Into the forest - Στην καρδιά του δάσους
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η Nell και η Eva, δύο νεαρές αδελφές, ζουν σε ένα απόμερο αρχαίο δάσος, προσπαθώντας να επιβιώσουν μετά από μια πανίσχυρη έκρηξη που συντάραξε την ήπειρο. Πιστεύοντας ότι ο κόσμος είναι στα πρόθυρα αποκάλυψης και πληροφορούμενες μονάχα από φήμες, πολεμούν εισβολείς, ασθένειες, τη μοναξιά, αλλά και την πείνα.



Fantastic beasts and where to find them - Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται
Φαντασίας
Διάρκεια: 133

Η περίληψη:
O Newt Scamander είναι ο διασημότερος µαγοζωολόγος του Κόσμου των Μάγων, που στα ταξίδια του έχει συναντήσει και καταγράψει χιλιάδες μαγικά πλάσματα, τα οποία και συγκέντρωσε στο βιβλίο του Χόγκουαρτς, «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται». Αυτή τη φορά, έχει καταφύγει στη Νέα Υόρκη για να αναζητήσει και να καταγράψει νέα μαγικά πλάσματα.



L' avenir - Το μέλλον
Δραματική
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Η Nathalie διδάσκει φιλοσοφία σε γυμνάσιο του Παρισιού. Είναι παθιασμένη με τη δουλειά της και απολαμβάνει ιδιαίτερα την απόλαυση της σκέψης. Παντρεμένη με δύο παιδιά, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένεια της, τους μαθητές της και της κτητική της μητέρα. Μια μέρα, ο σύζυγος της της ανακοινώνει πως της αφήνει για κάποια άλλη. Με την ελευθερία τώρα να της επιβάλλεται, η Nathalie πρέπει να ξαναρχίσει τη ζωή της από την αρχή.



Voir du pays - The stopover
Δραματική
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Δύο φίλες, οι στρατιωτίνες Aurore και Marine, επιστρέφοντας από το Αφγανιστάν, προσπαθούν να ξεχάσουν τον πόλεμο κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου που περνάνε στο «στρατιωτικό κέντρο αποκατάστασης» σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Κύπρο. Αλλά δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις τον πόλεμο και τη βία του, παρ' όλες τις ανέσεις.



La Pazza Gioia - Η Τρελή Χαρά
Δραμεντί
Διάρκεια: 116'

Η περίληψη:
Η Beatrice είναι μια φαφλατού και ονομαστή δισεκατομμυριούχος, που αρέσκεται να πιστεύει ότι συνδέεται με τους μεγάλους ηγέτες του πλανήτη. Από την άλλη, η Donatella είναι μια ήσυχη γυναίκα με αρκετά τατουάζ, κλειδωμένη στο προσωπικό της μυστήριο. Και οι δύο είναι ασθενείς σε ψυχιατρείο και αμφότερες έχουν υποστεί κηδεμονικά μέτρα.