"Η τέλεια φίλη" της Ruth Ware

Η Έιπριλ Κλαρκ-Κλίβντεν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισε στην Οξφόρδη η Χάνα Τζόουνς. Κεφάτη, πανέξυπνη και πότε πότε μοχθηρή, η Έιπριλ παρέσυρε αμέσως τη Χάνα στη λαμπερή τροχιά της. Οι δυο τους απέκτησαν έναν κύκλο αφοσιωμένων και αχώριστων φίλων –τον Γουίλ, τον Χιου, τον Ράιαν και την Έμιλι– κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς, η Έιπριλ ήταν νεκρή.
Τώρα, μία δεκαετία αργότερα, η Χάνα και ο Γουίλ περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ενώ εκείνος που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Έιπριλ, ο πρώην επιστάτης του κολεγίου Τζον Νέβιλ, πέθανε στη φυλακή. Παρότι η Χάνα αρχικά ανακουφίζεται αφού νομίζει ότι αφήνει οριστικά πίσω της το παρελθόν, ο κόσμος της συνταράσσεται όταν ένας δημοσιογράφος παρουσιάζει νέα στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι ο Νέβιλ ίσως ήταν αθώος. Δέκα χρόνια μετά, η Χάνα πρέπει να μάθει την αλήθεια. Ακόμη κι αν χρειαστεί να αμφισβητήσει τους φίλους της ή να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της. 

"Πώς να επιτύχεις σε 24 ώρες" της Μαρίας Χατζηστεφανή

«Θέλω να σου αφηγηθώ την ιστορία µου, πώς έφτασα εδώ που βρίσκοµαι τώρα. Δεν ήξερα από την αρχή τι ήθελα να κάνω, άλλαξα τρεις φορές επαγγελµατική πορεία πριν δηµιουργήσω τη δική µου επιχείρηση, και µάλιστα µε απέλυσαν από την τελευταία µου δουλειά. Έχω κάνει πολλά λάθη, έχω πάρει πολλά ρίσκα και στην πορεία σηµείωσα µικρές µα και µερικές µεγαλύτερες επιτυχίες.
Πάντα προστρέχω στις ιστορίες των δυνατών, επιτυχηµένων γυναικών και εµπνέοµαι από το ταξίδι τους. Θέλω να σου προσφέρω ακριβώς το ίδιο. Να σε εµπνεύσω, να σου δείξω τον δρόµο και να µοιραστώ µαζί σου µε ποιον τρόπο ξεπέρασα τα εµπόδια και τις προκλήσεις, έχοντας πάντα το βλέµµα µου καρφωµένο στην µπάλα. Θέλω να σε κινητοποιήσω για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να συνεχίσεις την πορεία σου, ακόµα κι αν όλα είναι εναντίον σου, και να σου δείξω πώς να πιστεύεις στον εαυτό σου, ακόµα κι αν δεν πιστεύει κανένας άλλος σ’ εσένα».
Ένα πράγµα είναι όµως σίγουρο: Η επιτυχία δεν έρχεται µέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες. Όταν η εταιρεία προϊόντων περιποίησης δέρµατος Rodial λάνσαρε τον περίφηµο ορό «φιδιού» (Snake Serum), ο Τύπος αµέσως θεώρησε ότι η εταιρεία πέτυχε «µέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες». Στην πραγµατικότητα, η ιδρύτρια της Rodial, η Μαρία Χατζηστεφανή, δούλευε σκληρά επί 18 χρόνια για να δηµιουργήσει την εταιρεία. Ξεκίνησε τη Rodial από ένα δωµάτιο του σπιτιού της και σήµερα διευθύνει µια εταιρεία µε προϊόντα που διατίθενται σε 20.000 καταστήµατα παγκοσµίως.
Κάθε επιτυχία απαιτεί χρόνο, υποµονή και τεράστια αποφασιστικότητα. Η Μαρία τα κατάφερε χάρη στο µεγαλεπήβολο όραµά της, στην ανάληψη ρίσκων, στην επιλογή κατάλληλων συνεργατών και στην επιτυχηµένη στρατηγική της για τη δηµιουργία αναγνωρισιµότητας του brand της και την εδραίωση της προσωπικής της επωνυµίας. Πιστεύει ότι όλοι και όλες µας µπορούµε να επιτύχουµε τους στόχους µας, εάν αφοσιωθούµε σε αυτούς, και στο βιβλίο της αποκαλύπτει τον τρόπο, τις συµβουλές αλλά και τα µυστικά της.

"Διάλεξε την οπτική σου - 7 μικρά μυστικά για μεγάλες επιδόσεις" του John Martin

Πώς αλλάζει η οπτική;
Τις σκέψεις σας δεν τις επιλέγετε πάντα εσείς – όμως, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιες σκέψεις θα κρατήσετε και ποιες θα απορρίψετε. Αυτές οι αποφάσεις είναι η βάση της οπτικής.
Η δυνατότητα αλλαγής της οπτικής είναι κρίσιμη παράμετρος για την επίτευξη των στόχων σας και την απόλαυση της καθημερινότητας. Ο έλεγχος πάνω στην οπτική σας σημαίνει σε μεγάλο βαθμό έλεγχο πάνω στα συναισθήματά σας.
Στο βιβλίο Διάλεξε την οπτική σου, ο Τζον Μάρτιν εξηγεί, μέσα από επτά βήματα, πώς να επιλέξετε τη δική σας οπτική με το να αποκτήσετε την απόλυτη συναίσθηση των σκέψεών σας καθώς και να απαλλαγείτε από τις οπτικές που επιβάλλουν τα κοινωνικά πρότυπα. Κάθε ενότητα ολοκληρώνεται με ένα σετ προσωπικών στοχασμών, που λειτουργούν ως άσκηση και σας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο.
 
"Οικονομική αυτοπεποίθηση - Η ενέργεια που πρέπει να έχετε για την οικονομική επιτυχία" του Ryan Serhant

Ο διεθνούς φήμης επιχειρηματίας Ryan Serhant καλεί τους αναγνώστες να επαναπροσδιορίσουν την προσέγγισή τους γύρω από τα χρήματα ώστε να καταφέρουν να πετύχουν στις επιχειρήσεις και τη ζωή.
Η οικονομική αυτοπεποίθηση είναι η αίσθηση που έχετε όταν συναντάτε κάποιον που έχει πετύχει απόλυτα στη ζωή του. Μπορείτε κι εσείς να αποκτήσετε οικονομική αυτοπεποίθηση αν αφοσιωθείτε 100% στο όραμά σας… και το όραμα αυτό είναι φιλόδοξο.
Πριν από δέκα χρόνια, ο Ryan Serhant, μεσίτης ακινήτων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και συμπαρουσιαστής του Million Dollar Listing New York, τα έβγαζε πέρα δύσκολα. Ο Serhant συνειδητοποίησε ότι, ενώ δεν μπορούσε να αλλάξει τις συνθήκες διαβίωσής του ή το υπόλοιπο του τραπεζικού του λογαριασμού, υπήρχε ένα πράγμα που μπορούσε να αλλάξει – την ενέργειά του. Η ενέργεια που εκπέμπετε, επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής σας, από το πόσα χρήματα μπορείτε να βγάλετε και πόση δύναμη έχετε, μέχρι τα άτομα που συναναστρέφεστε και τις δουλειές που αναλαμβάνετε.
Στην Οικονομική Αυτοπεποίθηση, ο Serhant εξηγεί στους αναγνώστες πώς χρησιμοποίησε τη δική του οικονομική αυτοπεποίθηση για να πετύχει τους στόχους του και να βγάλει το πρώτο του εκατομμύριο προτού γίνει τριάντα χρονών. Ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκεστε στην επαγγελματική ή προσωπική σας ζωή, ο Serhant θα σας οδηγήσει στη σκάλα της επιτυχίας καλύτερα και γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλο.

"Τις μέρες που λιγόστευε το φως" του Eugen Ruge

Ένα πολυβραβευμένο μυθιστόρημα που διασχίζει τις αβύσσους του εικοστού αιώνα, μας ταξιδεύει στο Μεξικό, τη Σιβηρία και τη νεοσύστατη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Ένα εκπληκτικό πανόραμα της σύγχρονης Ιστορίας αναπτύσσεται μπροστά στον αναγνώστη μέσα από την ιστορία μίας οικογένειας, δοσμένη με ανθρωπιά, ακρίβεια και χιούμορ.
Η πολυτάραχη ιστορία μιας οικογένειας από την Ανατολική Γερμανία που εκτείνεται από τα χρόνια της εξορίας των μελών της τη δεκαετία του 1940 έως την περίοδο της Πτώσης του Τείχους το 1989 και την πιο σύγχρονη εποχή. Στο επίκεντρο βρίσκονται τρεις γενιές: οι παππούδες, αμετανόητοι κομμουνιστές, επιστρέφουν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας από την εξορία τους στο Μεξικό για να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση του νέου κράτους. Ο γιος τους, που μετανάστευσε στη Μόσχα σε νεαρή ηλικία και εκτοπίστηκε σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στη Σιβηρία, επιστρέφει και εκείνος με τη Ρωσίδα γυναίκα του σε μια μικροαστική κοινωνία που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει.
Ωστόσο ο εγγονός νιώθει να ασφυκτιά ολοένα και περισσότερο στην πατρίδα που επέλεξαν οι παππούδες και οι γονείς του – και τότε, την ημέρα των ενενηκοστών γενεθλίων του παππού του, αποφασίζει να φύγει προς τη Δύση. Η λάμψη της πολιτικής ουτοπίας μοιάζει να σβήνει από γενιά σε γενιά… τις μέρες που λιγόστευε το φως.

"Ειδική ομάδα κατά της οθόνης" της Lenia Major

Μια χιουμοριστική και έξυπνη ιστορία για την κατάχρηση των οθονών από τα μικρά παιδάκια.
Η Ινές είναι απεγνωσμένη: Ο αδερφός της, ο Εμίλ, έχει τα μάτια καρφωμένα στην οθόνη εδώ και βδομάδες! Δεν της μένει παρά μόνο μία λύση...
Η ΕΟΟ: H Eιδική Ομάδα κατά της Οθόνης. Μια Ομάδα Κρούσης!

"Παραμύθια της γιαγιάς κότας: Η ζέβρα που δεν ήθελε να πάει στο σχολείο" της Christine Beigel

Μικρές, αστείες ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα, οι οποίες θίγουν ιδιαίτερα ζητήματα με έναν τρόπο που βοηθάει τους γονείς να συζητήσουν τα νοήματα με το παιδί. Στη Γαλλία μόνο, έχουν πουληθεί πάνω από 400.000 αντίτυπα ενώ τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε 13 γλώσσες.
Αντί να πηγαίνει στο σχολείο, η ζέβρα προτιμούσε να κάνει βόλτες, ολομόναχη. Μήπως νόμιζε ότι ήταν πιο έξυπνη από τους άλλους; Αυτό της είπε ο πάνθηρας με το μεγάααααλο του στόμα.
 
"Παραμύθια της γιαγιάς κότας: Το κοάλα που έλεγε άσχημες κουβέντες" της Christine Beigel

Μικρές, αστείες ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα, οι οποίες θίγουν ιδιαίτερα ζητήματα με έναν τρόπο που βοηθάει τους γονείς να συζητήσουν τα νοήματα με το παιδί. Στη Γαλλία μόνο, έχουν πουληθεί πάνω από 400.000 αντίτυπα ενώ τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε 13 γλώσσες.
Το κοάλα μπορεί να φαίνεται πολύ γλυκό, αλλά λέει πολύ άσχημες κουβέντες.
Θέλετε να μάθετε αν θα σταματήσει τις χοντράδες;
Υπομονή, η γιαγιά κότα θα σας τα πει όλα.
Ένα παραμύθι για καληνύχτα!