Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Όλα έχουν ένα τίμημα.
Εκτός από εκείνη.
Ο μεγιστάνας Τομ Σέβεριν μπορεί να εκπληρώσει κάθε του επιθυμία. Οτιδήποτε αγαπά μπορεί να γίνει δικό του, αρκεί να το ζητήσει.
Φαινομενικά, η απόκτηση της ιδανικής συντρόφου θα έπρεπε να είναι εύκολη υπόθεση για εκείνον.
Κι όμως…
Υπάρχει μια λαίδη που δεν εξαγοράζεται. Η λαίδη Κασσάνδρα Ρέιβενελ. Μια γυναίκα εξαιρετικά ευφυής και γοητευτική.
Όσα τεχνάσματα κι αν χρησιμοποιεί ο Τομ, η Κασσάνδρα γνωρίζει πολύ καλά πως η καρδιά του είναι παγωμένη.
Κι εκείνη είναι αποφασισμένη να παντρευτεί από αγάπη, το μοναδικό πράγμα που εκείνος δεν μπορεί να της προσφέρει.
Ξεχνά, όμως, κάτι βασικό: Πρόκειται για έναν αδίστακτο επιχειρηματία, για έναν άντρα που δεν θα διστάσει να αρπάξει την ευκαιρία, όταν η φήμη της Κασσάνδρας αρχίζει να απειλείται.
Αυτή τη φορά θα κάνει δικό του αυτό που θέλει. Ή μήπως όχι;

Προσωπική άποψη:
Έκτο και προτελευταίο βιβλίο της σειράς "Ravenels", με την Lisa Kleypas να επιστρέφει στην αφήγηση των περιπετειών της αγαπημένης μας οικογένειας, με το να καταπιάνεται αυτή τη φορά με το πρόσωπο εκείνο που είναι το πιο παραμελημένο μέλος αυτής και που -ίσως- είναι το περιζήτητο του κοινού, αφού είχε να κάνει την εμφάνισή του από το δεύτερο βιβλίο της σειράς, αν δεν με απατά η μνήμη μου, πράγμα διόλου δίκαιο, αν θέλετε τη γνώμη μου. Ωστόσο, η Κασσάνδρα είναι εδώ, για να μοιραστεί μαζί μας τη δική της ερωτική ιστορία, που μπορεί να μην είναι ανατρεπτική ή ιδιόρρυθμη, αλλά που σίγουρα διαθέτει μια γλύκα κι ένα... fluffiness, κάτι που τα προηγούμενα βιβλία δεν έχουν, και που σίγουρα στην προκειμένη περίπτωση απολαύσαμε στο έπακρο.

Η ιστορία μας κινείται σε γνώριμα μονοπάτια, με τον μεγιστάνα Τομ Σέβεριν να έχει μάθει να παίρνει πάντα αυτό που θέλει σε τούτη τη ζωή, με την λαίδη Κασσάνδρα Ρέιβενλ ν' αποτελεί τον επόμενο στόχο του, χωρίς να γνωρίζει πως εκείνη δεν είναι πρόθυμη να πέσει τόσο εύκολα στην αγκαλιά του, όπως πιστεύει. Η Κασσάνδρα ενδιαφέρεται να βρει την πραγματική αγάπη και να παντρευτεί εξαιτίας αυτής και όχι γιατί θα την αναγκάσουν οι συνθήκες. Ωστόσο, επειδή η ζωή παίζει παράξενα παιχνίδια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με αυτό που ποτέ δεν ήθελε, όταν η φήμη της θα αρχίσει να διακυβεύεται και ο Τομ είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας, προκειμένου να τη διατηρήσει. Τελικά, όμως, σε ένα "παιχνίδι" κυριαρχίας, ποιος έχει πραγματικά το πάνω χέρι; Αυτός που φαίνεται να έχει δύναμη στα χέρια του, ή εκείνος που ξέρει πότε να "χτυπήσει";

Σε αντίθεση με τους χαρακτήρες των γυναικών πρωταγωνιστριών που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ιστορικά μυθιστορήματα των τελευταίων ετών, η Κασσάνδρα είναι μια ήρεμη δύναμη, μια χαμηλών τόνων προσωπικότητα, η οποία, ωστόσο, είναι ευφυής, που ενώ θα μπορούσε να είναι αδιάφορη και να περνά εντελώς απαρατήρητη, τελικά καταφέρνει να πετύχει το ακριβώς αντίθετο, μα πάνω απ' όλα καταφέρνει να κερδίσει την συμπάθειά μας. Η Κασσάνδρα νομίζω πως είναι ο ορισμός του "down to earth", με την ίδια να γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον εαυτό της και να έχει αποδεχθεί τα θέλω της, που δεν είναι πρόθυμη να παραδώσει τα όπλα έτσι απλά, ακόμα κι όταν φαίνεται πως ίσως είναι έτοιμη να το κάνει, μα είναι και μια γυναίκα που έχει πολύ καλή αντιληπτική ικανότητα και που ξέρει να "διαβάζει" τους γύρω της. Και όλα αυτά, με έναν τρόπο διακριτικό και διόλου κραυγαλέο, που μας υπενθυμίζει πως δεν χρειάζεται να μας τυφλώνει κάτι, προκειμένου ν' αντιληφθούμε τη λάμψη του.

Παρά, όμως, του πόσο συμπαθής μάς είναι η Κασσάνδρα, νομίζω πως αυτός που πραγματικά μας κλέβει την καρδιά στην ιστορία αυτή, είναι ο Τομ, που θα λέγαμε πως του ταιριάζει περισσότερο ο χαρακτηρισμός του αντιήρωα παρά του ήρωα, αλλά εν τέλει αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που τον καθιστούν τόσο ακαταμάχητα γοητευτικό, με έναν πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό τρόπο. Είναι αρκετά έντονος και... άτακτος, με μια αρκετά ευρεία έννοια, όμως μέσα από την αλληλεπίδρασή του με την Κασσάνδρα εξελίσσεται σε όλη την πορεία της ιστορία, μαλακώνει, ρίχνει άμυνες και γίνεται εξαιρετικά τρυφερός, βγάζοντας προς τα έξω ευαισθησίες που δεν περίμενες να δεις από έναν άντρα όπως είναι αυτός. Εκείνος βλέπει πέρα από την ομορφιά της κι εκείνη με τη σειρά της νιώθει συμπάθεια γι' αυτό έτσι ακριβώς όπως είναι, όπως πραγματικά είναι, και η σχέση τους εξελίσσεται με έναν πολύ όμορφο και ρεαλιστικό τρόπο που είναι αδύνατον να μην σου ζεστάνει την καρδούλα.

Το "Κυνηγώντας την Κασσάνδρα", ως σύνολο, μπορεί να μην είναι το καλύτερο βιβλίο της σειράς, σίγουρα, όμως, μας προσφέρει ένα από τα καλύτερα ζευγάρια της σειράς, την αλληλεπίδραση του οποίου απολαμβάνουμε κάθε λεπτό που μοιράζονται οι δυο τους, και αναμφίβολα είναι ένα από τα ζευγάρια εκείνα με τα οποία μπορούμε να ταυτιστούμε περισσότερο, άρα να βρεθούμε πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία και στον τρόπο σκέψης τους, αλλά και να πλησιάσουμε και να κατανοήσουμε το συναίσθημά τους. Γιατί, στο τέλος της ημέρας, πέρα από μια ιστορία με ανατροπές, εντάσεις, πανικό, αυτό που μας μένει περισσότερο στο μυαλό και που το δίχως άλλο καταφέρνει να κατακτήσει μια καίρια θέση στην καρδιά μας, δεν είναι άλλο από το συναίσθημα, γιατί το να νιώσεις κερδίσει κάθε προσπάθεια εντυπωσιασμού.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Lisa Kleypas
Μεταφραστής: Δελέγκος Μιχάλης
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2022
Αρ. σελίδων: 376
ISBN: 978-618-5543-71-6