Προς μεγάλη μου λύπη, η πρώτη είδηση που διάβασα με το που ξύπνησα, είναι πως ο αγαπημένος συγγραφέας και άνθρωπος, Νίκος Γούλιας, δεν είναι πια μαζί μας. Ο χαμός του ήταν αναμφίβολα ξαφνικός και απρόσμενος, έχοντας προκαλέσει σοκ στους αναγνώστες του, και βαθιά θλίψη στην οικογένειά του, η οποία και τον αποχαιρέτησε μέσα από την σελίδα του στο Facebook χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα από την "Ιάσμη" του:

"Ο Νικόλας με την Ιάσμη χάθηκαν.. Χάθηκαν στην ομίχλη που από αργά το βράδυ,εκεί γύρω στις τρεις μετά τα μεσάνυχτα,ήρθε σιγά σιγά κι αθόρυβα από απέναντι και μέχρι το πρωί τα είχε σκεπασμένα όλα.Αδύνατο πια να ψάξουν έγκαιρα,αδύνατο να βρουν κάτι οι λιμενικοί,ούτε κανένας άλλος.Ακουγόταν πού και πού η μπουρού που φυσούσε μπας και υπήρχε απόκριση.Μα απόκριση,καμία...
Για μέρες και μήνες ψάχνανε στις ακτές, στα ακρογιάλια,στους κόλπους και στα πόρτα, ψάχναν στις γύρω θάλασσες και στις βραχονησίδες.Ποτέ δεν βρήκαν τίποτα.
Ο Νικόλας και η Ιάσμη είχαν χαθεί οριστικά.Μαζί είχαν αναληφθεί στο γαλαξία των μύθων..."
Καλό ταξίδι Νικόλα
3 Μαϊου 1955 - 14 Απριλίου 2015

Ο Νίκος Γούλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Το 1980 αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έργα του, ιδιωτικά και δημόσια, μικρά και μεγάλα, βρίσκονται υλοποιημένα σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. Έχει τιμηθεί με είκοσι πέντε μέχρι σήμερα Πανελλήνια Αρχιτεκτονικά Βραβεία και Διακρίσεις, ενώ έργα του έχουν δημοσιευτεί σε αρχιτεκτονικά περιοδικά και βιβλία. Το βιβλίο "Στα χρόνια της ομίχλης: Ιάσμη" ήταν το πρώτο του μυθιστόρημα και κυκλοφόρησε το 2012, ενώ ακολούθησαν τα "Στα χρόνια της ομίχλης: Χατισέ" το 2013 και "Στα χρόνια της ομίχλης: Σμύρνα" το 2014.