"Η πτώση" του Νίκου Τσουρλάκη

Ατιμώρητα εγκλήματα: Το ραντεβού του πολεμιστή με τον θάνατο αφήνει ανεπούλωτες πληγές στο σώμα και την ψυχή του. Ένας σαδιστής δολοφόνος εξαφανίζει τα ίχνη του, για να μπορεί να δράσει ανενόχλητος στη νέα του πατρίδα. Με τη συμβολική δύναμη ενός αρχαίου κοσμήματος, προσπαθεί να αναβιώσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Λυσσαλέα αναζήτηση: Η εξόντωση των δολοφόνων ενός λαού δεν οδηγεί στην κάθαρση, καθώς πυροδοτείται μόνον από την ανάγκη για εκδίκηση. Τρεις ανόμοιοι χαρακτήρες, ένας στρατιώτης εκδικητής, μια κατάσκοπος και ένας σκληρός έμπορος ναρκωτικών, συνεργάζονται για να βρουν το αρχαίο κόσμημα και να κλείσουν μια ανοικτή πληγή είκοσι ετών.
Η αξία της ανθρώπινης ζωής: Ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ψυχρός και υπολογιστικός, πέφτει στη μεγαλύτερη παγίδα της καριέρας του. Ένας ανελέητος μαφιόζος σκοτώνει αδιάκριτα, χωρίς τύψεις κι αναστολές, με σκοπό να παραδώσει στον πελάτη του το πολύτιμο αρχαίο κόσμημα.
Τρεις ιστορίες που λαμβάνουν χώρα σε τρεις διαφορετικές εποχές. Οι πρωταγωνιστές μέσα από τα πάθη και τις πράξεις τους μετατρέπονται σε τραγικούς ήρωες, οι οποίοι τέμνονται διαχρονικά, με κοινό παρονομαστή την πτωτική τους πορεία προς το έγκλημα, την ανομία και τη φθορά.