The Hunger Games: The ballad of songbirds & snakes - The Hunger Games: Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών
Περιπέτεια
Διάρκεια: 157'

Η περίληψη:
Η Lucy Gray Baird επιλέγεται ως «φόρος» της Περιοχής 12 για τους 10ους Αγώνες Πείνας. Λίγο πριν παλέψει για τη ζωή της στην αρένα, όμως, τα πράγματα περιπλέκονται εξαιτίας του Coriolanus Snow, του νεαρού μέντορά της, ο οποίος δυσκολεύεται να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στα καθήκοντά του και στα συναισθήματα που αναπτύσσει για εκείνη.



Kaibutsu - Το τέρας
Δραματική
Διάρκεια: 126'

Η περίληψη:
Όταν η Saori ανακαλύπτει πως ο μικρός γιος της Μινάτο συμπεριφέρεται περίεργα, καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο σχολείο του. Μαθαίνει ότι ένας δάσκαλός του είναι υπεύθυνος, αλλά η αλήθεια αποδεικνύεται πολύ πιο περίπλοκη.



Les filles d'olfa - Τέσσερις κόρες
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
Η Τυνήσια Olfa Hamrouni είναι μητέρα τεσσάρων κοριτσιών. Μια μέρα, οι δύο μεγαλύτερες κόρες της φεύγουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.



All the beauty and the bloodshed - Όλη η ομορφιά και η αιματοχυσία
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 122'

Η περίληψη:
Ο αγώνας της ακτιβίστριας και διάσημης φωτογράφου Nan Goldin ενάντια στην οικογένεια Sackler, τη φαρμακευτική δυναστεία που ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τον απίστευτο αριθμό θανάτων από συνταγογραφημένα σκευάσματα οπιοειδών.



May December
Δραματική
Διάρκεια: 117'

Η περίληψη:

Η Gracie είναι μια γυναίκα η οποία ζει ευτυχισμένη με τον πολύ νεότερο σύζυγό της, αν και μια εικοσαετία νωρίτερα η σχέση τους είχε προκαλέσει τεράστιο μιντιακό σκάνδαλο. Τώρα μια διάσημη ηθοποιός καλείται να την ερμηνεύσει σε ταινία που πρόκειται να γυριστεί και ζητά να τη συναντήσει στο πλαίσιο της έρευνάς της για το ρόλο.



Tirailleurs - Ο πατέρας του στρατιώτη
Πολεμική
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Σενεγαλέζος κατατάσσεται στον γαλλικό στρατό για να προστατεύσει τον 17χρονο γιο του, ο οποίος στρατολογήθηκε παρά τη θέλησή του. Από το μέτωπο πλέον, οι δυο τους αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.



Εξέλιξη
Δραματική
Διάρκεια: 99'

Η περίληψη:
Σκηνοθέτης και καθηγητής στη Σχολή Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος προάγεται στην ανώτατη διδακτική βαθμίδα. Ταξιδεύοντας στο πανεπιστήμιο με το βραδινό τρένο για να ορκιστεί, παίρνει μαζί του και τον πατέρα του Αντρίκο.