"Ο παράγοντας φιλί" της Helen Hoang

Η Στέλλα Λέιν δημιουργεί αλγόριθμους που προβλέπουν τις αγορές των πελατών μια δουλειά η οποία της έχει προσφέρει πολύ περισσότερα χρήματα απ΄ όσα ξέρει να ξοδέψει, αλλά πολύ λιγότερη εμπειρία στον τομέα των σχέσεων από τη μέση τριαντάχρονη.
Το γεγονός ότι η Στέλλα έχει Άσπεργκερ ή ότι το γαλλικό φιλί της θυμίζει καρχαρία που καθαρίζει τα δόντια του δεν βοηθάει...
Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει: χρειάζεται πολλή πρακτική εξάσκηση με επαγγελματία και γι΄ αυτό προσλαμβάνει τον συνοδό Μάικλ Φαν ο οποίος δεν έχει την πολυτέλεια να απορρίψει την προσφορά της. Κι όταν εκείνη σχεδιάζει ένα πλάνο μαθημάτων, εκείνος αποδεικνύεται πρόθυμος να τη βοηθήσει να διαγράψει όλα τα κουτάκια από τα προκαταρκτικά μέχρι την ιεραποστολική (και πολλές ακόμα άλλες στάσεις).
Δεν περνάει έτσι πολύς καιρός προτού η Στέλλα μάθει να εκτιμά τα φιλιά του Μάικλ, αλλά και να ποθεί όλα όσα εκείνος την κάνει να αισθανθεί.
Η τυπική σύμπραξή τους αρχίζει να βγάζει ένα παράξενο νόημα. Και το μοτίβο που σχηματίζεται θα πείσει τη Στέλλα ότι ο έρωτας είναι το καλύτερο είδος λογικής...

"Η Τοσοδούπολη ρίχνεται στη δουλειά" του Brian Biggs

Η ΤΟΣΟΔΟΥΠΟΛΗ είναι μια πόλη όπου όλα πηγαίνουν απολύτως καλά. Το πρωινό λεωφορείο είναι πάντα στην ώρα του, τα σκουπίδια είναι πάντα μαζεμένα, και ο φούρναρης ψήνει τα πιο νόστιμα ντόνατς. Όμως, ένα πρωινό κάτι δεν πηγαίνει καλά στην Τοσοδούπολη. Υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στη γέφυρα! Και τι κάνουν οι κάτοικοι της Τοσοδούπολης; Χτίζουν καινούργι γέφυρα, φυσικά!
Αυτό το γοητευτικό αφήγημα σχετικά με καλούς ανθρώπους που συνεργάζονται όλοι μαζί για να καταφέρουν κάτι σπουδαίο, είναι το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο από την σειρά Τοσοδούπολη του φημισμένου καλλιτέχνη Μπράιαν Μπιγκς. Οι γλαφυρές εικονογραφήσεις και τα στοχευμένα κείμενα εξυμνούν τη σκληρή δουλειά, την καλοσύνη και την αξία να ανήκεις στην κοινότητα.

"Μπρούκλυν Νουάρ" - Συλλογικό

Το πιο δυναμικό δημοτικό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης επιβεβαιώνει την εγκληματική του κληρονομιά με μια σειρά νέων ιστοριών, γραμμένων από μια εντυπωσιακή συνάθροιση που περιλαμβάνει μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους συγγραφείς. Το Μπρούκλιν Νουάρ ταξιδεύει από το Κόνεϊ ’ιλαντ στο Μπέντφορντ-Στάιβεσαντ, στο Μπέι Ριτζ, το Ρεντ Χουκ, το Μπούσγουικ, το Σίπσεντ Μπέι, το Παρκ Σλοπ και ακόμα βαθύτερα, μέσα στην πληθωρική καρδιά του ιστορικού και εγκληματικού Μπρούκλιν, συλλαμβάνοντας όλο του το σκοτεινό μεγαλείο. Κάθε συντελεστής παρουσιάζει μια αδημοσίευτη ιστορία που εκτυλίσσεται σε διαφορετική γειτονιά. Το Μπρούκλιν Νουάρ συνδυάζει αριστοτέχνες του είδους με τους καλύτερους συγγραφείς της Νέας Υόρκης αφήνοντας, φυσικά, χώρο και για τη νέα γενιά. Αυτές οι ευφυέστατες και συνάμα ανατριχιαστικές ιστορίες εστιάζουν στις κοινότητες των Ρώσων, των Τζαμαϊκανών, των Πορτορικανών, των Ιταλών, των Ιρλανδών και πολλών ακόμη εθνικοτήτων στην πιο ποικιλόμορφη αστική περιοχή του πλανήτη.