Αναμφίβολα, ένα από τα anime που πάρα πολλοί fans περίμεναν με αγωνία την συνέχειά του είναι το "Durarara!!". Μπορεί να πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια μέχρι να έρθει η στιγμή αυτή, ωστόσο, ο ενθουσιασμός των φανατικών δεν φαίνεται να επηρεάστηκε καθόλου από την αρκετά μεγάλη χρονική απόσταση, παρά που το τελικό αποτέλεσμα το υποδέχτηκαν με, μάλλον, ανάμεικτα συναισθήματα, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν δεν δηλώσουν πως δεν πήραν ακριβώς αυτό που περίμεναν. Όσον αφορά εμένα, μάλλον ανήκω στους πιο ψύχραιμους, αντιλαμβανόμενη πως το sequel αυτό είναι ιδιαίτερο, τόσο στον σχηματισμό, όσο και στην ανάπτυξή του.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:
Ήταν 15 Μαρτίου του 2014 όταν ανακοινώθηκε κι επίσημα πλέον, πως η παραγωγή ενός sequel της αγαπημένης αυτής σειράς, βρισκόταν στα σκαριά, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά, την παραγωγή θα αναλάμβαναν τα studios Shuka και όχι τα Brain's Base της 1ης season. Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε με το sequel αυτό θα χωριζόταν σε τρία μέρη, τα οποία και θα είχαν τους υπότιτλους "Shō", "Ten" και "Ketsu", ενώ η προβολή τους θα ξεκινούσε τον Ιανουάριο του 2015, τον Ιούλιο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016 αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, και όσον αφορά το πρώτο από τα τρία μέρη, ξεκίνησε να προβάλλεται στις 10 Ιανουαρίου 2015, ενώ ολοκλήρωσε τον κύκλο του έπειτα από 12 επεισόδια, στις 28 Μαρτίου 2015. Οι Takahiro Omori και Noboru Takagi ανέλαβαν και πάλι την σκηνοθεσία και το σενάριο, αντίστοιχα, ενώ η σειρά προβλήθηκε μέσω των δικτύων Tokyo MX, GTV, GYT, BS11, MBS και CBC, ενώ η Crunchyroll απέκτησε τα δικαιώματα προβολής της στη Βόρειο, Νότιο και Κεντρική Αμερική, στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλεο. Παράλληλα, η Aniplex of America απέκτησε τα δικαιώματα μεταγλώττισης στα αγγλικά και προβολής της σειράς, μέσω των δικτύων Crunchyroll και Hulu.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 2ης SEASON:
Έχει περάσει μισός χρόνος από τότε που τα γεγονότα της 1ης season έλαβαν χώρα, και που ταρακούνησαν την πόλη του Ikebukuro, με την ειρήνη να έχει επιστρέψει σε αυτήν και τους κατοίκους της να ζουν μια ήρεμη, φυσιολογική ζωή. Οι μαθητές του Λυκείου της πόλης απολαμβάνουν τα νιάτα τους, την ίδια ώρα που ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στο Ikebukuro δρα υπογείως θέλοντας να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του. Η ηρεμία αυτή δεν θα διαρκέσει για πολύ, με την βία και την αναστάτωση να παίρνει και πάλι τα ηνία, με τις ομάδες της πόλης αρχίζουν να χάνουν την ταυτότητά τους, ενώ νέοι εχθροί θα κάνουν την εμφάνισή τους έχοντας τους δικούς τους, απότερους σκοπούς.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ 2η SEASON:
- Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του "Durarara!!" ήταν η πληθώρα των χαρακτήρων που εμφανίζονταν, αλλά και που συμμετείχαν ενεργά και ουσιαστικά στην όλη ιστορία, επηρεάζοντας με δραματικό τρόπο τις εκάστοτε εξελίξεις. Η νέα season της σειράς διατηρεί την φιλοσοφία αυτή, επαναφέροντας τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε και που αγαπήσαμε 5 χρόνια πριν και μάλιστα, δεν διστάζει να προσθέσει ακόμα περισσότερους. Φυσικά, αυτό καθυστερεί την δράση ορισμένες φορές, κάτι που ίσως να μην μας ένοιαζε ιδιαίτερα αν δεν μιλούσαμε για sequel, αλλά σκοπός αυτού του πρώτου μέρους πιστεύω πως ήταν περισσότερο το να μας κάνει συστάσεις, παρά το να μας βομβαρδίσει με εξελίξεις, όπως άλλωστε έκανε και η ίδια η 1η season στα πρώτα της επεισόδια.
- Η αλήθεια είναι πως σε ορισμένα σημεία το σενάριο είναι κάπως μπουκωμένο. Υπάρχει μια έντονη
υπερπληροφόρηση και δεν είναι λίγες οι φορές που πιάνουμε τον εαυτό μας να σκέφτεται ποιος χαρακτήρας εμπλέκεται σε ποιο παράλληλο story, αλλά και ποια είναι η σχέση του ενός με του άλλου. Βέβαια, για κάποιον που είναι fan της σειράς και που την έχει μελετήσει εις βάθος, αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα, και κάτι που στο προσεχές μέλλον πιστεύω πως θα λυθεί και πως όλα θα μπουν σε μια τάξη πιο οργανωμένη, πιο λογική -όσο γίνεται σε μια σειρά που βασίζεται στην παράνοια-, πιο φυσιολογικά δομημένη έτσι ώστε να μπορούν να τρέχουν πολλά γεγονότα σε παράλληλους δρόμους, μέχρι να έρθει η ώρα να συναντηθούν.
- Διατηρώντας την σχεδιαστική δομή που είχε η σειρά προ 5ετίας, το art δεν θα λέγαμε πως έχει δραματικές αλλαγές, αν και ένα έμπειρο μάτι μπορεί με περισσή ευκολία να διαπιστώσει πως υπάρχει ολοφάνερη βελτίωση. Χωρίς το σχέδιο να έχει εκμοντερνιστεί, έχει έναν αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης και δίνει την αίσθηση πως συμβαδίζει περισσότερο με την εποχή του. Αυτά, βέβαια, όσον αφορά τον σχεδιασμό των χαρακτήρων, αφού τα backgrounds ήταν έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά, ακόμα και από τα πρώτα στάδια της εν λόγω παραγωγής, προσδίδοντας ένα κλίμα σκοταδισμού, μυστηρίου αλλά και αποσύνθεσης μιας κοινωνίας που χάνει τα πάντα, εκτός από την ελπίδα της.
- Όπως ακριβώς συνέβη και με την 1η season, έτσι και η 2η χωρίζεται επί της ουσίας σε δύο ενότητες
- περιόδους. Και μπορεί αυτές να μην βγάζουν πάντα απόλυτο νόημα, ή να δημιουργούν σκοτεινά κενά κατά την διάρκεια της εξέλιξης των γεγονότων που τις αποτελούν, όμως αυτό δεν θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει, παρά που φαίνεται να είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο που ξένισε κάποιους. Dude... αν είναι fan του “Durarara!!” και έχεις πράγματι παρακολουθείς την 1η season, όχι απλά δεν έπρεπε να βρεθείς προ εκπλήξεως, αλλά να το περιμένεις κιόλας. Άλλωστε, αυτό το στοιχείο είναι ένα από εκείνα που συνθέτει την μαγεία που χαρακτηρίζει την σειρά στο σύνολό της, πως η αλήθεια ή ακόμα και οι λύσεις, δεν μας αποκαλύπτονται ποτέ παρά μονάχα στο τέλος, και όταν είναι πράγματι απαραίτητο.
- Ένα από τα πιο θετικά στοιχεία αυτής της season είναι ότι η επί της ουσίας συνέχεια, δεν ξεκινάει από το σημείο που είχε τελειώσει, αλλά μας μεταφέρει σε ένα διαφορετικό χρονικό σημείο, όχι τόσο μεγάλο ώστε να έχει χαθεί η επαφή με το original story, αλλά τόσο όσο χρειάζεται προκειμένου να υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις και κυρίως, επιπλέον ανάπτυξη των χαρακτήρων αλλά και των διάφορων μικρόκοσμων που υπάρχουν, ζουν και δρουν μέσα σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη και ποικιλόμορφη πόλη που ποτέ δεν ησυχάζει, και που πάντα σε περιμένουν εκπλήξεις, ανατροπές, αλλά και νέα προβλήματα που δημιουργούν κόντρες ανάμεσα σε αντίπαλα στρατόπεδα αλλά και άλλες, εσωτερικές, που φέρνουν σε σύγκρουση τους εσωτερικούς κανόνες και την έννοια της ηθικής για κάθε ήρωα.

ΤΟ OST ΤΗΣ 2ης SEASON:
Ακολουθώντας τους ηλεκτρο-ποπ ρυθμούς που είχαν επιλεγεί και στην 1η season, ο Makoto Yoshimori επιστρέφει στην σύνθεση του ost της 2ης season που μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα, όχι σε full version, κάτι που πιθανότατα οφείλεται στο ότι θέλουν να κάνουν έναν συγκεντρωτικό δίσκο και για τα τρία μέρη. Ωστόσο, κυκλοφορεί cd single με το opening και το ending, καθώς και τις εναλλακτικές τους versions. Το opening είναι το "HEADHUNT" από τους OKAMOTO'S, ενώ το ending είναι το "NEVER SAY NEVER" των THREE LIGHTS DOWN KINGS.




Durarara!! x2 Shou - Opening



Durarara!! x2 Shou - Opening Full Song



Durarara!! x2 Shou - Ending



Durarara!! x2 Shou - Ending Full Song



ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ PART:
Το δεύτερο μέρος με τίτλο, όπως ήδη αναφέραμε, "Durarara!! x2 Ten", πρόκειται να ξεκινήσει να προβάλλεται σε 2 μέρες, στις 04 Ιουλίου 2015, και θα ολοκληρωθεί και αυτό με τη σειρά του έπειτα από 12 επεισόδια. Προσωπικά, το περιμένω πως και πως, εξού και είπα να κάνουμε ένα φρεσκάρισμα στην εισαγωγή αυτής της νέας περιόδου της σειράς, αφού -λογικά- πολλά και μεγάλα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν και έχω μεγάλη αγωνία για το τι πρόκειται να συμβεί. Άλλωστε, το "Shou", τελείωσε με τον ορισμό του cliffhanger, οπότε και περιμένω να ανακαλύψω τι θα συμβεί στους ήρωές μας, κι αν ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Και όσοι παρακολουθείτε την σειρά, ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ...