"Το εκμαγείο" της Φραντζέσκας Μάνγγελ

Στην Αθεάτη τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πέτρινες σκάλες οδηγούν στα βάθη των βουνών, ο άνεμος ψιθυρίζει μυστικά, οι άνθρωποι ζουν πίσω από μάσκες. Η Αλθαία θεραπεύει στο μαγαζί με τα βότανα, η Ακριβή καταδυναστεύει μια ολόκληρη οικογένεια και δύο κορίτσια, σαν αντίθετοι πόλοι, έλκουν μίση κι απωθημένα. Ο ερχομός της ξένης γυναίκας στο μικρό ορεινό χωριό, ανώδυνος κι αδιάφορος στην αρχή, εκκινεί μία αλυσίδα γεγονότων που θα ανατρέψουν τα πάντα στις ζωές τους. Η μουσική και η λήθη θα ξεκινήσουν έναν σιωπηλό χορό και θα φέρουν στην επιφάνεια όλες τις κρυφές πληγές τους. Ένα βουβό πιάνο, ένα μοιραίο λάθος, μια γυναίκα, μια οικογένεια στο χείλος του γκρεμού. Κι ένας άγνωστος άντρας, κρυμμένος σε ένα ερειπωμένο σπίτι, να φτιάχνει νυχθημερόν κέρινα αποτυπώματα, παλεύοντας να ανακτήσει το παρελθόν και να απαλλαγεί από τους εφιάλτες του.
Όλοι μαζί πλάθουν το Εκμαγείο.

"Οι μύστες" της Έλενας Κορδέλλα

«Πόσες φορές ισχυριστήκατε ότι κάποιος δράστης ήθελε κρέμασμα; Πόσες φορές εκφράσατε την άποψη ότι η θανατική ποινή θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα για ορισμένα εγκλήματα; Και πόσες φορές φωνάξατε ότι τα ισόβια πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια;»
Μέσα από τη μάσκα που κάλυπτε όλο του το πρόσωπο, χαμογέλασε στραβά. «Για να δούμε, ποια θα είναι η αντίδρασή σας τώρα που θα κληθείτε να αποφασίσετε;»
Οι Μύστες, μια οργάνωση που υπηρετεί τον μαθηματικά ορισμένο κανόνα της Χρυσής Τομής, έχει αναδυθεί από την αφάνεια για να αποδώσει τιμωρία ανάλογη του εγκλήματος. Όρια δεν υπάρχουν γι’ αυτή. Ούτε νόμοι και κανόνες. Τα μέλη της οργάνωσης υπακούν μόνο σε όσους επιλέγουν να θέσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους.
Ο Δημήτρης Χατζηλαδάς, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, θα κληθεί να διεισδύσει στην οργάνωση με σκοπό να την εξαρθρώσει.
Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, τα στοιχεία αλλά και την ίδια την κοινωνία που, ως επί το πλείστον, υποστηρίζει τη δράση των Μυστών, οι συνεργαζόμενες αρχές, Ελλάδας και εξωτερικού, πρέπει να κάνουν το καθήκον τους.
Υπάρχουν, όμως, και κάποια παιχνίδια που δεν έχουν νικητές…

"Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν ξαναχτυπά" της Elle Cosimano

Η Φίνλεϊ επιστρέφει! Και παρότι η ζωή της δεν έχει αλλάξει και πολύ, το καλό είναι πως έχει πάντα στο πλευρό της την νταντά και φίλη της, Βέρο, και ότι το μόνο πτώμα με το οποίο αναγκάστηκε να ασχοληθεί τελευταία είναι το νεκρό χρυσόψαρο της κόρης της. Όταν όμως ανακαλύπτει πως κάποιος θέλει να εξαφανίσει τον πρώην άντρα της —διά παντός—, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τον σώσει.
Εντωμεταξύ ο ντετέκτιβ Νικ Άντονι δείχνει αποφασισμένος να ξαναμπεί στη ζωή της. Ναι, μπορεί να είναι ένας πολύ γοητευτικός άντρας, αλλά προτεραιότητα της Φίνλεϊ είναι να προστατεύσει την οικογένειά της. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραβιάσει μερικούς κανόνες…

"Όλα θα πάνε καλά… ή και όχι" της Meg Mason

Όλα πονούσαν. Οι πατούσες μου, το στήθος μου, η καρδιά μου, τα πνευμόνια μου, το κρανίο μου, τα δάχτυλά μου, τα ζυγωματικά μου. Με πονούσε το να μιλάω, ν’ αναπνέω, να κλαίω, να τρώω, να διαβάζω, ν’ ακούω μουσική, να είμαι στο ίδιο δωμάτιο με άλλους ανθρώπους και να είμαι ο εαυτός μου.
Κάτι δεν πάει καλά με τη Μάρθα και αυτό κρατάει καιρό. Μια μικρή βόμβα έσκασε μέσα της στην εφηβεία και από τότε δεν ήταν ποτέ πια η ίδια. Έπειτα από αμέτρητους γιατρούς, ατελείωτες θεραπείες και κάθε λογής φάρμακα, ακόμη δεν ξέρει γιατί περνάει τις μέρες της μην μπορώντας να σηκωθεί από το κρεβάτι και γιατί επιμένει να απομακρύνει από τη ζωή της τους αγαπημένους της.
Τώρα έχει κλείσει τα σαράντα, εργάζεται και ξεκινά για ακόμα μία φορά από την αρχή. Ίσως τελικά αυτή η προσπάθεια οδηγήσει τη Μάρθα να γράψει ένα καλύτερο τέλος στην ιστορία της…

"Οικογένεια Πελτιέ. Τα ένδοξα χρόνια" του Pierre Lemaitre

Το σαρωτικό έπος της πλούσιας επιφανούς οικογένειας Πελτιέ με φόντο το μεταπολεμικό Παρίσι, τη Βηρυτό και τη Σαϊγκόν – ένα μυθιστόρημα απληστίας, δολοφονίας και εκδίκησης.
Τρεις ερωτικές ιστορίες, ένας συναγερμός, μια παραστρατημένη έφηβη, ο Βούδας και ο Κομφούκιος, ένας φιλόδοξος δημοσιογράφος, ένας τραγικός θάνατος, ο γάτος Ζοζέφ, μια αφόρητη σύζυγος, μια βρόμικη υπόθεση διακίνησης, μια ινκόγκνιτο ηθοποιός, μια κάθοδος στην κόλαση, ένα ανεξήγητο δυστύχημα, η ταχυδρόμος στο Λαμπεργκέμ, λευκά είδη σε χαμηλές τιμές, η επιστροφή του παρελθόντος, ένα άρωμα εξωτισμού, ένα ξαφνικό και ακαταμάχητο πάθος.
Και κάποιοι φόνοι.

"Ο κατήφορος" του Γρηγόριου Ξενόπουλου

Η εμπλοκή σε ένα γαϊτανάκι εκβιασμών φέρνει στα όρια της απελπισίας την ευαίσθητη και ευκολόπιστη Ρόζα. Ο αδίστακτος αλλά γοητευτικός Ζοζός, με αφορμή μια φωτογραφία που τραβήχτηκε εξαιτίας της αφέλειας της ερωτευμένης ηρωίδας, ωθεί τη Ρόζα στον κατήφορο. Έναν κατήφορο που ξεκινά με μια ελαφριά κλίση, και προχωρά με εμπόδια και ανωμαλίες, μα που ξαφνικά, ίσιος, γυμνός, γλιστερός, παίρνει σχεδόν την κάθετο.
Πόσα πράγματα άραγε συντρέχουν για να παγιδευτεί ένα δυστυχισμένο κορίτσι… Στο σύθαμπο του δειλινού η Ρόζα γνώρισε για πρώτη φορά την αγάπη, αλλά και αφέθηκε στο ξεχαρβάλωμα εκείνο της ψυχής της που κατανίκησε ντροπή και αηδία και την οδήγησε στην αιώνια κόλαση…
Με μεγάλη μαεστρία αλλά και βαθιά αντίληψη της αθηναϊκής κοινωνίας των αρχών του 20ού αιώνα, ο Ξενόπουλος καταγράφει την αποτυχία, την ήττα και την έκπτωση της ηθικής σε όλη τη διαδρομή της τραγικής ηρωίδας του.

"Τα πάντα για την κόρη μου" της Anne Griffin

ΙΡΛΑΝΔΙΑ. 2009. Ένα απόγευμα σαν όλα τα άλλα η Ρόζι βλέπει την κόρη της, Σίρσα, να φεύγει με το ποδήλατό της για την πόλη του Δουβλίνου. Όπως πάντα, περιμένει ότι θα ακούσει τον ήχο της πόρτας επιστρέφοντας σπίτι λίγες ώρες αργότερα. Όμως ο ήχος αυτός δεν ακούγεται ποτέ.
Οκτώ χρόνια μετά, έπειτα από εκτεταμένη έρευνα για την εξαφάνιση της κόρης της, η Ρόζι είναι η μόνη που επιμένει πεισματικά ότι είναι ακόμη ζωντανή. Εντελώς απροσδόκητα δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα της, που της ζητάει να επιστρέψει στο νησί Ρόρινγκ Μπέι για το καλοκαίρι και εκείνη αναγκάζεται να βγει από την ανυπαρξία στην οποία έχει βυθιστεί. Παλιές έχθρες αναδύονται στην επιφάνεια, αλλά και καινούριες φιλίες δημιουργούνται, καθώς και μια αναπάντεχη παρηγοριά. Όταν εμφανίζεται μια ξαφνική αχτίδα ελπίδας, η Ρόζι βρίσκεται ενώπιον μιας αβάσταχτης ερώτησης: έχει δίκιο να πιστεύει ότι η Σίρσα είναι ζωντανή;

"Μια ασήμαντη γυναίκα" της Sonia Purnell

Το 1942 η Γκεστάπο μετέδωσε μια επείγουσα ανακοίνωση: «Είναι η πιο επικίνδυνη κατάσκοπος των Συμμάχων. Πρέπει να τη βρούμε και να την εξολοθρεύσουμε».
Ο στόχος τους ήταν η Βιρτζίνια Χολ, μια νεαρή γυναίκα από τη Βαλτιμόρη που κατάφερε να προσχωρήσει στην κατασκοπευτική οργάνωση γνωστή με το προσωνύμιο «Ministry of Ungentlemanly Warfare» του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Η Χολ έγινε η πρώτη κατάσκοπος των συμμαχικών δυνάμεων που βοήθησε να ανάψει η φλόγα της γαλλικής αντίστασης, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο που διεξάγονταν έως τότε οι μυστικές πολεμικές επιχειρήσεις.
Ακόμα κι όταν το πρόσωπό της φιγουράριζε σε αφίσες ως καταζητούμενη, ακόμα κι όταν την επικήρυξαν, η Χολ αρνήθηκε να υπακούσει στις επίμονες εντολές των ανωτέρων της με σκοπό τη διαφυγή της. Ήταν αφοσιωμένη στον αγώνα και είχε πάντα την ακλόνητη πεποίθηση ότι έπρεπε να σώσει πολλές ζωές ακόμη και να απελευθερώσει ολόκληρα κομμάτια της Γαλλίας από τους ναζί.

"Το κινητό μου; Με τίποτα!" της Dr. Roni Cohen-Sandler

Νιώθετε ότι η έφηβη κόρη σας μεγαλώνει σε τελείως διαφορετικό κόσμο από αυτόν που μεγαλώσατε εσείς; Ότι είναι εξαρτημένη από το κινητό της τηλέφωνο, ότι το cyber bulling βρίσκεται εκεί και την απειλεί κάθε στιγμή, ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταλαμβάνουν τον περισσότερο χρόνο της; Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα: η τεχνολογία μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο τα σύγχρονα κορίτσια κατανοούν τον εαυτό τους, αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και επικοινωνούν. Πολλοί γονείς αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα μη οικείο περιβάλλον και δεν γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι, άσχετα από τον βαθμό εξοικείωσής σας με την τεχνολογία, εξακολουθείτε να είστε το καταλληλότερο άτομο για να καθοδηγήσετε την κόρη σας μέσα στο χάος της εφηβείας.
Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας η κλινική ψυχολόγος Roni Cohen-Sandler σας βοηθά με πρακτικές συμβουλές να διαχειριστείτε τις σύγχρονες προκλήσεις της ανατροφής, βασιζόμενη στις συνεδρίες της με οικογένειες, στις δεκαετίες της κλινικής εμπειρίας της αλλά και στην προσωπική της εμπειρία από την ανατροφή της κόρης της.

"Ήρεμοι γονείς" της Sarah Ockwel-Smith

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί: «Μα τι δεν πάει καλά με εμένα; Γιατί δεν μπορώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου και να φέρομαι ήρεμα;». Πολλοί γονείς θα ήθελαν να ακολουθήσουν έναν πιο ήπιο και θετικό τρόπο άσκησης του γονικού τους ρόλου, όμως τα συναισθήματα και το καθημερινό στρες στέκονται εμπόδιο.
Η επιτυχημένη συγγραφέας Σάρα Όκγουελ-Σμιθ αποδεικνύει ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε ήρεμοι γονείς. Με βάση την πολυετή εμπειρία της, παρέχει χρήσιμα στοιχεία από έρευνες, συμβουλές και πρακτικές ασκήσεις που θα σας κατευθύνουν σωστά προς μια πιο ήρεμη γονική συμπεριφορά.
Ένας πολύτιμος οδηγός για όλη την οικογένεια όπου εξηγούνται ζητήματα όπως:
• Τι πυροδοτεί τον θυμό και το άγχος σας και πώς να συμφιλιωθείτε με τη δική σας παιδική ηλικία.
• Γιατί πρέπει να αποδεχτείτε τις αδυναμίες σας και να διώξετε την ενοχή, καθώς σας εμποδίζει από το να γίνετε καλύτεροι γονείς.
• Ποιο είναι το ψυχικό φορτίο της γονικής ευθύνης – γιατί πρέπει να κατανοήσετε την πίεση και να τη μοιράζεστε περισσότερο.
• Γιατί δεν πρέπει να έχετε ως στόχο να εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή, πώς να εξισορροπήσετε τη δουλειά και τον χρόνο με την οικογένειά σας.
• Πώς να αντιμετωπίζετε με σύνεση και ηρεμία τις μεταβατικές περιόδους της ζωής.
• Ποια είναι τα τέσσερα «πρέπει» για να είστε πιο ήρεμοι γονείς και πώς να μην παρασύρεστε σε εκρήξεις θυμού.

"Ο μοναχός που δεν ήθελε να έχει δίκιο" των Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankeler & Navid Modiiri

Ας ξεκινήσουμε με το τι δεν είναι αυτό το βιβλίο. Δεν είναι για τη θρησκεία. Δεν σας λέει πώς να ζείτε τη ζωή σας. Δεν μιλάει για καινούρια πιστεύω. Από την άλλη, είναι ένας φωτεινός οδηγός για το πώς να αντιμετωπίζετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας με έναν τρόπο που θα κάνει τη ζωή σας πιο απολαυστική, ελεύθερη και σοφή.
Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι καταλαβαίνουμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ότι μπορούμε να καθορίζουμε τον δρόμο που παίρνει η ζωή μας. Συχνά, όμως, τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζουμε – στην πραγματικότητα, σπανίως το κάνουν.
Τι μας βοηθάει να ανταποκρινόμαστε στον τρόπο που εξελίσσεται η ζωή μας; Να ζούμε ελεύθεροι, να μείνουμε ταπεινοί και να βρίσκουμε παρηγοριά στις δύσκολες στιγμές;
Στο βιβλίο αυτό ο πρώην μοναχός Björn Natthiko Lindeblad δίνει συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα και να τη θεωρούμε φυσικό μέρος της ζωής. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν επιλέγουμε τις σκέψεις μας. Μπορούμε μόνο να επιλέγουμε αν θα τις πιστέψουμε ή όχι.

"Dina’s Bakery. My best recipes" της Ντίνας Νικολάου

Η αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου, πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, μοιράζεται μαζί σας τις καλύτερες και πιο πετυχημένες συνταγές της. Μέσα από αυτό το βιβλίο, θα την ακολουθήσετε σε όλα της τα ταξίδια: στο Παρίσι, στην Αθήνα, στην Κυρτώνη, σε επαγγελματικές κουζίνες, σε τηλεοπτικά πλατό, σε ατελείωτα οικογενειακά τραπέζια. Η γευστική μνήμη μεταμορφώνει κάθε πιάτο, χαρίζοντας στα φαγητά βαθιά νοστιμιά.
Κάθε φαγητό έχει τη δική του ιστορία, κάθε πιάτο έχει το δικό του αποτύπωμα. Αλλά όλες οι συνταγές έχουν ένα κοινό συστατικό: ένα αρχέγονο υλικό για το οποίο όλοι έχουμε τις περισσότερες αναμνήσεις και ιστορίες να διηγηθούμε. Το αλεύρι… Ψωμάκια ζυμωμένα με αγάπη, πίτες με απλά υλικά, κέικ, ζυμαράκια… ζυμώματα, φουσκώματα, ενέργεια, αγάπη και, φυσικά, γνώση!
Καλή απόλαυση!

"Τα παιχτρόνια: Κρυφά μυστικά!" του Isaac Palmiola

Τα «Φιστίκια του Ποδοσφαίρου» δεν είναι στα καλύτερά τους. Ο Μιγκέλ, ο προπονητής τους, είναι ερωτευμένος και βρίσκεται στον κόσμο του. Η Αρόα είναι τόσο εξοργισμένη που θυμίζει βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο Μάουρο Λούκε, o καλύτερος παίκτης τους, συμπεριφέρεται περίεργα και κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο. Θα τον έχουν κοντά τους τα Φιστίκια για τον επόμενο κρίσιμο αγώνα;

"Μυστικά και χαμένοι θησαυροί, Σέρλοκ Χολμς: Οι χάλκινες οξιές" του Arthur Conan Doyle

«Κύριε Χολμς, παρακαλώ να βρίσκεστε στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ στο Γουίντσεστερ αύριο το μεσημέρι. Παρακαλώ, ελάτε. Είμαι ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ!»
Όταν η τρομαγμένη Βάιολετ Χάντερ απευθύνεται στον Χολμς και στον Γουάτσον για βοήθεια, οι δύο πολέμιοι του εγκλήματος βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα επικίνδυνο μυστήριο. Διότι μέσα στα δωμάτια στις Χάλκινες Οξιές κρύβονται πολύ περισσότερα από μερικά μυστικά…

"Άγκαθα Μίστερι: Πρόκληση στον Υπερσιβηρικό" του Sir Steve Stevenson

Ο παγκοσμίου φήμης κλέφτης Στρογκόφ προκαλεί ανοιχτά την εταιρεία ντετέκτιβ Eye International, καθώς έχει αποφασίσει να ληστέψει έναν από τους πιο πλούσιους πελάτες της, που ταξιδεύει με τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο.
Κάπως έτσι θα ξεκινήσει μία συναρπαστική έρευνα όπου η Άγκαθα και ο Λάρι Μίστερι, με τη βοήθεια του θείου Τζακ, θα ταξιδέψουν σε απόσταση αναπνοής από τον πιο πανούργο δρά­στη που συνάντησαν ποτέ!
 
"Κολέγιο Σεν Κλερ: Τρίτος χρόνος στο Σεν Κλερ" της Enid Blyton

Οι δίδυμες Πατ και Ιζαμπέλ Ο’Σάλιβαν επιστρέφουν στο σχολείο μετά τις διακοπές. Μέσα στη χαρά τους για τον γυρισμό τους στο αγαπημένο τους Σεν Κλερ, μοιράζονται τον προβληματισμό όλων των κοριτσιών σχετικά με το ποια θα είναι η νέα αρχηγός της τάξης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η άφιξη τριών νέων μαθητριών θα σημάνει την αρχή μιας σχολικής περιόδου όλο απρόοπτα που θα διαταράξουν το καλό κλίμα του σχολείου.

"Αστέρια του ποδοσφαίρου: Ο Χάαλαντ τα σπάει" του Simon Mugford

Διάβασε τη μέχρι στιγμής ποδοσφαιρική ιστορία του Έρλινγκ Χάαλαντ, του νεότερου κορυφαίου επιθετικού από τη Νορβηγία, που έχει σπάσει τα ρεκόρ στο σκοράρισμα και ετοιμάζεται να γίνει μεγάλο αστέρι στο ποδόσφαιρο.
Εντυπωσίασε τους φίλους σου με ΟΛΑ τα ρεκόρ του Χάαλαντ και δες γιατί τελικά…

"Αστέρια του ποδοσφαίρου: Ο Φαν Ντάικ τα σπάει" του Simon Mugford

Ανακάλυψε πώς έφτασε ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ από το πλύσιμο πιάτων σε εστιατόρια, στις επιτυχίες με τη Σέλτικ και τη Λίβερπουλ, κι έγινε ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο.
Εντυπωσίασε τους φίλους σου με ΟΛΑ τα ρεκόρ του Φαν Ντάικ και δες γιατί τελικά…

"Το πρώτο μου βιβλίο για… Τα ζώα" του Ben Newman

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ένα ταξίδι γνώσης παρέα με ΤΑ ΠΙΟ απίστευτα ζώα ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ γύρω μας!
Από πολύχρωμα πουλιά μέχρι και θηλαστικά που έχουν σπάσει ΚΑΘΕ ρεκόρ.
Γνώρισε πάνω από 100 ζωάκια από όλο τον κόσμο ανά κατηγορία.
Κάθε σελίδα θα σου κινήσει την περιέργεια αλλά και τη φαντασία!
Με μεγάλα παραθυράκια! Εμπλουτισμός Για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Διαβάζουμε μαζί!

"Η ιστορία της φύσης. Το πρώτο μου βιβλίο για την προστασία της Γης" των Catherine Barr & Steve Williams

Ταξίδεψε στον χρόνο για να μάθεις για τη διατήρηση της ζωής και τη σημασία της για την προστασία της Γης.
Διάβασε για την ιστορία της φύσης, τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τον άνθρωπο και τα οποία απειλούν το μέλλον μας, καθώς και για τις ευαισθητοποιημένες κοινότητες που ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση του πλανήτη μας.
Μέσα από έξοχα διατυπωμένο κείμενο και υπέροχη εικονογράφηση τα παιδιά μαθαίνουν ότι η διαφύλαξη της ισορροπίας της φύσης αποτελεί το κλειδί για την προστασία του θαυμαστού κόσμου μας.
 
"Τζερόνιμο Στίλτον: Στα ίχνη του Μάρκο Πόλο" του Geronimo Stilton

Ο Τζερόνιμο Στίλτον είναι ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Ηχώ των Τρωκτικών», της πιο διάσημης εφημερίδας της Ποντικονήσου.
Στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να διηγείται χαρούμενες και διασκεδαστικές ιστορίες.
Αυτή η νέα περιπέτεια θα οδηγήσει τον Τζερόνιμο στην αρχαία Κίνα, στην αυλή του Μογγόλου αυτοκράτορα Κουμπλάι Χαν.
Εκεί θα συναντήσει τον περίφημο Βενετό ταξιδευτή Μάρκο Πόλο και θα συγκρουστεί με τους μοχθηρούς Γάτους Πειρατές!

"Τόσο απλά: Η δύναμη του Όχι" της Dr. Catherine Dolto

Η γνωστή παιδίατρος Δρ. Κατρίν Ντολτό μοιράζεται την πολύτιμη γνώση της για την παιδική ηλικία εκφράζοντας με τον καλύτερο και πλέον άμεσο τρόπο όλα όσα απασχολούν τα παιδιά. Όπως συνηθίζει να λέει: «Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε».
Για να μάθουμε να λέμε «ναι», πρέπει να μάθουμε να λέμε και «όχι».
Τόσο απλά!