"Μ' ένα δικό του φως" της Rafaela Romaniolo

«Εμένα. Διάλεξε εμένα». Ο Αντόνιο Καζαγκράντε ξέρει ότι η βουβή προσευχή του δεν θα εισακουστεί. Αυτό γίνεται τα τελευταία έντεκα χρόνια στο Παματόνε, το γενοβέζικο ορφανοτροφείο που τον περιμάζεψε αμέσως μόλις ήρθε στον κόσμο, στις 13 Ιουνίου του 1855. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι εξαιτίας της μαργαριταρένιας κόρης του ματιού του. Κι, όμως, μια μέρα συνέβη. «Αυτόν» δείχνει ο μουσκεμένος απ’ τη βροχή άντρας που στέκεται απέναντί του. Έχει ανάγκη από έναν βοηθό, αυτό είναι όλο.
ου Αλεσάντρο Παβία, ο Αντόνιο μαθαίνει τη μαγεία της αλφαβήτου, το παράφορο πάθος για την πολιτική, την αγάπη για τη δικαιοσύνη και προπαντός την ολοκαίνουρια τέχνη της φωτογραφίας. Αλχημιστικά μείγματα, χαρτί αλμπουμίνας και, το πιο σημαντικό, το φως. Οι καιροί εκείνοι είναι καθοριστικοί και ο Παβία έχει μια αποστολή: τον τρελό, ουτοπικό άθλο να φωτογραφίσει έναν προς έναν τους Χίλιους που μαζί με τον Γκαριμπάλντι δημιούργησαν την Ιταλία.
Όμως, μια γιορτινή μέρα, ο Αντόνιο ανακαλύπτει τη δύναμή του: απαλλαγμένο από τον επίδεσμο, δυναμωμένο από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής, το τυφλό του μάτι βλέπει αυτό που κανένας δεν μπορεί να δει, το πεπρωμένο, το αναπόφευκτο. Είναι ένα δώρο, ίσως…

"Οι καθαροί" της Φραντζέσκα Μανγγελ

Σε μια ολοκληρωτική κοινωνία όπου η σωματική τελειότητα αποτελεί προϋπόθεση για το δικαίωμα στην ελευθερία, οι Καθαροί πολίτες απολαμβάνουν όσα στερούνται οι υπόλοιποι. Η Κλόι, ανθρωπολόγος σε ένα κέντρο ερευνών, παλεύει για τον άνθρωπο, ενώ η αξία της ανθρώπινης ζωής ολοένα και φθίνει. Σε αυτό το απολυταρχικό περιβάλλον προστίθεται ο εφιάλτης του πολέμου. Καθώς οι σειρήνες ουρλιάζουν, τα τρόφιμα λιγοστεύουν και οι νεκροί αυξάνονται, οι αντοχές των ηρώων φτάνουν στα άκρα. Μοναδικό στήριγμα για την Κλόι στις πιο σκοτεινές ώρες η φίλη της Ντάρια. Όταν η τελευταία εξαφανίζεται, η ηρωίδα βάζει στόχο ζωής να τη βρει. Δεν φαντάζεται όμως τι την περιμένει εκεί έξω.
Οι Καθαροί θα μπορούσαν να είναι ένα δυστοπικό μυθιστόρημα του σήμερα. Θα μπορούσαν. Αν το πιο εφιαλτικό κομμάτι τους δεν είχε στιγματίσει την ανθρωπότητα έναν αιώνα πίσω.
Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. Μια συνταρακτική ιστορία επιβίωσης. Μια μάχη εν καιρώ πολέμου ενάντια στο πιο παρανοϊκό πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης με μόνα όπλα το θάρρος και την αγάπη.

"Η δική μας γυναίκα στη Μόσχα" της Beatriz Williams

Βασισμένο στο Cambridge Five, το βρετανικό κύκλωμα κατασκόπων που μετέφεραν πληροφορίες στη Ρωσία κατά τη διάρ­κεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1950.
Το φθινόπωρο του 1948 η Άιρις Ντίγκμπι εξαφανίζεται από το σπίτι της στο Λονδίνο μαζί με τον Αμερικανό διπλωμάτη σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από την απρόσμενη εξαφάνιση της οικογένειας. Εξοντώθηκαν άραγε από τη σοβιετική υπηρεσία πληροφοριών; Ή μήπως οι Ντίγκμπι αυτομόλησαν στη Μόσχα παίρνοντας μαζί τους τα πιο ζωτικά μυστικά της Δύσης;
Τέσσερα χρόνια αργότερα η Ρουθ Μακάλιστερ παίρνει μια κάρτα από τη δίδυμη αδελφή της. Έχει να τη δει από τον επεισοδιακό αποχωρισμό τους στη Ρώμη το καλοκαίρι του 1940, όταν ολόκληρη η Ευρώπη βυθιζόταν στη δίνη του πολέμου και η Άιρις ερωτευόταν τρελά τον αινιγματικό αξιωματούχο της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Σάσα Ντίγκμπι.
Μέσα σε λίγες μέρες, η Ρουθ φεύγει για τη Μόσχα, ως σύζυγος του πράκτορα αντικατασκοπείας Σάμνερ Φοξ, ο οποίος έχει καταστρώσει ένα επισφαλές σχέδιο διαφυγής των Ντίγκμπι από το Σιδηρούν Παραπέτασμα.

"Hygge στο σπίτι" του Meik Wiking

Σε αυτό το υπέροχο καινούριο βιβλίο, ο Μάικ Βάικινγκ εξηγεί πώς το ντιζάιν του σπιτιού μας μπορεί να επηρεάσει την ευημερία μας και πώς, εφαρμόζοντας τη δανέζικη αρχή του hygge, μπορεί να γίνει όχι απλώς η κατοικία μας αλλά ο τόπος όπου εξελισσόμαστε.
Βασισμένο σε νέα έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Ευτυχίας της Κοπεγχάγης, αυτό το βιβλίο σάς προτείνει τις μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, όπως το πώς να κάνετε κάθε δωμάτιο να δείχνει πιο ευρύχωρο, να καταλάβετε γιατί οι στρογγυλές τραπεζαρίες φέρνουν περισσότερη χαρά αλλά και πόσο σημαντικός είναι ο καλός φωτισμός.
Ανεξάρτητα από τον χώρο ή τα χρήματα που διαθέτετε, μπορείτε κι εσείς να δημιουργήσετε το δικό σας hygge σπίτι και να γίνετε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο.

"Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική" της Μάρως Θεοδωράκη

Τι σχέση έχει το τραγούδι με την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία;
Μέσα από μια μουσική εξερεύνηση, που χωρίζεται σε οκτώ ενότητες (εποχές, περιβάλλον, υγεία-διατροφή, σχολική ζωή, οικογένεια, αξίες-αγαθά, τέχνες, ζώα) και περιλαμβάνει CD με 32 τραγούδια πολλαπλής μουσικοκινητικής, η Μάρω Θεοδωράκη μάς καλεί να ανακαλύψουμε την ευεργετικότητα της μουσικής, να εκτιμήσουμε τα οφέλη της και να τα απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά μας.
Ένα εύχρηστο και επικοινωνιακό εργαλείο για τον νηπιαγωγό, τον δάσκαλο, τον εκπαιδευτικό, τον μουσικό, τον μουσικοθεραπευτή, τον εμψυχωτή, τον γονιό και για όποιον αγαπάει τη μουσική και το τραγούδι.
Μια διαφορετική παιδαγωγική φόρμα, με σεβασμό στο παιδί και στις ανάγκες του. Το τραγούδι γίνεται πράξη και η μουσική καθρεφτίζεται μέσα από τα μάτια των παιδιών.

"Αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα…" της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου

Τι θα συμβεί αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα;
Στην αρχή δε θα το πιστεύω…
Έπειτα θα θυμώσω…
Θα σκεφτώ τι έκανα λάθος…
Θα λυπηθώ…
Μα μια μέρα, μετά από καιρό, θα πω:
― Εντάξει, όλα θα πάνε καλά!

"Μια σούπερ έκπληξη" της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου

Μια καινούρια δασκάλα που μιλάει αγγλικά είναι σίγουρα μια σούπερ έκπληξη!
Κι ο Ερρίκος λατρεύει τις εκπλήξεις. Όμως οι ερωτήσεις στο κεφάλι του φτιάχνουν πελώρια σύννεφα, βροχές και καταιγίδες! Γιατί να μάθει αγγλικά; Κι αν ξεχάσει τα ελληνικά;
Πόσες γλώσσες χωράει το μυαλό μας; Ίσως, αν μεταμορφωθεί σε σούπερ ήρωα, να γίνουν όλα πιο εύκολα…
Ιστορίες με χιούμορ, φαντασία, παιχνίδια και ζαβολιές!
Αυτές είναι οι διασκεδαστικές περιπέτειες των μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Αστερούπολης.
Μια σειρά βιβλίων για να αγαπήσετε το νηπιαγωγείο και τους μικρούς του ήρωες, που είναι όλοι τους αστέρια!

"Χρόνια πολλά στον Μούργο" του Colas Gutman

Καημένε Μούργο… Κανείς δεν του έχει ευχηθεί ποτέ χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του! Ευτυχώς, αναλαμβάνει δράση ο Χαλκομανίας, ο πιστός φίλος του, που του ετοιμάζει μια γιορτή γεμάτη εκπλήξεις! Θα καταφέρει άραγε ο Χαλκομανίας να βρει το ιδανικό δώρο γι’ αυτά τα μούργικα γενέθλια; Και ποιοι φίλοι απ’ τα παλιά θα έρθουν να ευχηθούν χρόνια πολλά στον Μούργο; Ποιοι άλλοι θα εμφανιστούν σ’ αυτά τα γενέθλια; Για να δούμε…

"Επιστροφή στο Σεν Κλερ (4)" της Enid Blyton

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει και αρχηγοί στη φετινή τάξη είναι δύο κορίτσια με δύστροπο χαρακτήρα. Οι δίδυμες Πατ και Ίζαμπελ Ο’Σάλιβαν προσπαθούν να τις βοηθήσουν να κερδίσουν μια θέση ανάμεσα στις συμμαθήτριές τους.
Τα διασκεδαστικά μπερδέματα στο κολέγιο του Σεν Κλερ δεν σταματούν ποτέ!

"Η υπέροχη Όστεν: Μάνσφιλντ Παρκ" της Jaune Austen

Η Φάνι Πράις είναι ένα από τα εννιά παιδιά μιας φτωχής οικογένειας. Όταν κάποιοι πάμπλουτοι συγγενείς την προσκαλούν να ζήσει μαζί τους, οι γονείς της δέχονται.
Το χρήμα όμως δε φέρνει την ευτυχία και η Φάνι δυσκολεύεται να νιώσει άνετα στο νέο της σπίτι. Η μόνη της παρηγοριά είναι η φιλία που γεννιέται ανάμεσα σ’ εκείνη και στον Έντμοντ.
H Φάνι συνειδητοποιεί ότι η αγάπη της για τον Έντμοντ δεν είναι μόνο φιλική. Άραγε, θα μπορέσει ποτέ να νιώσει κι εκείνος κάτι παραπάνω για τη συνεσταλμένη αυτή κοπέλα;

"Στις ράγες του μυστηρίου: Κίνδυνος στο Καταραμένο Πέρασμα" των M.G. Leonard & Sam Sedgman

ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΠΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ
Ο Χάρισον Μπεκ και ο θείος του, Ναθάνιελ –για τους φίλους, Νατ–, λαμβάνουν μια μυστηριώδη επιστολή. Ένας παλιός φίλος ζητά επειγόντως τη βοήθειά τους, για να ερευνήσουν μια υπόθεση που φαίνεται να σχετίζεται με μια παλιά οικογενειακή κατάρα. Παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς τους, ο Χαλ και ο Νατ δέχονται να ρίξουν φως στο μυστήριο. Ταξιδεύουν με το Γιούροσταρ από το Λονδίνο στο Παρίσι και από εκεί παίρνουν το νυχτερινό τρένο για το Βερολίνο. Μεταμφιέζονται σε μακρινούς συγγενείς των πάμπλουτων Κρατζενστάιν και φιλοξενούνται στο παλιό, επιβλητικό σπίτι τους στους πρόποδες της οροσειράς Χαρτζ. Σύντομα ο Χαλ θα ανακαλύψει ένα κωδικοποιημένο μήνυμα και μια σειρά από στοιχεία που κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη. Οι καινούριοι φίλοι του θα τον βοηθήσουν να πιάσει το νήμα της ιστορίας από την αρχή. Θα καταφέρει όμως ο νεαρός ντετέκτιβ τρένων να αποκαλύψει την αλήθεια γύρω από την κατάρα των Κρατζενστάιν και να ξεδιαλύνει το μυστικό που στοιχειώνει το Πέρασμα του Νεκρού, πριν χτυπήσει ξανά η καταστροφή;

"Αγκάθα Μίστερι: Έγκλημα στην κρουαζιέρα" του Sir Steve Stevenson

Καιρός για διακοπές! Tα ξαδέλφια Μίστερι απολαμβάνουν μια κρουαζιέρα στο Κινγκ Άρθουρ, ένα υπερωκεάνιο πολυτελείας… όμως το έγκλημα δεν ξεκουράζεται ποτέ! Όταν βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια υπόθεση κατασκοπείας, η Άγκαθα και οι σύντροφοί της πρέπει να βρουν ένα άκρως απόρρητο έγγραφο και να πιάσουν έναν άπιαστο δολοφόνο. Κι όλα αυτά χωρίς να γεννήσουν υποψίες στον θείο Σάμιουελ, τον μπαμπά του Λάρι, που θέλει να τα ξέρει όλα!

"Μυστικοί επτά: Η απαγωγή" της Enid Blyton

Οι Μυστικοί Επτά έχουν καιρό να αναλάβουν δράση. Έτσι, αποφασίζουν να ακονίσουν τις ικανότητές τους κάνοντας συστηματικές παρακολουθήσεις διαφόρων ατόμων και αποτυπώνοντας χαρακτηριστικά με την προσεκτική μελέτη προσώπων. Ένας κουτσός γέρος, με ακρωτηριασμένο χέρι, και ένας περίεργος νεαρός απειλούν με διάλυση τη διάσημη ομάδα τους! Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους οδηγούν σε μια παγίδα, κάτω από την οποία κρύβεται μια παράξενη απαγωγή!

"Μυστικοί επτά: Περιπέτεια στον δρόμο για το σπίτι" της Enid Blyton

Ένα ιδανικό βιβλίο για μικρούς αναγνώστες που διαβάζουν μόνοι τους, μια συναρπαστική εισαγωγή στις κλασικές ιστορίες της Ένιντ Μπλάιτον. Οι Μυστικοί Επτά γίνονται μάρτυρες ενός μεγάλου καβγά και αναλαμβάνουν να τον σταματήσουν πριν τραυματιστεί κάποιος σοβαρά. Όμως… τι μυστικό μπορεί να κρύβουν οι άνθρωποι που φωνάζουν και ποια είναι η πραγματική αιτία που μαλώνουν;

"Μυστικοί επτά: Η περιπέτεια της καραμέλας" της Enid Blyton

Ένα ιδανικό βιβλίο για μικρούς αναγνώστες που διαβάζουν μόνοι τους, μια συναρπαστική εισαγωγή στις κλασικές ιστορίες της Ένιντ Μπλάιτον.
Οι Μυστικοί Επτά παρατηρούν τον ουρανό μ’ ένα τηλεσκόπιο, σύντομα όμως αποφασίζουν να κατασκοπεύσουν την πόλη. Τότε βλέπουν κάποιον να βάζει φωτιά σ’ ένα αγρόκτημα! Θα καταφέρουν να τον σταματήσουν εγκαίρως, αλλά και να βρουν τον πραγματικό ένοχο;

"Μυστικά και χαμένοι θησαυροί, Σέρλοκ Χολμς: Οι τρεις σπουδαστές" του Arthur Conan Doyle

«Κύριε Χολμς, εκλιπαρώ για τη βοήθειά σας. Δεν μπορώ να απευθυνθώ στην αστυνομία. Αν αυτό το φοβερό ΣΚΑΝΔΑΛΟ έφτανε ποτέ στα αυτιά του κόσμου, το καλό όνομα του πανεπιστημίου μας θα ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΤΑΝ ανεπανόρθωτα».
Ένα χαλαρό ταξίδι, με σκοπό μια απλή ιστορική έρευνα, μετατρέπεται σε κούρσα ενάντια στον χρόνο, όταν ο καθηγητής Σοέιμς ζητά τη βοήθεια του Χολμς και του Γουάτσον για τη λύση ενός αλλόκοτου μυστηρίου.
Τρεις σπουδαστές είναι ύποπτοι για την κλοπή ενός διαγωνίσματος. Μπορεί ο Χολμς να λύσει αυτή την υπόθεση έγκαιρα, ώστε να γίνουν τελικά οι εξετάσεις χωρίς πρόβλημα;