Η Square Theatre Company παρουσιάζει στο Θέατρο 104 το Closer, του Patrick Marber, σε σκηνοθεσία Ιωσήφ Βαρδάκη, από το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015.

«Η αγάπη και το σεξ είναι σαν την πολιτική. Δεν έχει σημασία το τί λες ή τί εννοείς αλλά το τί κάνεις. Οι πράξεις είναι εκείνες που μετράνε...»

Patrick Marber

Το Closer είναι ένα έργο σκληρό και τρυφερό μαζί όπως και οι ήρωές του οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα ν’αγαπήσουν και ν’ αγαπηθούν αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο.

H υπόθεση εξελίσσεται στο Λονδίνο κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 και αναφέρεται στην τυχαία και συμπτωματική γνωριμία τεσσάρων αγνώστων οι οποίοι μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών καταφέρνουν να εμπλακούν σ’ ένα ανελέητο ερωτικό παιχνίδι απ’ όπου κανείς δε βγαίνει αλώβητος. Ο Νταν γνωρίζει τη νεαρή Aλις που μόλις έχει έρθει από τη Νέα Υόρκη. Ο έρωτας είναι αμοιβαίος και κεραυνοβόλος. Μερικούς μήνες αργότερα ο Νταν θα γνωρίσει την Aννα, φωτογράφο στο επάγγελμα, την οποία φλερτάρει ανοιχτά.

Χρησιμοποιώντας το όνομα "Aννα" σε κάποιο chat room του Ιντερνέτ, ο Νταν κλείνει ραντεβού με τον Λάρι, έναν άγνωστό του γιατρό. Η Aννα θα συναντηθεί τυχαία με τον Λάρι. Αρέσουν ο ένας στον άλλον, κάνουν σχέση, παντρεύονται. Έπειτα από καιρό θα προκύψουν υποψίες ότι η Aννα έχει ερωτικές επαφές με τον Νταν.

Όταν οι τέσσερις αυτοί χαρακτήρες αρχίζουν να επιζητούν την αλήθεια οι σχέσεις τους οδηγούνται στη φθορά και οι ίδιοι μένουν γυμνοί και ευάλωτοι χωρίς προσωπεία και πανοπλίες.  

Ο Ιωσήφ Βαρδάκης υπογράφει τη νέα του σκηνοθετική δουλειά και συνεργάζεται με τη Square Theatre Company στο θεατρικό ανέβασμα του “CLOSER”, του διάσημου έργου του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Patrick Marber σε μετάφραση Θωμά Μοσχόπουλου.

Το Closer είναι από τα πιο γνωστά έργα του σύγχρονου δραματουργικού ρεπερτορίου.

Έχει ανέβει τρεις φορές στην Ελλάδα. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος το σκηνοθέτησε πρώτος στην θέατρο Αμόρε ως "Τόσο Κοντά". Ο ίδιος υπόγραψε και τη μετάφραση. Ακολούθησε ο Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος επέλεξε τον τίτλο "Εξ Επαφής" και αργότερα ο Γιώργος Κιμούλης. Επίσης μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, διασκευασμένο σε σενάριο από τον ίδιο και με καστ που περιελάμβανε δυο Βρετανούς και δυο Αμερικανίδες ηθοποιούς: Τζούλια Ρόμπερτ, Τζούντ Λο, Κλάιβ Όουεν και Νάταλι Πόρτμαν. Η ταινία γνώρισε μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία!

Σημείωμα  Σκηνοθέτη

Το «Closer» είναι μια εξερεύνηση των ανθρώπινων σχέσεων. Το σεξ, ο έρωτας, η αγάπη, η επιθυμία, όλα αυτά που μας φέρνουν πιο κοντά. Και όλα αυτά που μας απομακρύνουν: το σεξ (με άλλους), ο έρωτας (για άλλον), η ειλικρίνεια(;). Ποιος από τους γύρω μας – τους «άγνωστους» που αναφέρονται συχνά στο έργο – θα είναι ο επόμενος που θα μπει στη ζωή μας και θα ανατρέψει τα πάντα; Είναι ένα έργο που δεν διστάζει να θέσει ερωτήματα πάνω σε όλες τις «ρομαντικές» ιδέες στις οποίες είμαστε εκτεθειμένοι. Και υπάρχει συμπέρασμα.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βαρδάκης
Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος
Μουσική: Γιάννης Αναγνωστάτος – Λόλεκ
Σκηνογραφία - visual arts: Παντελής Ξηροχειμώνας
Κοστούμι: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια Κίνησης: Όλγα Σπυράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Καλλιανίδου
Φωτογραφίες: Στράτος Προύσαλης
Επεξεργασία φωτογραφιών - σχεδιασμός αφίσας, teaser: Παντελής Ξηροχειμώνας

Ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Αργύρης Θανάσουλας, Γιάννης Λασπιάς, Δάφνη Μανούσου, Ιωάννα Σταυροπούλου

Διάρκεια παράστασης: 110' χωρίς διάλειμμα

Τοποθεσία: Θέατρο 104,Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Ημερομηνία: Από το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21.15μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 12€ – φοιτητικό/ανέργων 10€

Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλ.: 2103455020-6940290312
www.104.gr