"Θάνατος επί σκηνής" του Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Μετά από σαράντα χρόνια καριέρας, η αποχαιρετιστήρια συναυλία της μεγαλύτερης Ελληνίδας σταρ μετατρέπεται σε πύρινο εφιάλτη.
Ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου καλείται να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τις απειλές, τα παρ’ ολίγον μοιραία ατυχήματα και τον τραγικό θάνατο επί σκηνής της τραγουδίστριας Νένης Βαντά στην παραλία της Βουλιαγμένης.
Τυφλωμένος από το φως των προβολέων που καλύπτουν ένα λαίμαργο σκοτάδι και ένοχα μυστικά, θα καταφέρει ο έμπειρος αστυνόμος να ξετυλίξει το κουβάρι της πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης;

"Ο εραστής της" της Ειρήνης Βαρδάκη

Νύχτες.
Μόνο νύχτες.
Ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής.
Ένα ζευγάρι που τηρεί κανόνες και αποστάσεις.
Κυρίως αποστάσεις.
Κι ένα αμείλικτα ερωτικό, ψυχολογικό παιχνίδι με ολέθρια κατάληξη.
Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο, μέχρι να το αποφασίσεις.
Η Ειρήνη Βαρδάκη επιστρέφει με το απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ κανόνων και ανατροπών, στο πιο ακραίο και επικίνδυνο mind game.
 
"Το χαμένο εισιτήριο" της Freya Sampson

Λίμπι Νίκολς φτάνει στο Λονδίνο με ραγισμένη καρδιά και τη ζωή της να έχει γίνει συντρίμμια. Ο πρώτος άνθρωπος που συναντά, ο ηλικιωμένος Φρανκ, της αφηγείται ένα περιστατικό που συνέβη το 1962, όταν γνώρισε ένα κορίτσι στο λεωφορείο με τον αριθμό 88, το οποίο είχε όμορφα κόκκινα μαλλιά, σαν τα μαλλιά της Λίμπι. Είχαν κανονίσει να συναντηθούν στην Εθνική Πινακοθήκη, όμως εκείνος έχασε το εισιτήριο, πάνω στο οποίο είχε γράψει το τηλέφωνό της. Από τότε παίρνει το ίδιο λεωφορείο κάθε μέρα με την ελπίδα να τη βρει. Οι προσπάθειές του ωστόσο είναι άκαρπες.
Συνεπαρμένη από την ιστορία, η Λίμπι αναλαμβάνει δράση και, με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου φίλου, κολλάει αφίσες σε ολόκληρη τη διαδρομή του λεωφορείου. Αρχίζει να ξεπερνάει την επιφυλακτικότητά της, κάνει καινούριες φιλίες και αφήνεται σε έναν νέο έρωτα. Όμως, με την άνοια του Φρανκ να επιδεινώνεται, οι πιθανότητες να βρουν το κορίτσι από το λεωφορείο 88 λιγοστεύουν…

"Σχολή για Γερμανίδες νύφες" της Aimie Runyan

Βερολίνο, 1939
Ο πόλεμος ξεκινά και η Χάνα αναγκάζεται να μείνει με τους θείους της. Δεν είχε φανταστεί ποτέ την πολυτελή ζωή που την περίμενε εκεί, ούτε όμως και τον γάμο με έναν αξιωματικό των Ες-Ες. Η ανεξάρτητη φύση της σύντομα θεωρείται πρόβλημα και κρίνεται απαραίτητο να παρακολουθήσει μια από τις σχολές νυφών του Ράιχ. Σε ένα κτίριο μακριά από τα φώτα της πόλης, η Χάνα μαθαίνει πώς πρέπει να είναι μια σωστή Γερμανίδα σύζυγος.
Παράλληλα, με φόντο το φασιστικό καθεστώς του Χίτλερ, η Γερμανοεβραία Τίλντε κάνει τα πάντα για να κρατήσει ασφαλές το αγέννητο μωρό της. Όταν η Χάνα ανακαλύπτει ότι η Τίλντε κρύβεται κοντά στη σχολή, αποφασίζει, με τη βοήθεια της φίλης της Κλάρα, να τη βοηθήσει βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια της τη ζωή.

"Ο Τίμος μαθαίνει τους αριθμούς" του Emmanuelle Massonaud

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ!
Ο Τίμος και οι φίλοι του μαθαίνουν τους αριθμούς παίζοντας στο πάρκο!

"O Τίμος μαθαίνει τα γράμματα" του Emmanuelle Massonaud

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ!
Ο Τίμος μαθαίνει τα γράμματα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο! 
 
"Φτάσε πολύ ψηλά, ποντικάκι!" του Tony Neal

Το Ποντικάκι λιγουρεύεται ένα λαχταριστό γλυκάκι, που όμως βρίσκεται πολύ ψηλά… Αρκεί, άραγε, να τεντωθεί για να το κάνει δικό του ή μήπως πρέπει να σκεφτεί κάτι άλλο για να φτάσει στην κορυφή;
Ένα μεγάλο πρόβλημα για ένα μικρό ποντικάκι σε αυτή τη διασκεδαστική ιστορία που εισάγει τα παιδιά στη μαθηματική έννοια του ύψους.

"Είσαι πολύ βαρύ, ελεφαντάκι!" του Tony Neal

Το Ελεφαντάκι θέλει να κάνει τραμπάλα με το Ποντικάκι, αλλά είναι υπερβολικά βαρύ! Οι φίλοι τους μπορούν να βοηθήσουν, όμως είναι αυτό αρκετό για να σηκωθούν τα πόδια του Ελέφαντα, έστω και λίγο, από το έδαφος;
Η έξοχη ιδέα του Ελέφαντα ανατρέπει τις… ισορροπίες σε αυτή τη διασκεδαστική ιστορία που εισάγει τα παιδιά στη μαθηματική έννοια του βάρους.

"Μάρκος - Η καινούρια δασκάλα" του Till the Cat

Καταστροφή… μετά τις καλοκαιρινές διακοπές πρέπει να αλλάξουμε δασκάλα!
Κι αν είναι μάγισσα; ‘Η ένα πλάσμα με μακαρόνια για μαλλιά που μισεί τα διαλείμματα; ‘Οσο πλησιάζει η μεγάλη μέρα, ο Μάρκος φαντάζεται το χειρότερο. Να, όμως, που η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι τελικά μια ευχάριστη έκπληξη… Επειδή οι αλλαγές είναι καλές! Μια σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστή τον Μάρκο, ένα μικρό αγόρι που μέσα από όσα του συμβαίνουν, αλλά και τις απορίες που εκφρά ζει μαθαίνει καθημερινά κάτι καινούριο! Όπως κάθε παιδί! Όπως κι εσύ!

"Μια τέλεια καλοκαιρινή μέρα" της Anita Bijsterbosch

Η Αλεπού, το Ποντικάκι, το Ρακούν και η Κουκουβάγια παίζουν χαρούμενοι στην παραλία, κάτω από τον λαμπερό ήλιο του καλοκαιριού! Εκτός από το παιχνίδι με την άμμο και τη θάλασσα, τα φιλαράκια θέλουν να πετάξουν έναν χαρταετό… όμως δεν έχει αρκετό αέρα. Μπορείς να φυσήξεις τον χαρταετό για να ανέβει ψηλά στον ουρανό;
Ένα διαδραστικό εικονογραφημένο βιβλίο, που εξοικειώνει τα μικρά παιδιά με την πιο ξένοιαστη εποχή του χρόνου, ενισχύοντας την παρατηρητικότητά τους.

"Μαγευτικά παραμύθια"

Μια µαγευτική συλλογή κλασικών και διαχρονικών παραµυθιών, που ενθουσιάζουν τα παιδιά, ενώ διεγείρουν και καλλιεργούν τη φαντασία τους.
Περιλαμβάνονται τα παραμύθια:
Ο Παπουτσωμένος Γάτος
Ο Τζακ και η φασολιά
Η κόκκινη κοτούλα
Η Μικρή Γοργόνα
 
"Ο κόσμος κι εγώ!" της Christiane Engel

Από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου μέχρι τη θορυβώδη Κωνσταντινούπολη και την αρχαία πόλη Τσιτσέν Ιτζά, οι άνθρωποι επισκέπτονται και ζουν στα πιο απίθανα μέρη. Μαζί θα ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο και θα τα ανακαλύψουμε όλα!

"Η μικρή μου εγκυκλοπαίδεια: Φύση" των Claire Chabot & Valérie Menard

Με την επιμέλεια ενός φυσιογνώστη Εξαιρετική εισαγωγή στον μαγευτικό φυσικό κόσμο.
Η κάθε σελίδα, εξ ολοκλήρου εικονογραφημένη, περιέχει ένα εύρος πληροφοριών που έχουν προσαρμοστεί τέλεια για τους μικρούς αναγνώστες.
Τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις εποχές, την πανίδα και τη χλωρίδα, καθώς και τον κύκλο του νερού. Ένας ιδανικός τρόπος για να τους εμφυσήσουμε τη χαρά της μάθησης.

"O Μούργος ταξιδεύει στον χρόνο" του Colas Gutman

Κάνοντας τη συνηθισμένη βόλτα τους, ο Μούργος και ο Χαλκομανίας βρίσκουν έναν… χρονοσκουπιδοτενεκέ. Ο γάτος θυμάται τότε τη μέρα που τον πάτησε το φορτηγό και τον έκανε… χαλκομανία. Εύχεται, λοιπόν, να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να το αποφύγει. Ο Μούργος πιστεύει ότι η επιθυμία του φίλου του μπορεί να πραγματοποιη­θεί και πείθει τον Χαλκομανία να κάνουν ένα ταξίδι στο… παρελθόν! Τι θα συμβεί τότε; Θα καταφέρει ο Χαλκομανίας να ξεφύγει από το παρελθόν του και να είναι και πάλι φουσκωτός; Θα είναι και πάλι μαζί οι δύο φίλοι; Για να δούμε…

"Τα παιχτρόνια: Ξεκινάει το πρωτάθλημα!" του Isaac Palmiola

Τα «Φιστίκια του Ποδοσφαίρου» δεν είναι τα μεγαλύτερα παιχτρόνια της γειτονιάς του Νάρας, αλλά αυτή η ομάδα φίλων είναι αποφασισμένη να παλέψει μέχρι το τελευταίο λεπτό κάθε αγώνα για να κερδίσει το πρωτάθλημα. Ειδικά τώρα που έμαθαν πως η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γειτονιάς! Θα είναι αρκετή η νίκη τους εναντίον των αντιπάλων τους για να πετύχουν τον στόχο τους;

"Μυστικά και χαμένοι θησαυροί, Σέρλοκ Χολμς: Σκάνδαλο στη Βοημία 11" του Arthur Conan Doyle

«Στις οκτώ παρά τέταρτο απόψε ένας ΚΥΡΙΟΣ θα σας επισκεφθεί. Θα ήθελε τη βοήθειά σας σε κάτι πολύ σημαντικό. Μη σας φανεί παράξενο αν ο επισκέπτης σας φοράει ΜΑΣΚΑ».
Όταν ένας πανίσχυρος αλλά θολωμένος βασιλιάς ζητά τη βοήθεια του Σέρλοκ Χολμς, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να του την αρνηθεί. Ο ντετέκτιβ όμως δεν έχει την παραμικρή ιδέα ότι αυτή η υπόθεση θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια γυναίκα που είναι το ίδιο έξυπνη, πονηρή και γρήγορη όσο κι εκείνος. Μήπως ο Χολμς βρήκε επιτέλους έναν ισάξιο αντίπαλο;

"Ο Ντίκενς για παιδιά: Όλιβερ Τουίστ" του Charles Dickens

Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ένα πάμφτωχο αγόρι. Γεννήθηκε μες στη φτώχεια και μες στη φτώχεια κυλάει η ζωή του. Εκείνη την εποχή, το να ζει κάποιος σε πτωχοκομείο σήμαινε ότι του φέρονταν σαν να ’ταν σκουπίδι. Ο Όλιβερ δουλεύει σκληρά και αμείβεται με ελάχιστο φαγητό, σύντομα όμως μαθαίνει τι κινδύνους διατρέχει όποιος ζητάει κάτι παραπάνω.
Αυτό που χρειάζεται στ’ αλήθεια ο Όλιβερ είναι μια οικογένεια. Μπορεί άραγε μια συμμορία κλεφτών, απαγωγέων και δολοφόνων να θεωρηθεί οικογένεια;

"Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ: Αναζητώντας την Αναστασία" των Alessandro Gatti & Pierdomenico Baccalario

Λονδίνο, 1919. Ένα μικρό πλήθος είναι μαζεμένο για την κηδεία του δόκτορα Γουάτσον. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Αϊρίν Άντλερ, η οποία, μετά από περίπου πενήντα χρόνια, επέστρεψε για να αναζητήσει τους παλιούς της φίλους. Μόνο η βοήθειά τους θα μπορέσει να σώσει τη Μίλα, τη θετή της κόρη, από έναν πανίσχυρο εχθρό. Θα καταφέρει να πείσει τον Σέρλοκ Χολμς και τον Αρσέν Λουπέν να φτιάξουν ξανά το σπουδαίο εκείνο τρίο μιας άλλης εποχής;
 
"Τα 5 λαγωνικά: Το μυστήριο της εξαφάνισης του πρίγκιπα" της Enid Blyton

Τα 5 λαγωνικά αποτελούνται από τα αδέλφια Μπέτι και Πιπ, Χάρι και Ντέζι και τον Φρέντι. Την παρέα συμπληρώνει ο Μπάστερ, ο σκύλος τους. Στις διακοπές τους βρίσκονται όλοι μαζί και εξιχνιάζουν αστυνομικές υποθέσεις χωρίς να τους φοβίζει τίποτα!
Η Μπέτι και ο Πιπ νιώθουν μοναξιά στις διακοπές τους στο Πίτερσγουντ, αφού τους λείπει η συντροφιά του Φρέντι, του Χάρι και της Ντέζι. Τα σχολεία κοντεύουν να ανοίξουν και η θαρραλέα παρέα δεν έχει ασχοληθεί με καμιά παράξενη υπόθεση. Όταν όμως τα 5 λαγωνικά ξανασμίγουν, η τύχη τούς χαμογελά και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του άρχοντα μιας εξωτικής χώρας, του πρίγκιπα Μπονγκάουα, που αναστατώνει τους πάντες και τα πάντα.
 
"Το κορίτσι που πετούσε" του Κυριάκου Αθανασιάδη

Το αγόρι είναι το αγόρι, και το κορίτσι είναι το κορίτσι, και είναι καλοκαίρι, και είναι στο νησί, και οι δυο τους είναι δώδεκα χρονών. Και δεν θέλουν να ξέρουν, δεν θέλουν να σκέφτονται, δεν θέλουν τίποτε μα τίποτε άλλο από τον κόσμο, και από τη ζωή, και από τους άλλους. Τίποτε. Θέλουν μόνο να σκαρφαλώνουν στους βράχους και να πλατσουρίζουν στα νερά. Θέλουν να γεμίζει το δέρμα τους αλάτι, και τα μαλλιά τους άμμο. Και στα δάχτυλά τους να στάζει ζουμί από καρπούζι. Γιατί είναι ωραίο να είσαι αγόρι εκεί, στα δώδεκά σου, και είναι ωραίο να είσαι κορίτσι, πάλι στα δώδεκά σου. Είναι ωραίο να ’ναι καλοκαίρι, και να ’στε στο Νησί. Και είναι ωραίο, ακόμα πιο ωραίο, εκείνη να ’χει ένα σύμπαν στα μάτια και να σαλεύει στο στόμα της μια παγωμένη φωτιά.
Και είναι ακόμα πιο ωραίο όταν εκείνη, το κορίτσι, μπορεί να πετάει.
Ένα βιβλίο για τη δύναμη της αγάπης, για τη φιλία, τα όνειρα, την τέχνη, τα καλοκαίρια… και για όλα τα κορίτσια που πετούν.
 
"Τόσο απλά: Η εμπιστοσύνη" της Catherine Dolto

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει:
«Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».
Όταν εμπιστευόμαστε τους άλλους, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε και τον εαυτό μας.
Τόσο απλά!
 
"Πες μου γιατί και πώς: Πες μου γιατί και πώς… 4 ετών" της Aurélie Desfour

Ένα βιβλίο γνώσεων που δίνει απλές απαντήσεις στα «γιατί» και στα «πώς» των παιδιών ηλικίας 4 ετών.
Με 130 εικονογραφημένες ερωταπαντήσεις για 5 σημαντικές θεματικές ενότητες:
Ζούμε μαζί • Η διατροφή • Ο κήπος • Τα μέσα μεταφοράς • Τα επαγγέλματα