Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Ένα παιχνίδι της μοίρας…
Ο Ντέβον Ρέιβενελ, από τους πιο γοητευτικούς αλλά και επικίνδυνους άντρες του Λονδίνου, αποκτά μια απρόσμενη κληρονομιά: μεγάλη ακίνητη περιουσία και τον τίτλο του κόμη. Ωστόσο, η ισχυρή θέση του στην κοινωνία έρχεται μαζί με ανεπιθύμητες ευθύνες και μερικές εκπλήξεις.
Η περιουσία βαρύνεται με χρέη και οι τρεις αδελφές του θανόντος κόμη εξακολουθούν να καταλαμβάνουν το σπίτι… Μαζί τους και η Καθλίν, η όμορφη νεαρή χήρα, της οποίας το αιχμηρό μυαλό και η αποφασιστικότητα ταιριάζουν απόλυτα με την προσωπικότητα του Ντέβον. Αναπόφευκτες συγκρούσεις και παρορμητικές συμπεριφορές…
Η Καθλίν δεν θα εμπιστευόταν ποτέ κάποιον τόσο αδίστακτο, όπως είναι ο Ντέβον. Δεν μπορεί, όμως, να αρνηθεί την έντονη έλξη που υπάρχει ανάμεσά τους. Από την πρώτη στιγμή που εκείνος την κρατά στην αγκαλιά του, ορκίζεται να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να την κατακτήσει.
Καθώς η Καθλίν παραδίδεται και παρασύρεται σε αυτή την έλξη, παραμένει μόνο ένα ερώτημα: Πώς η καρδιά της μπορεί να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο στον πιο επικίνδυνο άντρα που γνώρισε ποτέ;

Προσωπική άποψη:
Οι εκδόσεις Elxis μάς φέρνουν μία ακόμα ρομαντική σειρά εποχής, με την υπογραφή της αγαπημένης Lisa Kleypas, η οποία και ακούει στον τίτλο" Η εποχή των Ρέιβενελ". Μια πολλά υποσχόμενη επταλογία που, πιστέψτε με, έχει να προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό της πολλές και έντονες συγκινήσεις, αν και αυτό είναι κάτι που φαντάζομαι πως το περιμένατε, αφού η Kleypas είναι από τις συγγραφείς εκείνες που όχι απλά δεν μας απογοητεύουν ποτέ, αλλά που κάθε φορά βρίσκει έναν μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο να μας προσεγγίσει, συστήνοντάς μας ήρωες που δε γίνεται να μην μας γοητεύσουν και ιστορίες που δε γίνεται να μην αγγίξουν την καρδιά και την ψυχή μας, η κάθε μία με τον δικό της μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο.

Ντέβον Ρέιβενελ. Σκοτεινός, μυστηριώδης, γοητευτικός κι επικίνδυνος, με τη φήμη του ν' απλώνεται στον υπόκοσμο του Λονδίνου. Από το πουθενά κληρονομεί μια μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά και τον τίτλο του κόμη, κάτι που θα τον κάνει να αναδυθεί και να εισχωρεί στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα φέροντας, όμως, μαζί του ευθύνες και υποχρεώσεις για τις οποίες δεν είναι έτοιμος και που, μεταξύ μας, καμία διάθεση δεν έχει να τις αναλάβει, όσο κι αν δεν μπορεί να τις αποφύγει. Το σημαντικότερο πρόβλημα όλων είναι τα χρέη τα οποία βαραίνουν την περιουσία του, αλλά και ότι το πλέον σπίτι του, καταλαμβάνεται από τις τρεις αδελφές του θανόντος κόμη και οι οποίες δεν είναι πρόθυμες να φύγουν από αυτό αδειάζοντάς του τη γωνιά, πράγμα που προκαλεί πολλές συγκρούσεις, και όχι μόνο, με το χάσμα μεταξύ τους να μοιάζει αγεφύρωτο.

Ανάμεσα στις τρεις αδερφές, η Καθλίν, νεαρή, όμορφη, χηρεύσασα, με έντονο χαρακτήρα, αποφασιστικότητα και μυαλό ξυράφι, η οποία αμέσως αντιλαμβάνεται το ποιόν του Ντέβον και ξέρει πολύ καλά πως έναν άνθρωπο όπως είναι εκείνος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τον εμπιστευτεί. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορεί και ν' αρνηθεί την έλξη που νιώθει για εκείνον, η οποία ολοένα και αυξάνεται όσο περισσότερο εκείνος τη διεκδικεί, αποφασισμένος να την κατακτήσει. Ως υπόθεση, δεν θα λέγαμε πως διαθέτει κάποιο πρωτότυπο στοιχείο και πως ποντάρει στην κλασσική συνταγή της λαίδης και του αλήτη, με τους δύο τόσο αντίθετους κόσμους να έρχονται σε σύγκρουση, μέχρι να βρουν τα σημεία εκείνα που τους ενώνουν αφήνοντας στην άκρη όλα όσα τους χωρίζουν. Πραγματικά, έτσι έχει η κατάσταση, αλλά όπως προανέφερα, η Kleypas έχει έναν δικό της, μοναδικό τρόπο να κατακτά τα πάντα, τόσο όσον αφορά τις αφηγήσεις της όσο και τους αναγνώστες της.

Μερικές φορές δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η ιστορία, αλλά ο τρόπος που θα επιλέξεις να την αφηγηθείς και το που θα αποφασίσεις να επικεντρώσεις την προσοχή σου. Η Kleypas, πολύ έξυπνα, επιλέγει να εστιάσει στους χαρακτήρες τις, στις προσωπικότητές τους, αλλά και στο πως αλληλεπιδρούν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπόλοιπους χαρακτήρες που κινούνται γύρω τους και μάλιστα σε δύο επίπεδα, σε ατομικό και σε συλλογικό, ως ζευγάρι, εντός κι εκτός εισαγωγικών, πράγμα που επιτρέπει τόσο στους ίδιους όσο και σε εμάς, να πάρουμε όσο χρόνο χρειαζόμαστε, και να εξετάσουμε κάτω απ' όλες τις πιθανές συνθήκες, το κατά πόσο μπορούν αυτοί οι δύο να συνυπάρξουν, να λειτουργήσουν από κοινού και πάνω απ' όλα, να συμπληρώσουν ο ένας και τα κενά του άλλου και να δημιουργήσουν κάτι νέο, αυθεντικό, ολοκληρωμένο, ακόμα και μέσα στη φυσική του ατέλεια.

Παρά που η ιστορία, στο σύνολό της, δεν έχει βαριά διάθεση, δεν απουσιάζουν από αυτήν και κάποιες δραματικές πινελιές, ακριβώς εκεί όπου πραγματικά χρειάζεται και που συμβάλλον στο να ενταθούν οι βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματα των χαρακτήρων, φτάνοντας στο να πάρουν καθοριστικές αποφάσεις για τη ζωή τους. Έξυπνοι και πνευματώδεις διάλογοι, ωραίες στιγμές κωμικής διάθεσης, εξαιρετικοί δεύτεροι χαρακτήρες που κανένας τους δεν νιώθεις να περισσεύει ούτε για μια στιγμή, και μια ιστορία μέσα απ' την οποία δεν αναπτύσσεται απλά ένα ακόμα ρομάντζο, αλλά που οι πρωταγωνιστές μας ωριμάζουν χάρη σε αυτό, αποφασίζοντας που και σε ποιον πρέπει να εμπιστευτούν όχι μόνο την καρδιά τους, αλλά τα σχέδιά τους για το μέλλον, μένοντας μακριά από στερεοτυπικά στεγανά, ακολουθώντας το ένστικτό τους.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Lisa Kleypas
Μεταφραστής: Δελέγκος Μιχάλης
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2021
Αρ. σελίδων: 440
ISBN: 978-618-5543-09-9