Abluka - Υποψίες
Σινεφίλ
Διάρκεια: 114'

Η περίληψη:
Η Κωνσταντινούπολη είναι βυθισμένη στην πολιτική βία. Ο Hamza, ένας υψηλά ιστάμενος αστυνόμος, προσφέρει στον Kadir μια προσφορά αποφυλάκισης. Για να τον αφήσει ελεύθερο, πρέπει να δεχτεί να δουλέψει στη νέα υπηρεσία πληροφοριοδοτών στον κλάδο των συλλεκτών απορριμμάτων. Ο Kadir δέχεται, και ξεκινά να μαζεύει σκουπίδια από τις παραγκουπόλεις, αναζητώντας μέσα τους κάποιο εγχειρίδιο κατασκευής βόμβας. Σε μία από αυτές τις γειτονιές, θα συναντήσει τον αδελφό του, Ahmet. Αυτός εργάζεται στο τμήμα του δήμου που είναι υπεύθυνο να εξολοθρεύει αδέσποτα σκυλιά.



Hymyileva Mies - Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλλι Μάκι
Βιογραφική
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Καλοκαίρι του 1962. Ο Olli Maki έχει την ευκαιρία του για τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία «φτερού» στο μποξ. Από την επαρχία της Φινλανδίας ως τα μεγάλα φώτα του Ελσίνκι, όλα είναι έτοιμα για τη δόξα και τον τύχη του. Το μόνο που έχει να κάνει ο Olli είναι να χάσει κιλά και να αυτοσυγκεντρωθεί. Αλλά έχει ένα σημαντικό πρόβλημα: έχει ερωτευτεί τη Raija.



T2 Trainspotting
Δραμεντί
Διάρκεια: 118'

Η περίληψη:
Στην αρχή έμοιαζε με ευκαιρία… μετά έγινε προδοσία. Έχουν περάσει 21 χρόνια. Πολλά έχουν αλλάξει. Ο Mark Renton επιστρέφει στο μοναδικό μέρος που μπορεί να αποκαλεί σπίτι. Εκεί τον περιμένουν όλοι: ο Spud, ο Sick Boy και ο Begbie. Αλλά όχι μόνο αυτοί. Τον υποδέχονται η λύπη, η απώλεια, η χαρά, η εκδίκηση, το μίσος, η φιλία, η αγάπη, η επιθυμία, ο φόβος, η μετάνοια, η ηρωίνη, η αυτοκαταστροφή, ο θανάσιμος κίνδυνος. Όλα έχουν παραταχθεί για να τον καλωσορίσουν.



Logan - Λόγκαν
Φαντασίας
Διάρκεια: 137'

Η περίληψη:
Στο κοντινό μέλλον, ο κουρασμένος Logan φροντίζει τον αδύναμο καθηγητή Xavier σε ένα κρησφύγετο στα σύνορα του Μεξικό. Οι προσπάθειες όμως του Logan να μείνει μακριά από τα μάτια του κόσμου και την ίδια του την κληρονομιά, θα τερματιστούν όταν μια νεαρή μεταλλαγμένη καταφτάνει, κυνηγημένη από σκοτεινές δυνάμεις.



Slava - Glory
Δραμεντί
Διάρκεια: 101'

Η περίληψη:
Ο Tzanko Petrov είναι ένας υπάλληλος των σιδηροδρόμων, που βρίσκει εκατομμύρια από λέβα σε ένα βαγόνι. Ο Tzanko αποφασίζει να πάει ολόκληρο το ποσό στην αστυνομία, και το κράτος τον ανταμείβει με ένα χρυσό ρολόι χειρός, ώσπου αυτό το ρολόι σταματάει να δουλεύει. Την ίδια ώρα, η Julia Staikova, επικεφαλής των δημόσιων σχέσεων στο υπουργείο μεταφορών, χάνει το παλιό ρολόι του Tzanko. Και έτσι ξεκινάει μια απέλπιδα μάχη για τον υπάλληλο, τόσο για να πάρει πίσω το παλιό του ρολόι, όσο κυρίως την αξιοπρέπεια του.



El Greco: Προσωπογραφίες
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 82'

Η περίληψη:
Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με την έρευνα της ζωής και του έργου του Μεγάλου Κρητικού, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. Ο Λευτέρης Χαρωνίτης μελετά-ερευνά τον El Greco από το 1984. Μετά τις έξι ταινίες για λογαριασμό της ΕΡΤ με θέμα τον Θεοτοκόπουλο, επανήλθε με τις «προσωπογραφίες». Η ταινία είναι μια προσέγγιση μέσα από νέες πληροφορίες της ζωής και του έργου του ζωγράφου μέσα από τις προσωπογραφίες του. Η πολύχρονη έρευνα σε αρχεία, μουσεία, πινακοθήκες, γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και ΗΠΑ δικαιολογεί τον αριθμό των ταινιών για αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη για τον οποίο εμφανίζονται στο προσκήνιο νέα στοιχεία και πτυχές της προσωπικότητάς του. Η εμμονή του σκηνοθέτη να επανέρχεται, κατά καιρούς, με ένα νέο κινηματογραφικό έργο στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, φανερώνει, όπως ο ίδιος δηλώνει, την ανάγκη του να επικοινωνεί με ένα από τα πλέον ανήσυχα και πρωτοπόρα πνευματικά φαινόμενα όλων των εποχών για να καλύπτει προσωπικές, πνευματικές του ανάγκες.