"Τραγουδώ εγώ και το βουνό χορεύει" της Irene Solà

Σε ένα χωριό στα Πυρηναία, η μνήμη των διωγμών και των εκτελέσεων του εμφυλίου πολέμου είναι ακόμη νωπή. Ωστόσο η μαγευτική ομορφιά του τόπου, μιας γης που ευνοεί το φαντασιοκόπημα και την αφηγηματική υπερβολή, έχει μείνει απαράλλαχτη.
Μέσα σ’ αυτήν την οργιώδη φύση, κεραυνός χτυπά έναν αγρότη –στον οποίο αρέσει να περιπλανιέται στις βουνοπλαγιές σκαρώνοντας ποιήματα που απαγγέλλει φωναχτά– ενώ προσπαθεί να ελευθερώσει από το σύρμα του φράχτη το πόδι ενός από τα μοσχαράκια του. Οι κυράδες των βουνών και ολόκληρης της πλάσης μαζεύονται γύρω του κι αρχίζει να ξετυλίγεται η κόκκινη κλωστή της ανέμης ενός σαγηνευτικού παραμυθιού.

"Πού είναι ο κύριος Αστροναύτης;" της Ingela P. Arrhenius

Έλα να παίξουμε κρυφτό στο Διάστημα! Ένα βιβλίο ιδανικό για τα πολύ μικρά παιδιά.
Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση και ο καθρέφτης- έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα δώσουν μεγάλη χαρά σε κάθε μικρό αναγνώστη!

"Πού είναι η Φρίντα Κάλο;" της Ingela P. Arrhenius

Έλα να παίξουμε κρυφτό με τους αγαπημένους μας ζωγράφους! Ένα βιβλίο ιδανικό για τα πολύ μικρά παιδιά.
Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση και ο καθρέφτης- έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα δώσουν μεγάλη χαρά σε κάθε μικρό αναγνώστη!

"Ο Aρκουδάκος βοηθός του Αϊ-Βασίλη" του Benji Davies

Ο Αρκουδάκος γίνεται επιτέλους βοηθός του Αϊ-Βασίλη!
Μια συναρπαστική χριστουγεννιάτικη ιστορία με γιορτινές εικόνες και έξυπνα κινούμενα μέρη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Η σειρά προσχολικών βιβλίων με ήρωα τον Αρκουδάκο αποτελείται από βιβλία μικρού σχήματος, από ανθεκτικό χαρτόνι, με κινούμενα μέρη για ατελείωτες ώρες εξερεύνησης!

"Tα πρώτα Χριστούγεννα του Κάπτεν Τζιμ" των Ντανιέλας Σταματιάδη & Πάνου Χριστοδούλου

Ο Πάνος Χριστοδούλου και η Ντανιέλα Σταματιάδη δημιούργησαν την πιο ανατρεπτική χριστουγεννιάτικη ιστορία μέσα από τα μάτια ενός αστείου γάτου, του Κάπτεν Τζιμ!
Πώς είναι να έρχεται στο σπίτι ένα δέντρο χωρίς ρίζες και ξαφνικά να το στολίζουν με χρωματιστές μπάλες, κορδέλες και φωτάκια; Ελάτε να εξερευνήσουμε κάθε ένα από τα στολίδια μαζί με τον Τζιμ. Σίγουρα θα είναι τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα!