"Το ξενοδοχείο των συναισθημάτων" της Lidia Brankovic

Κάθε μέρα είναι διαφορετική στο Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων, γιατί και τα συναισθήματα διαφέρουν… Κάποια είναι μεγάλα, κάποια είναι μικρά, κάποια είναι μοναχικά και άλλα έρχονται με τους φίλους τους.
Εδώ μένει ο Θυμός που φωνάζει δυνατά και τραντάζεται όλο το δωμάτιο. Η Λύπη που μιλάει ψιθυριστά και πλημμυρίζει με τα δάκρυά της το μπάνιο. Η Ευγνωμοσύνη που δεν ζητά ποτέ τίποτα. Η Αυτοπεποίθηση που βοηθά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Και όταν έρχεται η Αγάπη το ξενοδοχείο γεμίζει φως και γέλιο.
Όποιο συναίσθημα κι αν επισκεφτεί το ξενοδοχείο, όμως, είναι περαστικό από εδώ. Γιατί τα συναισθήματα ταξιδεύουν συνέχεια, σε πολλά διαφορετικά ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο…
Ένα μοναδικό βιβλίο για να εξερευνήσουν τα παιδιά τον κόσμο των συναισθημάτων.

"Και έζησαν πέντε" της Holly Jackson

Οχτώ ώρες. Έξι φίλοι.
Μια κόκκινη κουκκίδα τους σημαδεύει…
Η ατμόσφαιρα ήταν πνιγηρή, σαν σιρόπι, με μια οσμή βενζίνης και γινόταν ακόμα πιο ανυπόφορη με κάθε ανάσα τους μέσα στο τροχόσπιτο. Η Ρεντ έκλεισε τα μάτια της για να σκεφτεί πως δεν ήταν εκεί… Ένας από εσάς ξέρει κάτι. Ένα μυστικό. Μπορεί εσείς να μη με βλέπετε, αλλά σας βλέπω εγώ. Αν προσπαθήσετε να ξεφύγετε, θα πυροβολήσω.
Η Ρεντ με την καλύτερή της φίλη, τον μεγαλύτερο αδελφό της και την τέλεια κοπέλα του, το αγόρι που της αρέσει και έναν φίλο από το σχολείο πηγαίνουν μια ανοιξιάτικη εκδρομή, όταν ένας δυνατός ήχος, σαν έκρηξη, συνταράζει τη νύχτα. Το τροχόσπιτό τους παθαίνει λάστιχο στη μέση του πουθενά. Δεν έχουν σήμα στο κινητό και σύντομα θα καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για ατύχημα… Κάποιος που κρύβεται στο σκοτάδι τους έχει εγκλωβίσει εκεί και τους σημαδεύει· κάποιος τους θέλει νεκρούς.
Απομένουν οχτώ ώρες μέχρι την αυγή και οι έξι φίλοι πρέπει να δραπετεύσουν από το ακινητοποιημένο τροχόσπιτο ή να μαντέψουν ποιος είναι ο στόχος. Όταν κάποιος σπάει την ομερτά, η ένταση μέσα στο κλειστοφοβικό σκηνικό θα φτάσει σε θανάσιμα επίπεδα. Δεν θα επιβιώσουν όλοι στο τέλος της νύχτας…

"Μετανιώνοντας για σένα" της Colleen Hoover

«Το μόνο που θέλησα ποτέ μου είναι να είμαι μαζί σου».
Η Μόργκαν Γκραντ και η δεκαεξάχρονη κόρη της, Κλάρα, δεν θα ήθελαν τίποτα περισσότερο από το να μη μοιάζουν καθόλου.
Η Μόργκαν είναι αποφασισμένη να αποτρέψει την Κλάρα της από το να κάνει τα ίδια λάθη με εκείνη: να μείνει έγκυος και να παντρευτεί πολύ νέα. Για να τη μεγαλώσει αναγκάστηκε να αφήσει τα όνειρά της στην άκρη και δεν θα ήθελε να συμβεί το ίδιο και στην κόρη της. Η Κλάρα δεν θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της. Θεωρεί τη ζωή της βαρετή και προβλέψιμη, δίχως καθόλου αυθορμητισμό.
Το να συνυπάρχουν και να επικοινωνούν τις περισσότερες φορές φαντάζει αδύνατο. Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να φέρει την ειρήνη ανάμεσά τους είναι ο Κρις – ο άντρας της Μόργκαν, ο πατέρας της Κλάρα και ο άνθρωπος που κρατά την οικογένειά τους ενωμένη.
Όλα θα γκρεμιστούν ξαφνικά όταν στον Κρις συμβεί ένα τραγικό ατύχημα. Το τραύμα για τις δύο γυναίκες είναι αδιανόητο, καθώς το γεγονός αυτό θα αλλάξει καθοριστικά τις ζωές τους και όχι μόνο… Καθώς προσπαθούν να ορθοποδίσουν και να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, η Μόργκαν θα βρει παρηγοριά στον τελευταίο άνθρωπο που φανταζόταν ποτέ και η Κλάρα θα στραφεί στο αγόρι που της έχουν απαγορέψει να βλέπει. Κάθε μέρα που περνά, νέα μυστικά και παρεξηγήσεις τις απομακρύνουν όλο και περισσότερο, μέχρι που το χάσμα ανάμεσά τους μοιάζει αγεφύρωτο.
Μια συγκινητική ιστορία από την Colleen Hoover για την οικογένεια, την απώλεια και τους απαγορευμένους έρωτες.

"Το νησί του Βορρά" του Samuel Bjork

Η ερευνήτρια Μία Κρούγκερ έχει αποσυρθεί στο ειδυλλιακό νορβηγικό νησί Χίτρα, αποφασισμένη να εγκαταλείψει την αστυνομία, καθώς η Μονάδα Εξιχνίασης Ανθρωποκτονιών, που οργάνωσε και διηύθυνε με αποτελεσματικότητα ο Χόλγκερ Μουνκ, είναι υπό διάλυση. Όμως η επίσκεψη της εντεκάχρονης Σοφίας στο ησυχαστήριό της, που της ζητά να ανακαλύψει τι συνέβη στον φίλο της Γιουνάταν, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από τρία χρόνια, ξυπνά στη Μία το ενδιαφέρον για την ανεξιχνίαστη υπόθεση. Και απευθύνεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και τον μοναδικό αστυνομικό του, Λούκα Έρικσεν, για να μάθει περισσότερα.
Στο μεταξύ, περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο νησί. Πάνω στο ξύλινο τέμπλο της εκκλησίας, δωρεά της πάμπλουτης οικογένειας Πριτζ, ο νέος εφημέριος βρίσκει κρεμασμένα τρία κοράκια που τους έχουν βγάλει τα μάτια, ενώ ύποπτα πηγαινέλα πλοίων παρατηρούνται στη θαλάσσια περιοχή.
Όταν μια δεκαεξάχρονη κοπέλα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη μέσα σε ένα παλιό σκάφος, με το όνομα του Γιουνάταν γραμμένο με αίμα σε μια κούπα δίπλα της, η Μία αποφασίζει να καλέσει τον Χόλγκερ Μουνκ για να δουλέψουν και πάλι μαζί.

"Ο φάρος του Στάλινγκραντ" του Iain MacGregor

Η νίκη της Σοβιετικής Ένωσης εναντίον των Γερμανών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε δυνατή χάρη σ’ έναν ασύλληπτο φόρο αίματος. Η Μάχη του Στάλινγκραντ, στις όχθες του ποταμού Βόλγα, ένα κορυφαίο γεγονός του πολέμου, αποτελεί ορόσημο των θυσιών που απαιτήθηκαν για τη νίκη, καθώς πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες και μαχητές σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια των σκληρών μαχών από τον Σεπτέμβριο του 1942 έως τον Φεβρουάριο του 1943.
Μέσα σε αυτόν τον αγώνα ζωής και θανάτου, την προσοχή των Σοβιετικών πολεμικών ανταποκριτών τράβηξε η μάχη για ένα κτίριο στρατηγικής σημασίας στην καρδιά της πόλης, το «Κτίριο του Πάβλοφ», το οποίο είχε την κωδική ονομασία «Ο Φάρος». Η αντίσταση μιας μικρής ομάδας Ρώσων στρατιωτών από τη 13η Μεραρχία Τυφεκιοφόρων της Φρουράς ενάντια στους Γερμανούς της 6ης Στρατιάς, που είχε φτάσει μέχρι το κέντρο του Στάλινγκραντ, πήρε θρυλικές διαστάσεις. Μια αναφορά για τη μάχη σε μια τοπική εφημερίδα του Κόκκινου Στρατού σύντομα θα εμπλουτιζόταν και θα αναπαραγόταν στο ραδιόφωνο της Μόσχας και σε αμέτρητες εφημερίδες εθνικής κλίμακας. Μέχρι το τέλος του πολέμου, ο θρύλος θα διογκωνόταν ακόμη περισσότερο και θα ενέπνεε τους Ρώσους για να ξαναχτίσουν τις κατεστραμμένες πόλεις τους.
Αυτή η ιστορία, ένας πυλώνας του ευρύτερου θρύλου του Στάλινγκραντ, μπορεί πλέον να ειπωθεί με ακρίβεια. Ο Iain MacGregor ερεύνησε τόσο τα γερμανικά όσο και τα ρωσικά αρχεία για να ανακαλύψει άγνωστες ως τώρα μαρτυρίες στρατιωτών και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης. Η καθηλωτική του αφήγηση απαντά σε ερωτήματα όπως η ταυτότητα των πραγματικών ηρώων αυτής της επικής μάχης και η συμβολή της στο τελικό αποτέλεσμα της Μάχης του Στάλινγκραντ. Και φωτίζει, με κάθε σεβασμό στις ζωές που χάθηκαν, μια ακόμη πλευρά, αυτή της προπαγάνδας, που μπορεί να εντοπίζει, να προβάλλει ή ακόμη και να επινοεί τους ήρωες που χρειάζεται κάθε φορά.

"Έρωτες από πηλό" της Ελένη Γαληνού

Οι έρωτες από πηλό δεν πετούν ψηλά.
Οι παθιασμένοι έρωτες γερνούν ανεκπλήρωτοι.
Οι πήλινοι Έρωτες μένουν μισοτελειωμένοι…
Η Έλσα με το αγόρι της, τον Μάρκο, και τη φίλη της Φαίδρα πηγαίνουν διακοπές στη γιαγιά της, στην Αμοργό. Η παρουσία του γοητευτικού Γάλλου γλύπτη στο διπλανό σπίτι έλκει αμέσως το ενδιαφέρον τους. Είναι ονειροπόλος, αυθόρμητος, καλλιτέχνης στην ψυχή και τη ζωή, λάτρης του έρωτα και του ωραίου.
Η παρέα μαζί του αποδεικνύεται συναρπαστική. Μέχρι τη λάθος στιγμή. Ένα παιχνίδι και μια ανομολόγητη πράξη φέρνουν την απόλυτη ανατροπή. Οι δαίμονες ξυπνούν. Κανείς δεν πιστεύει αυτό που έχει συμβεί. Το γεγονός βαραίνει και τους τρεις, όμως το πληρώνει μόνο ένας.
Η φιλία τους κλονίζεται ανεπανόρθωτα.
Δεκατρία χρόνια αργότερα όλα έχουν αλλάξει.
Η Έλσα αναζητά ψήγματα της παλιάς φιλίας με τη Φαίδρα και τον Μάρκο, ενώ παράλληλα τους δοκιμάζει. Κρατάει ένα μεγάλο μυστικό που αν το μάθουν…
Ωστόσο, το πιο ανατρεπτικό μυστικό δεν το γνωρίζει κανένας τους. Κι αυτός που το αποκρύπτει, έχει τους δικούς του σκοτεινούς λόγους που δεν μιλά.
Όταν οι αλήθειες σωπαίνουν, οι ζωές των ανθρώπων γεμίζουν σκοτάδια.

"Η τριλογία του φασισμού" του Carlo Lucarelli

ΕΝ ΛΕΥΚΩ
Απρίλιος του 1945, βόρεια Ιταλία.
Ο Μουσολίνι και οι υποστηρικτές του έχουν αποσυρθεί στο Σαλό. Το φασιστικό καθεστώς κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Ο επιθεωρητής Ντε Λούκα ερευνά την υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού, γοητευτικού Βιτόριο Ρέιναρντ, που διατηρούσε στενές σχέσεις με την υψηλή κοινωνία.
ΕΝΑ ΜΟΥΝΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Μάιος του 1945.
Μετά την απελευθέρωση, η αναρχία. Περιοχές ολόκληρες της βόρειας και της κεντρικής Ιταλίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο πάνοπλων ανταρτών. Ένας παλιός γνώριμος του επικηρυγμένου επιθεωρητή Ντε Λούκα, μέλος της αντιστασιακής αστυνομίας, τον βρίσκει καθώς προσπαθεί να διαφύγει προς τη Ρώμη και τον υποχρεώνει να συνεργαστεί στη διαλεύκανση μιας άγριας ομαδικής δολοφονίας.
ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΟΚΕ
Απρίλιος του 1948, Μπολόνια.
Η Ιταλία ετοιμάζεται για τις δεύτερες –και καθοριστικές για τις πολιτικές εξελίξεις– βουλευτικές εκλογές. Τόσο οι δεξιοί όσο και οι κομμουνιστές επιδίδονται σ’ έναν σκληρό αγώνα αλληλοεξόντωσης...
Σ’ αυτή την τεταμένη ατμόσφαιρα, στην Μπολόνια, ο επιθεωρητής Ντε Λούκα αναλαμβάνει την υπόθεση μιας δολοφονίας σ’ ένα μπουρδέλο της οδού Όκε. Το θύμα, ένας νεαρός κομμουνιστής, βρέθηκε κρεμασμένο. Κάποιοι θέλουν να κλείσουν την υπόθεση ως αυτοκτονία.

"Μέσα στο δίχτυ" της Iris Murdoch

Ο Τζέικ, «λογοτεχνικός λαντζέρης» (όπως αυτοαποκαλείται) και χαραμοφάης, τώρα άφραγκος και σε αναζήτηση στέγης, κυνηγάει μια παλιά φιλενάδα του, την Άννα Κουέντιν, και τη διάσημη ηθοποιό αδελφή της, τη Σέιντι.
Αναθερμαίνει τη σχέση του με τον φοβερό και τρομερό Χιούγκο, τη «φιλοσοφία» του οποίου είχε κάποτε το θράσος να τολμήσει να ερμηνεύσει και να πλασάρει για δική του σε ένα βιβλίο με την υπογραφή του. Αυτές οι συναντήσεις μπλέκουν τον Τζέικ και τον εκκεντρικό συνοδό-υπηρέτη του, τον Φιν, σε περιπέτειες, που περιλαμβάνουν την απαγωγή ενός σκύλου-σταρ του σινεμά και μια πολιτική εξέγερση σε ένα κινηματογραφικό στούντιο.
Συνεπαρμένος, ο Τζέικ λαχταράει να μάθει το μυστικό του Χιούγκο. Μήπως όμως το μυστικό του Χιούγκο είναι ο ίδιος ο Χιούγκο; Συνετισμένος, διαφωτισμένος, ο Τζέικ ευελπιστεί να γίνει επιτέλους αληθινός συγγραφέας.

"Outlive" των Dr. Peter Attia & Bill Gifford

Στα τριάντα πέντε του ο ειδικός της μακροζωίας Dr. Peter Attia ήταν κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων που είχε διασχίσει θαλάσσια περάσματα όπως το Κανάλι της Καταλίνα. Όμως εντελώς ανέλπιστα θα διαπίστωνε ότι δεν είναι υγιής και ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει πρόωρα από καρδιοπάθεια. Η εμπειρία αυτή τον έκανε να αναζητήσει τα μυστικά της μακροζωίας: πώς και γιατί πεθαίνουμε και πώς μπορούμε να καθυστερήσουμε ή και να αποτρέψουμε τις χρόνιες παθήσεις που προκαλούν τους περισσότερους θανάτους, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, η νόσος του Alzheimer και ο διαβήτης τύπου 2.
Σε αυτό το ριζοσπαστικό μανιφέστο μακροζωίας και ευζωίας ο Dr. Attia εξηγεί πώς το ταξίδι του τον έκανε να αναθεωρήσει την προσέγγισή του στην ιατρική και την περίθαλψη. Παρά τις επιτυχίες της η συμβατική ιατρική δεν έχει σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο στην καταπολέμηση των ασθενειών της γήρανσης. Συχνά οι θεραπευτικές παρεμβάσεις γίνονται πολύ αργά για να έχουν αποτέλεσμα, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής εις βάρος της διάρκειας υγείας, δηλαδή της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Ο Dr. Attia πιστεύει ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε αυτό το παρωχημένο πλαίσιο εργασίας με μία εξατομικευμένη, προ-ενεργή στρατηγική μακροζωίας όπου ενεργούμε τώρα, αντί να περιμένουμε την εμφάνιση των παθήσεων. Δεν πρόκειται για «biohacking», αλλά για μία στρατηγική, επιστημονική προσέγγιση στην επέκταση της διάρκειας ζωής που ταυτόχρονα βελτιώνει τη σωματική, γνωστική και συναισθηματική υγεία. Στόχος του Dr. Attia δεν είναι να σας πει τι να κάνετε αλλά να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα την υγεία ώστε να δημιουργήσετε το καλύτερο πλάνο μακροζωίας για εσάς.
Η διάρκεια ζωής και υγείας είναι πολύ πιο εύπλαστες από ό,τι πιστεύουμε. Τώρα είναι δυνατόν να χαράξετε μια νέα καμπύλη ζωής που θα σας επιτρέψει να ξεπεράσετε τις προσδοκίες σας και θα κάνει κάθε δεκαετία καλύτερη από την προηγούμενη.

"Flip it!" του Berthold Gunster

«Omdenken» είναι η ολλανδική τέχνη της Ανατρεπτικής Σκέψης, και ουσιαστικά σημαίνει να μετατρέπεις ένα πρόβλημα σε ευκαιρία. Αυτή η θετική και προσανατολισμένη σε λύσεις δημοφιλής θεωρία είναι η βάση της τεράστιας επιτυχίας του Berthold Gunster, συγγραφέα και ομιλητή με διεθνή επίδραση. Η κεντρική ιδέα είναι ότι ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει κάτι νέο και θετικό από ένα ζήτημα. Η μέθοδός του όχι μόνο λύνει ένα πρόβλημα, αλλά δημιουργεί και μια νέα ευκαιρία.
Το βιβλίο μάς δείχνει τι πρέπει να κάνουμε όταν αντιμετωπίζουμε εμπόδια σε διάφορες καταστάσεις, είτε είναι στη δουλειά είτε στο σπίτι με τα παιδιά είτε στον ελεύθερο χρόνο μας. Το «Omdenken» είναι μια μέθοδος που μας διδάσκει πώς να λύνουμε τα προβλήματα, αλλά και πώς να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Βήμα προς βήμα, μαθαίνουμε πώς να αντιμετωπίζουμε καθετί με εποικοδομητικό τρόπο.
Ο Berthold Gunster παρουσιάζει μια σειρά από δεκαπέντε στρατηγικές που θα μετατοπίσουν τη σκέψη σας, οδηγώντας σας από τους περιορισμούς και τους φόβους στα ενδεχόμενα και τις ευκαιρίες. Από την αναταραχή (φέρε τα πάνω κάτω) στην επίδειξη (τόνισε αυτό που επιθυμείς να κρύψεις), και από την ενσωμάτωση (κάνε τον εχθρό σου φίλο) στην ενίσχυση των δυνατών σου σημείων (εστίασε σε αυτό που δουλεύει, και κάνε περισσότερα πράματα σαν αυτό), οι στρατηγικές και τα παραδείγματα του Gunster θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε ακόμα και τα πιο δύσκολα ζητήματα στη δουλειά και στο σπίτι και να δράσετε με έναν νέο τρόπο.

"Stranger Kids - No 1: 24 ώρες χωρίς γονείς!" του Isaac Palmiola

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝ ΕΜΕΝΕΣ 24 ΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;
Ξεκάθαρα…
ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ όταν είναι EKEI!
- Θα κάνουμε ΠΑΡΤΙ με τον αδελφό μου και τον καλύτερό μας φίλο.
- Θα φάμε πολλές ΠΙΤΣΕΣ, ΓΛΥΚΑ και ΠΟΠΚΟΡΝ.
- Θα δούμε μαζί ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ.
Είναι ένα τέλειο σχέδιο, αλλά το σκυλάκι μας ο Τίμπα έχει εξαφανιστεί.
Δεν ξέρουμε πού πήγε, και λένε ότι στην πόλη μας υπάρχει μια μάγισσα που κλέβει σκυλιά!
Λέτε να κινδυνεύει ο Τίμπα;
ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ! ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ;

"Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας - No 7: Μυστηριώδη ίχνη στη λίμνη Λοχ Νες" της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας ταξιδεύουν στον κόσμο και με την εφαρμογή Πορτολάνος λύνουν παράξενα μυστήρια!
Ο Ορέστης θα περάσει το καλοκαίρι του στα Χάιλαντς της Σκοτίας, μαζί με τον μπαμπά, τη νέα του σύζυγο και τα δύο της παιδιά, τον Γκλεν και την Έλλα. Τα δύο παιδιά ξεναγούν τον Ορέστη στη λίμνη Λοχ Νες, όπου φήμες θέλουν να κρύβεται εκεί το θρυλικό τέρας Νέσι. Ο Ορέστης πείθεται όταν διαβάζει στον Πορτολάνο: «Η Λοχ Νες ξανά στο επίκεντρο. Η Νέσι αποφάσισε να αποκαλύψει τα μυστικά της». Από τι προέρχεται ένας βαθύς, μακρόσυρτος ήχος; Τι κρύβεται στα αχανή βάθη της λίμνης; Και τι συμβαίνει όταν η ομίχλη σκεπάζει τα σκοτεινά νερά; Τα τρία παιδιά θα εξερευνήσουν τη λίμνη απ’ άκρη σ’ άκρη αναζητώντας τα ίχνη της Νέσι.
Γίνετε κι εσείς Κατάσκοποι της Γεωγραφίας, εξερευνήστε τη Σκοτία και τα μυστήρια της ομίχλης και ζήστε μια συναρπαστική περιπέτεια!

"Εξερευνώ τον Πλανήτη μου - No 1: Τα ζώα" του Kingfisher

Ανοίξτε τις σελίδες αυτού του βιβλίου και θαυμάστε τα πιο εκπληκτικά πλάσματα του ζωικού βασιλείου, όπως ξεπετάγονται μπροστά στα μάτια σας!
Ταξιδέψτε στα πέρατα της Γης κι ανακαλύψτε ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Παρακολουθήστε πολύχρωμα πτηνά σε ένα τροπικό δάσος, ανακαλύψτε υπναράδικα λιοντάρια στη ζεστή σαβάνα, εντοπίστε κρυμμένους λαγούς στους χιονισμένους πόλους και προσέξτε την οχιά της ερήμου με το θανατηφόρο δάγκωμα. Ο θαυμαστός κόσμος του πλανήτη μας σας περιμένει!

"Εξερευνώ τον Πλανήτη μου - No 2: Δεινόσαυροι" του Kingfisher

Ανοίξτε τις σελίδες αυτού του βιβλίου και θαυμάστε τα πιο εκπληκτικά πλάσματα που έζησαν ποτέ, όπως ξεπετάγονται μπροστά στα μάτια σας!
Ταξιδέψτε πίσω στην Τριαδική, την Ιουράσια και την Κρητιδική Περίοδο κι ανακαλύψτε ταχύτατους κυνηγούς, πτερόσαυρους που πετούν στον ουρανό, γιγάντια θαλάσσια τέρατα και πελώριους χερσαίους δεινόσαυρους. Ανακαλύψτε πώς ζούσαν, πώς κυνηγούσαν και τι έτρωγαν προτού εξαφανιστούν 65 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ο θαυμαστός κόσμος του πλανήτη μας σας περιμένει!