ο Νίκος είναι ένας εκκεντρικός νεαρός συγγραφέας που ζει στο Λονδίνο. Απ`ότι φαίνεται ζει σε ένα δικό του κόσμο, αφού λέει στη μητέρα του που βρίσκεται στην Ελλάδα ότι έχει μια πετυχημένη καριέρα στο Λονδίνο καθώς και μια όμορφη κοπέλα. Η πραγματικότητα βρίσκεται αρκετά μακριά, ενώ σύντομα τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Θα χάσει τη δουλειά του και καθώς τα χρέη αρχίζουν να τον πνίγουν, αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα και μάλιστα στο πατρικό του σπίτι που βρίσκεται στα Σιάτιστα, ελπίζοντας ότι κατά την παραμονή του εκεί θα καταφέρει να γράψει το μυθιστόρημά του.



Love is strange - Η αγάπη είναι παράξενη
Δραματική
Διάρκεια: 94'

Η περίληψη:
Μετά από 39 χρόνια δεσμό, ο Ben κι ο George παντρεύονται στο Μανχάταν. Όταν η είδηση φτάνει στο καθολικό σχολείο όπου εργάζεται ο George, τον απολύουν μετά από πολλά χρόνια δουλειάς και το ζευγάρι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κρατήσει το διαμέρισμα του στη Νέα Υόρκη. Ως προσωρινή λύση, ο George μένει με δύο γκέι αστυνομικούς στη διπλανή τους πόρτα, ενώ ο Ben μετακομίζει στο Μπρούκλιν για να ζήσει με τον ανιψιό του, Elliot, τη σύζυγο του, Kate, και τον νεαρό τους γιο. Καθώς και οι δύο παλεύουν για να μπορέσουν να συντηρήσουν ένα νέο διαμέρισμα, ο πόνος της έλλειψης του ενός για τον άλλον βάζει σε δοκιμασία όλες τις σχέσεις που εμπλέκονται.



La Jaula de Oro - Κελί από χρυσάφι
Δραματική
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Ο Juan, η Sara κι ο Samuel, τρεις έφηβοι από τη Γουατεμάλα, επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα για την Αμερική, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού τους, συναντούν τον Chauk, έναν ινδιάνο, ο οποίος δεν μιλά ισπανικά, ούτε έχει επίσημα χαρτιά. Όλοι μαζί, ταξιδεύουν σε οροφές τρένων, περπατώντας σε σιδηροδρομικές γραμμές με την ελπίδα να ζήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Σύντομα, όμως, θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα του παρόντος.



Serena
Εποχής
Διάρκεια: 109'

Η περίληψη:
Δύο νιόπαντροι, ο George και η Serena Pemberton, ταξιδεύουν από τη Βοστώνη στη Βόρεια Καρολίνα, όπου θα δημιουργήσουν μια ολόκληρη αυτοκρατορία ξυλείας το 1929. Σύντομα, η Serena και ο σύζυγός της θα αποδειχθούν αδίστακτοι, έτοιμοι να υποτάξουν οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες τους. Όταν, όμως, η Serena μάθει ότι δεν μπορεί να κάνει παιδί, θα τα αφήσει όλα στην άκρη, για να βρει την προηγούμενη σύντροφο του George, με τον οποίο απέκτησε ένα παιδί εκτός γάμου. Στην πορεία θα διαπιστώσει ότι ο σύζυγός της προστατεύει την παράνομη οικογένειά του και η έντονη σχέση τους θα περάσει σε άλλο στάδιο.



Οι αισθηματίες - The sentimentalists
Αστυνομική
Διάρκεια: 94'

Η περίληψη:
Ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι ο «Δάσκαλος», ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του μαζί με την έφηβη κόρη του. Μόνο που στην πραγματικότητα είναι ένας αρχαιοκάπηλος τοκογλύφος που διακινεί τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα. Τις βρωμοδουλειές του τις έχουν αναλάβει δύο νεαροί: o Eρμής κι ο Γιάννης. Έκαστος διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του Δασκάλου, ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη. Αμφότεροι, ως «Αισθηματίες», πρέπει να βγουν από τη μέση.



The best of me - Η πρώτη αγάπη
Δραματική
Διάρκεια: 117'

Η περίληψη:
Ο Dawson και η Amanda ήταν ένα ερωτευμένο ζευγάρι την εποχή του σχολείου, αλλά η ζωή τα έφερε έτσι που έχουν να ιδωθούν 20 χρόνια. Η κηδεία ενός αγαπημένου φίλου τούς επιστρέφει στη μικρή τους πόλη και ο έρωτας τους αναθερμαίνεται, αφού ποτέ δεν είχε ξεχαστεί. Σύντομα, όμως, ανακαλύπτουν πως οι λόγοι που τους κρατούσαν χώρια αυτά τα 20 χρόνια είναι ολοζώντανοι και ακόμα πιο απειλητικοί στο σήμερα.



10.000 Km - Η απόσταση μεταξύ μας
Κωμωδία
Διάρκεια: 99'

Η περίληψη:
Η Alex κι ο Sergi είναι ένα ζευγάρι που αγαπιέται. Το πρόβλημα είναι πως ο ένας βρίσκεται στο Λος Άντζελες κι ο άλλος στη Βαρκελώνη. Για τον επόμενο χρόνο, η αγάπη είναι το μόνο τους όπλο και το κομπιούτερ το μόνο τους εργαλείο για να πολεμήσουν τα 10.000 χιλιόμετρα που στέκονται ανάμεσα σε αυτούς και το μέλλον τους.



Magical Girl
Θρίλερ
Διάρκεια: 127'

Η περίληψη:
Αποφασισμένος να αγοράσει στη δωδεκάχρονη κόρη του ένα πανάκριβο μοναδικό φόρεμα, πιστό αντίγραφο μιας ηρωίδας που αγαπά, ο πατέρας της Luis θα αποφασίσει να εκβιάσει μια πλούσια γυναίκα γεμάτη ψυχολογικά προβλήματα που θα γνωρίσει τυχαία και η οποία θα οδηγηθεί εξαιτίας του σε ένα σκοτεινό μονοπάτι μέχρι την στιγμή που με την βοήθεια ενός άντρα από το παρελθόν της θα ζητήσει εκδίκηση.



O Menino e o Mundo - Το αγόρι και ο κόσμος
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 80'

Η περίληψη:
Η ιστορία ενός αγοριού που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.



O παραμυθάς και οι ιστορίες του
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
O Νίκος Πιλάβιος, που κοντεύει να ξεχάσει και ο ίδιος το πραγματικό του όνομα, προσγειώνεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, για να συστήσει σε όλους τον αγαπημένο Παραμυθά, τους φίλους του, το μαγικό μολύβι, τη μάγισσα Κλοκλό και τις ιστορίες του, να μοιραστεί τα μυστικά του με μικρούς και μεγάλους που τολμούν να ονειρεύονται σαν παιδιά, και να προβάλει στη μεγάλη οθόνη όλους τους ήρωες που ζωγραφίζει η φαντασία του.