Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Πώς να χρησιμοποιήσεις ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ
1. Κράτησε το βιβλίο στα χέρια σου, κλειστό, ή βάλ’ το σ’ ένα τραπέζι.
2. Σκέψου την ερώτηση που θέλεις να κάνεις για 10 με 15 δευτερόλεπτα. Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις θα πρέπει να είναι καταφατικές ή αποφατικές. Πχ. «Η θέση εργασίας για την οποία έχω υποβάλει βιογραφικό είναι η κατάλληλη;» ή «Να ταξιδέψω αυτό το Σαββατοκύριακο;»
3. Ενώ θα σκέφτεσαι ή θα κάνεις την ερώτησή σου (μία ερώτηση τη φορά), τοποθέτησε το ένα χέρι με την παλάμη προς τα κάτω στο εξώφυλλο του βιβλίου και χάιδεψε τις άκρες των σελίδων, από τα πίσω προς τα μπροστά.
4. Όταν νιώσεις ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή, άνοιξε το βιβλίο και θα δεις την απάντησή σου.
5. Επανάλαβε τη διαδικασία όσες φορές θέλεις.
Έχεις ερωτήσεις; Αυτό το βιβλίο έχει τις απαντήσεις.

Προσωπική άποψη:
Πρωί! Ο courier μού χτυπάει το κουδούνι! Ανοίγω την πόρτα νυσταγμένη ακόμα και παραλαμβάνω το πακέτο που μου έχει φέρει. Μικρό! Δεν μπορώ να φανταστώ τι είναι. Φτιάχνω καφέ και κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή. Θυμάμαι το μικροσκοπικό πακέτο. Το ανοίγω και μέσα σε αυτό βρίσκω ένα κίτρινο, ασυνήθιστο βιβλιαράκι. Διαβάζω τον τίτλο. "Το βιβλίο των απαντήσεων" και ήδη έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι για ποιες απαντήσεις μιλάει. Ξεκινάω να το ξεφυλλίζω. Κάθε σελίδα και μια απάντηση, είτε με θετικό είτε με αρνητικό περιεχόμενο, καμιά φορά και με ουδέτερο για να το ερμηνεύσεις εσύ κατά πως θες. Ακόμα δεν είμαι σίγουρη για την χρησιμότητα του εν λόγω βιβλίου. Διαβάζω το οπισθόφυλλο και αρχίζω να καταλαβαίνω τις προθέσεις της συγγραφέως ωστόσο, ακόμα αδυνατώ να βρω την χρησιμότητα. Μέχρι που ακολούθησα τις οδηγίες της.

Τα πράγματα είναι απλά! Βάζεις στο μυαλό σου ένα συγκεκριμένο ερώτημα και αφού το επαναλάβεις κάποιες φορές από μέσα σου, αρχίζεις να ξεφυλλίζεις το βιβλιαράκι αυτό μέχρι να νιώσεις πως μία και μόνο σελίδα είναι η σωστή, οπότε και να το ανοίξεις σε αυτήν. Τότε είναι που θα έχεις την απάντησή σου. Όχι, δεν είμαι μοιρολάτρης, ούτε θα έλεγα πως πιστεύω απόλυτα στην έννοια του πεπρωμένου. Και φυσικά, δεν μπορώ να πιστέψω πως ένα βιβλίο κρύβει τις απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που με βασανίζουν, όμως μπορώ να πω πως το διασκέδασα, πως γέλασα και το κυριότερο, πως κόλλησα μαζί του, αφού μετά από κάθε ερώτηση σκεφτόμουν και μία νέα στην οποία θα μπορούσα να έχω μια απάντηση και να την ερμηνεύσω ανάλογα με το περιεχόμενό της πράγμα που αποδείχτηκε ιδιαίτερα αγχολυτικό.

Πέραν όλων των άλλων, "Το βιβλίο των απαντήσεων" μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα ιδιαίτερο είδος επιτραπέζιου παιχνιδιού και να σε βοηθήσεις να περάσεις καλά παρέα με φίλους σου. Αρκεί να κάνει ο καθένας από εσάς φωναχτά την ερώτηση που τον απασχολεί, ώστε να μπορέσετε να σατιρίσετε δεόντως την απάντηση που το βιβλίο θα έχει να του δώσει. Πέραν όλων των άλλων, η έκδοση είναι εξαιρετικά περιποιημένη και υψηλής ποιότητας, κάτι που καθιστά το βιβλίο και ένα ξεχωριστό δώρο για τους φίλους σας. Σαφέστατα δεν πρόκειται να σας αλλάξει τη ζωή, αλλά δεν νομίζω πως θα περίμενε κανείς πραγματικά να συμβεί κάτι τέτοιο. Οπότε, δείτε το στις κωμικές του διαστάσεις και επιτρέψτε στον εαυτό σας να περάσει καλά.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Carol Bolt
Μεταφραστής: Μόσχου Αγγελική
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Γενικών γνώσεων
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 712
ISBN: 978-618-01-0819-4