"Η ήσυχη ένοικος" της Clemence Michallon

Ο Έινταν Τόμας είναι ένας σκληρά εργαζόμενος οικογενειάρχης, ιδιαίτερα αγαπητός στη μικρή κωμόπολη όπου ζει. Είναι από τους ανθρώπους που δίνουν πάντα ένα χέρι βοήθειας, που έχουν πάντα έναν καλό λόγο για τον καθένα. Όμως έχει ένα σκοτεινό μυστικό: απάγει γυναίκες και τις σκοτώνει. Έχει ήδη διαπράξει οχτώ φόνους, και η Ρέιτσελ, φυλακισμένη σε μια αποθήκη, τρέμει πως θα είναι το επόμενο θύμα του.
Όταν η γυναίκα του Έινταν πεθαίνει από καρκίνο, αυτός και η δεκατριάχρονη κόρη του η Σεσίλια αναγκάζονται να μετακομίσουν. Σίγουρος ότι ύστερα από πέντε χρόνια αιχμαλωσίας η Ρέιτσελ έχει υποστεί αρκετή πλύση εγκεφάλου ώστε να μην αποπειραθεί να το σκάσει, ο Έινταν επιλέγει να την πάρει μαζί του και τη συστήνει στην κόρη του ως «φίλη φίλων» που έχει ανάγκη από στέγη. Όμως η Ρέιτσελ, που ξέρει να μάχεται και να επιζεί, βλέπει στο πρόσωπο της Σεσίλια μια σανίδα σωτηρίας και αρχίζει διστακτικά να χτίζει μια σχέση μαζί της. Τότε εμφανίζεται στη σκηνή η Έμιλι, που είναι τρελά ερωτευμένη με τον όμορφο χήρο. Θα μπει στην τροχιά της Ρέιτσελ και της Σεσίλια και θα πλησιάσει κι αυτή επικίνδυνα το φρικτό μυστικό του Έινταν.
Ένα δραματικό μυθιστόρημα σασπένς, ειπωμένο από την οπτική γωνία τριών γυναικών. Ένα αγωνιώδες θρίλερ και συνάμα μια οξυδερκής σπουδή στο ψυχολογικό τραύμα, στη θέληση για επιβίωση και στη δυναμική της ισχύος.

"Όταν έρχονται οι ξένοι" του Ivar Leon Menger

Οι ξένοι είναι πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζεις.
Ζουν στην απόλυτη απομόνωση, σε μια ξύλινη καλύβα βαθιά μέσα στα δάση ενός μικρού νησιού: η μητέρα, ο πατέρας και δυο παιδιά στην εφηβεία. Η απέναντι στεριά μόλις που ξεχωρίζει πέρα μακριά. Η δεκαεξάχρονη Γιούνο και ο αδερφός της περνούν τις μέρες τους ψαρεύοντας, ψήνοντας γλυκά και παίζοντας επιτραπέζια τα κυριακάτικα απογεύματα. Κι όλα αυτά υπό έναν διαρκή φόβο. Γιατί στην αντίπερα όχθη παραμονεύουν ήδη οι ξένοι. Μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους από στιγμή σε στιγμή. Και τότε θα πάρουν εκδίκηση για κάτι που τους έκανε ο πατέρας πολύ καιρό πριν. Οι ξένοι θα έρθουν με έναν σκοπό: να ξεκληρίσουν ολόκληρη την οικογένεια. Γι’ αυτό ο πατέρας έχει σκάψει ένα μυστικό καταφύγιο. Εκεί μέσα μπορούν να νιώθουν ασφαλείς. Ακόμα…
ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ.
ΘΑ Σ’ ΑΓΑΠΟΥΝ.
ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.

"Μυστήριο στη Βενετία" της Agatha Christie

«Αυτό που αναζητώ εγώ είναι η αλήθεια. Πάντα η αλήθεια».
Σ’ ένα πάρτι για το Χάλοουιν ένα δεκατριάχρονο κορίτσι, η Τζόις, περηφανεύεται ότι υπήρξε μάρτυρας φόνου. Και ενώ κανείς δεν την πιστεύει, εκείνη το σκάει. Ύστερα από ώρες, εντοπίζεται: είναι ακόμη στο σπίτι, πνιγμένη… μέσα σ’ έναν κουβά με μήλα.
Το ίδιο βράδυ ο Ηρακλής Πουαρό καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση, ωστόσο η αποστολή του δεν είναι απλή, αφού κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον λόγο για τον οποίο δολοφονήθηκε η μικρή παραμυθού.
Κι αν η Τζόις είχε δίκιο; Κι αν πράγματι είχε δει με τα ίδια της τα μάτια έναν φόνο; Κι αν ο δολοφόνος είναι… δολοφόνος εις διπλούν;
Στο βιβλίο βασίστηκε η κινηματογραφική ταινία ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ.
Περιλαμβάνεται πρόλογος του σεναριογράφου της ταινίας, Μάικλ Γκριν.

"Η έκτη αίσθηση του Ζάκαρι Κλάουντσλι" του Sean Lusk

Ο Ζάκαρι Κλάουντσλι έχει ένα θαυμαστό χάρισμα. Όμως δεν είναι όλα τα χαρίσματα ευλογία…
Λίντενχολ Στριτ, Λονδίνο, 1754.
Ο Ζάκαρι Κλάουντσλι μεγάλωσε ανάμεσα σε γρανάζια κι ελατήρια στο εργαστήριο του πατέρα του, περιτριγυρισμένος από παράξενα και μαγευτικά αυτόματα με ωρολογιακό μηχανισμό. Είναι ένα ευτυχισμένο παιδί, λατρεμένο από τον πατέρα του τον Έιμπελ κι από τους τεχνίτες που τον βοηθούν στο ζωντάνεμα των δημιουργημάτων του.
Κι έχει επίσης ένα εκπληκτικό χάρισμα, μπορεί να βλέπει μες στην καρδιά και στο μυαλό των ανθρώπων. Ύστερα, όμως, ένα μοιραίο ατύχημα θα πάρει τον Ζάκαρι μακριά από το εργαστήριο και την οικογένειά του. Ο πατέρας του θα αναγκαστεί να κάνει ένα ταξίδι απ’ όπου δε θα γυρίσει ποτέ. Και, χρόνια αργότερα, μονάχα ο Ζάκαρι μπορεί να ανακαλύψει τι συνέβη.
Ένα όμορφα γραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα μυστηρίου, για την αγάπη, την ελπίδα και την περιπέτεια που ζει κάποιος καθώς αναζητά τη θέση του στον κόσμο.

"Πως να ξαναβρείς τον ύπνο σου" της Dr. Wendy Troxel

Ο ύπνος είναι το νέο σεξ. Όλοι μιλούν γι’ αυτό, εύχονται να τους συνέβαινε συχνότερα, και ζηλεύουν τους φίλους και τους συναδέλφους που φαίνεται να περνούν άφθονο χρόνο κάνοντας αυτή τη δραστηριότητα. Αλλά αν ο ύπνος είναι το νέο σεξ, τότε γιατί ξέρουμε τόσο λίγα πράγματα για το τι πραγματικά σημαίνει ο «κοινός ύπνος»;
Άγχος, ροχαλητό, κρίσεις αϋπνίας, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που σας κρατάει ξάγρυπνους, σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε πρακτικές συμβουλές για να το αντιμετωπίσετε ώστε να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας αλλά και τη σχέση με το ταίρι σας.
Η εξειδικευμένη σε ζητήματα ύπνου κλινική ψυχολόγος δρ Γουέντι Τρόξελ, αντλώντας στοιχεία τόσο από τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες όσο και από τη βαθιά κατανόησή της για τη φύση των ανθρώπινων σχέσεων, μας μαθαίνει μεταξύ άλλων πώς:
Να διαχειριζόμαστε τους κύκλους του ύπνου μας και τις διαταραχές τους.
Να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ποιοτικό ύπνο.
Να μην αφήσουμε την έλλειψη ύπνου και την έλευση παιδιών να επηρεάσουν τη σεξουαλική μας ζωή.
Να βρούμε λύσεις και να πάρουμε γενναίες αποφάσεις με το ταίρι μας («διαζύγιο ύπνου») προκειμένου να προστατεύσουμε τη σχέση μας και τον ύπνο μας.
Ένας καινοτόμος και πρακτικός οδηγός για την κοινή εμπειρία του ύπνου ως βασικού και κρίσιμου συστατικού οποιασδήποτε ευτυχισμένης συντροφικής σχέσης.

"Ο κατήφορος" του Γρηγόριου Ξενόπουλου

Η Ρόζα, γυμνή, έδινε την παράξενη εντύπωση μιας θαλάσσιας θεάς. Για να γεννηθώ τόσο όμορφη, συλλογίστηκε, θα πει πως έχω στον κόσμο έναν προορισμό. Κι ακολουθώ τον προορισμό μου! Έτσι βρήκε ακόμα μια δικαιολογία της ελεεινής της ζωής.
Η Ρόζα, κόρη καλής οικογένειας της Ζακύνθου, είναι όμορφη, ευαίσθητη, αθώα, αλλά και ευκολόπιστη. Ο γοητευτικός φοιτητής Ζοζός είναι τυχοδιώκτης και αδίστακτος… Μια φωτογραφία αρκεί για να σπρώξει τη Ρόζα στον κατήφορο! Να τι δεν ήξερε η Ρόζα. Όταν γνώριζε για πρώτη φορά την αγάπη, πίστευε μόνο στη δύναμη και στη φρεσκάδα των δεκαέξι της χρόνων. Δεν ήξερε για τις παγίδες της Μοίρας και για τα μονοπάτια που θα έπρεπε να διαβεί. Στην αρχή είναι η θύελλα, ο παρορμητισμός κι ο έρωτας. Στη συνέχεια η απώλεια της τιμιότητας και της αθωότητας. Κι έπειτα, οι εκβιασμοί που βυθίζουν τη Ρόζα στην απελπισία, στον φόβο και στο σκοτάδι… Θα έρθει ποτέ το ξύπνημα και η μετάνοια ή η φοβερή σκάλα που κατεβαίνει θα μετατρέψει μοιραία τη Ρόζα σε τραγική ηρωίδα;
Ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, με όπλο την ελευθεροστομία του αλλά και τη βαθιά αντίληψη της κοινωνίας των αρχών του 20ού αιώνα, αποτυπώνει με μοναδική μαεστρία τις σχέσεις της ηρωίδας του με τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρό της και, τελικά, καταγγέλλει την αποτυχία, την ήττα και την έκπτωση κάθε ηθικής.
Στην έκδοση περιλαμβάνεται Επίμετρο από την Κατερίνα Σχινά, συγγραφέα, κριτικό και μεταφράστρια και Χρονολόγιο-Εργογραφία από τον Διονύση Μουσμούτη, συγγραφέα, κριτικό και διευθυντή του περιοδικού Ιστορία.

"Φτιάξε τη διάθεσή σου σε 5 λεπτά" της Joanne Mallon

5 ΛΕΠΤΑ ΑΡΚΟΥΝ.
Η χαρά είναι γύρω μας: στην πρώτη γουλιά καφέ, στην ομορφιά της ανατολής, σε μια βαθιά ανάσα, και είναι εύκολο να τη βρεις και να φτιάξεις τη διάθεσή σου όταν ξέρεις πού να κοιτάξεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 5 λεπτά. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει 60 ιδέες που θα σε βοηθήσουν να βρίσκεις το κέφι σου κάθε στιγμή της μέρας και να χαρίσεις ζωή στη ρουτίνα σου. Θα ανακαλύψεις πώς:
* Να βάζεις έναν στόχο στη μέρα σου.
* Να κάνεις μια μικρή πράξη καλοσύνης.
* Να τρως στο ύπαιθρο, στον καθαρό αέρα.
* Να υιοθετήσεις ένα μικρό τελετουργικό γείωσης.

"Μην αγχώνεσαι" της Anna Barnes

ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.
Όλοι αντιμετωπίζουμε στρες στην καθημερινότητά μας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι αποτελεσματικό για αυτό. Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, γεμάτο πρακτικές συμβουλές, σου προσφέρει τα εργαλεία και τις τεχνικές που χρειάζεσαι για να καταλάβεις τι σε αγχώνει και πώς μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Θα ανακαλύψεις πώς:
* Να διαχειρίζεσαι την πίεση στον χώρο της δουλειάς.
* Να έχεις μεγαλύτερη ισορροπία στην προσωπική και οικογενειακή σου ζωή.
* Να διαμορφώσεις τη διατροφή σου έτσι ώστε να αυξήσεις τις αντοχές σου.
* Να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση με γυμναστική.
* Να νιώσεις ηρεμία χρησιμοποιώντας τεχνικές χαλάρωσης.

"Λόρενς της Αραβίας. Ο πρίγκιπας με τα δύο πρόσωπα" του Gilbert Sinoué

Παρίσι, 1962. Ο ιστορικός Πολ Σαβαρί και η γυναίκα του βγαίνουν ενθουσιασμένοι από την αίθουσα όπου μόλις παρακολούθησαν τον Λόρενς της Αραβίας, την ταινία του Ντέιβιντ Λιν. Ένας θεατής πέφτει πάνω τους με φόρα. Τον λένε Άλαν Κάρσγουελ και φαίνεται πολύ εκνευρισμένος. Ένας χολιγουντιανός μύθος ήταν η ταινία, λέει, απέχει χιλιόμετρα από την πραγματικότητα. Διότι αυτός γνώρισε τον Λόρενς στην Οξφόρδη, όταν σπούδαζε αρχαιολογία, και ξέρει όλη την αλήθεια για τον «πρίγκιπα με τα δύο πρόσωπα».
Ο Σαβαρί ξαφνιάζεται και παράλληλα νιώθει να φουντώνει η περιέργειά του. Αποφασίζει λοιπόν να ακολουθήσει τα ίχνη του συγγραφέα των επτά στύλων της σοφίας.
Ποιος ήταν ο Τ. Ε. Λόρενς; Ένας μυθομανής; Μια νευρωτική ντίβα; Ένας πράκτορας χωρίς εξουσία; Ένας απίθανος υποκριτής; Ο Ζιλμπέρ Σινουέ επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στο μυθιστόρημα αυτό όπου ξεδιπλώνονται η εποποιία της Αραβικής Επανάστασης και ο θρύλος της αινιγματικής προσωπικότητας του Λόρενς της Αραβίας.

"Emily in Paris 2" της Kalengula Catherine

Έπειτα από ένα κάπως περίπλοκο ξεκίνημα και μια σειρά από γκάφες, αρχίζω πραγματικά.
να ενθουσιάζομαι με τη ζωή μου στο Παρίσι.
Οι συνάδελφοί μου με έχουν αποδεχτεί πλήρως και η προϊσταμένη μου έχει πάψει να μου βροντάει την πόρτα κατάμουτρα. Όταν βγαίνω βόλτα στη γειτονιά, αισθάνομαι πλέον ότι βρίσκομαι στον φυσικό μου χώρο. Στο μεταξύ, η ζωή είναι ακόμη πιο υπέροχη από τη στιγμή που η φίλη μου, η Μίντι, εγκαταστάθηκε στο μικροσκοπικό διαμέρισμά μου.
Μόνο που υπάρχει ένα αγκαθάκι. Ένα τόσο δα προβληματάκι, που ακούει στο όνομα Γκαμπριέλ… για τον οποίο η Καμίλ ζητάει να μου μιλήσει, κατεπειγόντως. Λες να της εξομολογήθηκε ο Γκαμπριέλ τι συνέβη ανάμεσά μας; Ω, λα λα, μακάρι να είναι κάτι άλλο, οτιδήποτε άλλο, κι όχι αυτό!