"Το βασίλειο των Καταραμένων" της Kerri Maniscalco

Μία αδερφή. Δύο αμαρτωλοί πρίγκιπες.
Αμέτρητες δολοπλοκίες με μια δόση εκδίκησης.
Καλώς ήλθατε στην Κόλαση!
Θέλοντας να εκδικηθεί για τον χαμό της δίδυμης αδερφής της, η Εμίλια πούλησε την ψυχή της και ταξίδεψε, με τον αινιγματικό Πρίγκιπα της Οργής στο πλευρό της, στους Επτά Κύκλους, για να γίνει η Βασίλισσα των Δαιμόνων. Ο πρώτος, όμως, κανόνας της αυλής των Δαιμόνων είναι απλός: Μην εμπιστεύεσαι κανέναν. Γιατί όσο περισσότερο μένει η Εμίλια στην Κόλαση, αυτόν τον ελκυστικό φαύλο κόσμο, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ακόμα και ο Πρίγκιπας της Οργής, ο άλλοτε σύμμαχός της, μπορεί να κρατάει μυστικά για την αληθινή του φύση. Και σύντομα η Εμίλια βρίσκεται αιχμάλωτη ανάμεσα στον Πρίγκιπα της Οργής και τον ακόμα μοχθηρότερο αδερφό του, τον Πρίγκιπα της Αλαζονείας, τον Βασιλιά των Δαιμόνων.
Πολυτελή παλάτια, φαντασμαγορικοί χοροί, δολοπλόκοι αυλικοί και αντικρουόμενα στοιχεία συνθέτουν το σκηνικό στο οποίο η Εμίλια προσπαθεί να ανακαλύψει τι πράγματι συνέβη στην αδερφή της, αλλά και να ξεκλειδώσει τα μυστήρια του δικού της παρελθόντος. Αρκεί όμως να καταφέρει να ξεφύγει από τις δικές της αμαρτίες…

"Η ιστορία των δέντρων" της Maja Lunde

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ; ΑΡΑΓΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ;
Νορβηγία, 2110
Σ’ ένα απομακρυσμένο νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο, βρίσκεται ένας θόλος – το θησαυροφυλάκιο των σπόρων που έχουν συλλεχθεί απ’ όλες τις γωνιές ενός κόσμου. Η Λουίζ, μέλος μιας κοινότητας που έχει κόψει κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, είναι η φύλακας των σπόρων. Λίγο πριν φύγει από την ζωή, ζητά από τον εγγονό της, Τόμι, να διαφυλάξει τους σπόρους με κάθε τρόπο.
Κίνα, 2110
Η Τάο ζει με τις αναμνήσεις του γιου της, του Γουέι-Γουέν, τον οποίο έχασε πριν από δώδεκα χρόνια. Λιμοκτονεί, όπως ολόκληρη η ανθρωπότητα, σε μια έρημη και εξαντλημένη φύση, όπου πολλά είδη έχουν εξαφανιστεί. Μια μέρα όμως η κυβέρνηση της ζητάει να ηγηθεί μιας αποστολής στον βορρά με σκοπό να πάρει τους σπόρους από το θησαυροφυλάκιο.
Ένας θησαυρός που ο κόσμος νόμιζε ότι έχει χαθεί για πάντα. Άνθρωποι που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε έναν πλανήτη αφιλόξενο. Και η ελπίδα για ζωή.
Ένα μυθιστόρημα με κινηματογραφική πλοκή, γεμάτο συναισθήματα και εικόνες που θίγει για άλλη μια φορά τα πιεστικά ζητήματα της εποχής μας. Η Maja Lunde γράφει για τις οικογενειακές σχέσεις, για τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων καθώς και για τη σχέση μας με τη φύση. Παρελθόν, παρόν και μέλλον υφαίνονται μαζί καθώς η συγγραφέας αναρωτιέται: πώς ο άνθρωπος άλλαξε τα πάντα;

"Ο έξυπνος επενδυτής" του Benjamin Graham

Ο σπουδαιότερος σύμβουλος επενδύσεων του εικοστού αιώνα, Μπέντζαμιν Γκράχαμ, δίδαξε και ενέπνευσε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η φιλοσοφία της «επένδυσης αξίας» του Γκράχαμ ‒η οποία προστατεύει τους επενδυτές από ουσιώδη σφάλματα και τους διδάσκει να αναπτύξουν μακροχρόνιες στρατηγικές‒ έχει καταστήσει τον Έξυπνο επενδυτή τη χρηματιστηριακή βίβλο από την αρχική δημοσίευσή της το 1949. Γιατί αυτή η έκδοση είναι μοναδική; Ο έξυπνος επενδυτής μεταφράζεται για πρώτη φορά στα Ελληνικά καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο κενό στη βιβλιογραφία. Με την πάροδο των ετών, οι εξελίξεις στην αγορά απέδειξαν τη σοφία των στρατηγικών του Γκράχαμ. Διατηρώντας την ακεραιότητα του αρχικού κειμένου, αυτή η αναθεωρημένη έκδοση περιλαμβάνει ενημερωμένα σχόλια από τον διάσημο οικονομικό δημοσιογράφο Jason Zweig, η προοπτική του οποίου ενσωματώνει τις πραγματικότητες της σημερινής αγοράς, παραλληλίζει τα παραδείγματα του Γκράχαμ με τα σημερινά οικονομικά πρωτοσέλιδα και δίνει στους αναγνώστες μια πιο λεπτομερή κατανόηση του τρόπου εφαρμογής των αρχών του Γκράχαμ. Η επιστημονική επιμέλεια έγινε από τον Χρήστο Τσούνη, ιδρυτή και διαχειριστή της εταιρείας JNBC, διπλά βραβευμένου επιχειρηματία και συγγραφέα.

"Ένας σκύλος που τον έλεγαν Πλούτο" του Bodo Schäfer

O Bodo Schäfer, ως ειδικός σε θέματα διαχείρισης χρημάτων, γνωρίζει πώς μπορούμε να αποκτήσουμε χρήματα και να τα πολλαπλασιάσουμε. Μέσω μιας διασκεδαστικής ιστορίας, εξηγεί στο βιβλίο αυτό τις βασικές αρχές που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε μια ολόκληρη περιουσία: Η εντεκάχρονη Κίρα βρίσκει ένα τραυματισμένο λαμπραντόρ. Το βαφτίζει Πλούτο, επειδή τεντώνει τ’ αυτιά του όταν οι γονείς της συζητούν για τα οικονομικά τους προβλήματα. Ο Πλούτος αποδεικνύεται πραγματική ιδιοφυΐα στα χρηματοοικονομικά και μαθαίνει στην Κίρα πώς να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση. Η Κίρα μπορεί βήμα βήμα να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και να βοηθήσει τους γονείς της να βγουν από την οικονομική στενότητα που τους ταλαιπωρεί. Πώς ξεκινάμε την αποταμίευση;Ποιες είναι οι καλύτερες επενδυτικές στρατηγικές;Πώς λειτουργούν οι μετοχές και τα μετοχικά κεφάλαια;Πώς θα απαλλαγούμε από τα χρέη μας; Ένα βιβλίο που παρουσιάζει με εύκολο και κατανοητό τρόπο τις βασικές αρχές τις αποταμίευσης και μας δείχνει πώς μπορεί κανείς να μάθει από μικρή ηλικία να διαχειρίζεται σωστά τα χρήματά του, να επενδύει και να αυξάνει διαρκώς τα κεφάλαιά του.

"Ο κώδικας της ζωής" του Walter Isaacson

Όταν η Τζένιφερ Ντάουντνα πήγαινε στην έκτη τάξη, γύρισε μια μέρα στο σπίτι κι ανακάλυψε ότι ο πατέρας της είχε αφήσει πάνω στο κρεβάτι της το βιβλίο του Τζέιμς Γουάτσον Η διπλή έλικα. Νόμισε πως ήταν μια από τις αστυνομικές ιστορίες που τόσο της άρεσαν. Όταν το διάβασε, ανακάλυψε ότι κατά κάποιον τρόπο είχε δίκιο. Καθώς καταβρόχθιζε τις σελίδες, τη συνάρπασε ο έντονος ανταγωνισμός κατά την αναζήτηση του κώδικα της ζωής. Κι ας έλεγε ο σχολικός της σύμβουλος ότι τα κορίτσια δεν γίνονται επιστήμονες, αποφάσισε πως αυτή θα γινόταν. Ωθούμενη από το πάθος της να κατανοήσει πώς λειτουργεί η φύση, βοήθησε να πραγματοποιηθεί η πιο σημαντική πρόοδος στη βιολογία, μετά την ανακάλυψη της δομής του DNA από τον Γουάτσον. Μαζί με τους συνεργάτες της έκανε μια εφεύρεση που θα άλλαζε την ανθρωπότητα – το CRISPR. Ένα εύχρηστο εργαλείο ικανό να τροποποιήσει το DNA. To CRISPR άνοιξε έναν θαυμαστό καινούριο κόσμο ιατρικών θαυμάτων, αλλά έθεσε και πολλά ηθικά διλήμματα.
Η ανάπτυξη του CRISPR, με πιο πρόσφατη εφαρμογή την ταχύτατη δημιουργία εμβολίων για τον κορονοϊό, θα επισπεύσει τη μετάβασή μας στην επόμενη μεγάλη επανάσταση. Ο περασμένος μισός αιώνας ήταν μια ψηφιακή εποχή βασισμένη στους μικροεπεξεργαστές, τους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Τώρα εισερχόμαστε σε μια επανάσταση στις επιστήμες της ζωής, η οποία γεννά μια σειρά από ηθικά ερωτήματα. Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τις νέες μας δυνάμεις στο «χακάρισμα» της εξέλιξης, για να γίνουμε λιγότερο ευπρόσβλητοι στους ιούς; Τι υπέροχο δώρο θα ήταν αυτό! Και για την πρόληψη της κατάθλιψης; Θα έπρεπε να επιτρέπουμε στους γονείς, εάν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να βελτιώνουν το ύψος, τους μυς ή τον δείκτη νοημοσύνης των παιδιών τους;
Αφού βοήθησε στην εφεύρεση του CRISPR, η Τζένιφερ Ντάουντνα πρωτοστάτησε στην ενασχόληση με τούτα τα ηθικά ζητήματα και, με τη συνεργάτιδά της, την Εμανουέλ Σαρπεντιέ, τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ το 2020.
Η ιστορία της μοιάζει με «συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα» (Oprah Daily) που πραγματεύεται τα σπουδαιότερα θαύματα της φύσης, από τις απαρχές της ζωής έως το μέλλον του ανθρώπινου είδους. Ένα μοναδικό βιβλίο που εμβαθύνει σε μια από τις πλέον ρηξικέλευθες βιολογικές ανακαλύψεις των καιρών μας.