Avatar: The way of water
Περιπέτεια
Διάρκεια: 192'

Η περίληψη:
Ο Jake Sully ζει μια ήσυχη ζωή στην Πανδώρα με τη Neytiri και τα τέσσερα παιδιά τους. Μέχρι που οι Άνθρωποι του Ουρανού επιστρέφουν για να πάρουν εκδίκηση. Η ιστορία του «Avatar» επαναλαμβάνεται θεαματικότερη, καθώς για ακόμα μία φορά τα εκθαμβωτικά (υποβρύχια) εφέ και η ευφάνταστη σκηνογραφία προσπαθούν να προσδώσουν ενδιαφέρον σε μια αφόρητα απλοϊκή, επαναλαμβανόμενη πλοκή.



Les passagers de la nuit - Νυχτερινοί επισκέπτες
Δραματική
Διάρκεια: 111'

Η περίληψη:
Χωρισμένη και με δύο παιδιά στην εφηβεία, η Elisabeth αναζητά δουλειά και μια πρόκληση στη ζωή της. Θα τις βρει σε μια νυχτερινή ραδιοφωνική εκπομπή και στο πρόσωπο μιας μοναχικής κοπέλας, την οποία περιθάλπει στο σπίτι της.



Χειροπαλαιστής
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 77'

Η περίληψη:
Ο 26χρονος Παναγιώτης, ιδιοκτήτης ενός επαρχιακού καφενείου, δεν αντέχει άλλο τη νοοτροπία της μικρής κοινωνίας και αποφασίζει να μετακομίσει στην Αθήνα για να κυνηγήσει τα όνειρά του και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα της χειροπάλης.



Délicieux - Délicieux, το πρώτο εστιατόριο
Δραματική κομεντί
Διάρκεια: 112'

Η περίληψη:
Σερβίροντας ένα μη εγκεκριμένο πιάτο δικής του έμπνευσης, ο μάγειρας Pierre Manceron απολύεται από τον δούκα του Σαμφόρ και αποσύρεται σε ένα περιφερειακό πανδοχείο. Απαρνιέται το πάθος του για τη μαγειρική, αλλά η άφιξη μιας μυστηριώδους γυναίκας που θέλει να γίνει μαθητευόμενή του θα τον κάνει να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή του.



Zombi child
Σινεφίλ
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Στην Αϊτή του 1962 ένας άνδρας επιστρέφει από τους νεκρούς, για να βρεθεί σκλάβος σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμων. Μισό αιώνα μετά, σε ένα σχολείο του Παρισιού, μια Αϊτινή μαθήτρια εξομολογείται ένα παλιό οικογενειακό μυστικό στις νέες φίλες της.



Rabiye - Ραμπιγιέ Κουρνάζ Εναντίον Τζορτζ Μπους
Δραματική
Διάρκεια: 119'

Η περίληψη:
Όταν ο γιος της Rabiye, Τουρκάλας νοικοκυράς, μετανάστριας στη Βρέμη, συλλαμβάνεται στο Πακιστάν και φυλακίζεται στο Γκουαντάναμο, εκείνη θα ξεκινήσει μαζί με έναν Γερμανό δικηγόρο έναν άνισο αγώνα για την απελευθέρωσή του.



Μήδεια
Σινεφίλ
Διάρκεια: 82'

Η περίληψη:
Όταν μαθαίνει πως ο Ιάσονας εγκαταλείπει αυτήν και τα δυο παιδιά τους για να παντρευτεί την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου Κρέοντα, η Μήδεια ορκίζεται εκδίκηση.