Η Ομάδα Θεάτρου τ ρ ι ς παρουσιάζει στο Bios από τις 30 Νοεμβρίου 2015 το έργο του Χάινριχ φον Κλάιστ, Μίχαλς Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου.

...θα έπρεπε να τον μνημονεύουν ως υπόδειγμα καλού πολίτη, αν δεν το είχε παρακάνει με μία αρετή. Η αίσθηση του δικαίου τον έκανε ληστή και φονιά.

Ο Μίχαελ Κόλχαας, ένας νομοταγής και φιλήσυχος έμπορος αλόγων, αδικείται. Το κράτος δεν τον προστατεύει γιατί εκείνος που τον έβλαψε είναι ισχυρός, έχει διασυνδέσεις και συγγένειες με ακόμα ισχυρότερους και παρεμποδίζει το έργο της δικαιοσύνης. Ο Κόλχαας παίρνει τότε τον νόμο στα χέρια του και γίνεται ληστής και φονιάς προσπαθώντας με την αυτοδικία να βρει εκείνο που του στέρησε το ίδιο το κράτος.

Η ομάδα τρις παρουσιάζει τη διάσημη νουβέλα του Χάινριχ φον Κλάιστ, Μίχαελ Κόλχαας, η οποία βασίζεται στην πραγματική ιστορία του ληστή Χανς Κολχάζεν, που έζησε στα μέσα του 16ου αιώνα στη Γερμανία. Οι τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν επί σκηνής αυτό το παράδοξο οδοιπορικό, όπου τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος δράσης, εναλλάσσονται σε έναν περιπετειώδη καλπασμό αφήγησης. Ένα χρονικό για τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και το μαρτύριο τού να είσαι δίκαιος.

Συντελεστές:

Mετάφραση: Θόδωρος Παρασκευόπουλος
Σκηνοθεσία/ Δραματουργική Επεξεργασία/ Ερμηνεία: Ομάδα Θεάτρου τ ρ ι ς (Χρηστίνα Γαρμπή, Κώστας Κουνέλλας, Βασίλης Σαφός)
Σκηνικά: Άρτεμις Σιέρρα
Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ
Βοηθός Ενδυματολόγου: Ιωάννα Παπακωνσταντίνου
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Video promo: Θανάσης Τσιμπίνης
Ηχοληψία: Τάσος Παπαδόπουλος

Ομάδα θεάτρου τ ρ ι ς

Η ομάδα αποτελείται από τους Χρηστίνα Γαρμπή, Κωνσταντίνο Κουνέλλα και Βασίλη Σαφό, απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και μέλη της Ω2 (Ομάδα Αποφοίτων της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών). Η πρώτη δουλειά της ομάδας ήταν η «Ιστορία του Στρατιώτη», σε παραγωγή του Μουσικού Συνόλου KYKLOS ENSEMBLE, που κέρδισε τις εντυπώσεις όπου παρουσιάστηκε: Ωδείο Αθηνών (Δεκέμβριος 2013), Θέατρο Πόρτα (Οκτώβριος 2014), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Φεβρουάριος 2015) και Santorini Arts Factory (Αύγουστος 2015).