Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Στο βιβλίο "Οι Ιστορίες Του Μπιντλ Του Βάρδου" περιλαμβάνονται πέντε παραμύθια, το καθένα με τους δικούς του ήρωες, που θα σας κάνουν να γελάσετε, να ονειρευτείτε, να διασκεδάσετε αλλά και να… τρομάξετε.
Τόσο οι Μαγκλ όσο και οι μάγοι θα απολαύσουν ιδιαίτερα τα σχόλια του καθηγητή Ντάμπλντορ, που φωτίζουν το ηθικό δίδαγμα κάθε ιστορίας, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, μυστικές πτυχές της ζωής στο "Χόγκουαρτς"
Όλα τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό οργανισμό Children''s High Level Group (CHLG), που έχει στόχο τη βελτίωση της ζωής των απροστάτευτων παιδιών στην Ευρώπη.

Προσωπική άποψη:
Ολοκληρώνοντας τον Χαριποτερικό συγγραφικό κύκλο της Rowling, αποφάσισα να διαβάσω τις "Ιστορίες Του Μπιντλ Του Βάρδου", όντας το μοναδικό βιβλίο που έλειπε από την συλλογή μου. Και όχι μόνο δεν το μετάνιωσα, αλλά το ευχαριστήθηκα στο έπακρο. Όχι γιατί είναι ένα συγκλονιστικό βιβλίο που πρέπει να έχεις διαβάσει οπωσδήποτε, αν και αν είσαι φίλος του Χάρι Πότερ οφείλεις να το κάνεις, αλλά γιατί μέσω του βιβλίου αυτού, έχεις τη δυνατότητα να ρίξεις μια κλεφτή ματιά, σε μια πιο λαογραφική θα λέγαμε πλευρά, του κόσμου των μάγων. Γιατί οι ιστορίες και τα παραμύθια που ο καθένας μας έχει ακούσει ως παιδί, ή και θα αφηγηθεί στα δικά του παιδιά, ακριβώς αυτό είναι, και κακά τα ψέματα, αποτελούν μέρος του εκάστοτε πολιτισμού.

Αποτελούμενο από πέντε παραμύθια του κόσμου των μάγων, το συγκεκριμένο βιβλίο έχει διδακτικό σκοπό, να περάσει μηνύματα για τη ζωή, ακόμα και για το θάνατο, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει, κάθε παραμύθι που σέβεται τον εαυτό του, με τρόπο απλό, άμεσο και κατανοητό, έτσι ώστε το νόημα της κάθε ιστορίας, να μπορεί να γίνει αντιληπτό και να το κατανοήσει, ο αναγνώστης κάθε ηλικίας. Το τελευταίο, μάλιστα, παραμύθι που εμπεριέχεται στο βιβλίο, το έχουμε δει να αποτυπώνεται και κινηματογραφικά στον Χάρι Πότερ, με μοναδικό τρόπο αν μου επιτρέπετε να συμπληρώσω, και παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του μικρού μάγου και από το οποίο, έχει εμπνευστεί ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου της σειράς, "Οι Κλήροι Του Θανάτου".

Άλλες φορές χαρούμενες, άλλες πάλι, μυστήριες και άγριες, "Οι Ιστορίες Του Μπιντλ Του Βάρδου", είναι καλυμμένες από ένα σκοτεινό πέπλο, που μας κάνει να ανατριχιάζουμε κατά περιπτώσεις, αλλά την ίδια κιόλας στιγμή, μας γοητεύουν και μας καθηλώνουν, παρά την απλότητά τους. Και εκεί ακριβώς έγκειται η μαγεία του εν λόγω βιβλίου. Ότι μέσα από ιστορίες που η αισθητική και τα νοήματά τους, μας είναι γνωστά, καταφέρνουν να κερδίσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον μας, αλλά και να μας κάνουν να αισθανθούμε λες και είναι η πρώτη φορά που ακούμε, διαβάζουμε, ερχόμαστε σε επαφή με κάτι παρόμοιο. Και για μια ακόμη φορά, η Rowling, καταφέρνει να αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι των συγγραφικών εντυπώσεων, ακόμα και μέσα από μαγικά παραμύθια της κουλτούρας του κόσμου που εκείνη έχτισε, χωρίς καν να το προσπαθήσει.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: J. K. Rowling
Μεταφραστής: Οικονόμου Καίτη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2008
Αρ. σελίδων: 128
ISBN: 978-960-453-492-0